A sportos alakomra híztam pár kilót, így is jó alakom van, de a család nem száll le rólam. Visszaszóljak nekik vagy hagyjam rájuk?
Sportolok, edző is vagyok (bár nem ebből élek), de értek a táplálkozás részéhez is, szóval tudok tudatosan hízni, fogyni stb.
Nagyon rossz időszak van a hátam mögött, komoly műtét, betegségek, szexuális zaklatás, munkahelyváltás, költözés, ezekről mind tudnak a szüleim. Nem tudtam eljárni úgy edzeni, mint előtte és a kaját sem számoltam, ezért híztam kb. 5 kilót, de így is homokóra alakom van, tiszta izom vagyok stb.
Mégis folyamatos megjegyzéseket kapok, hogy mekkora a seggem, rám jönnek-e még a ruháim, apósom kérdezgeti, mennyit híztam pontosan (miközben akkora hasa van, mint az állat), mamám mondja, hogy kikerekedett az arcom, miközben 90 kiló a 150 cm-éhez stb. A saját anyám is hajtja, hogy ilyen fiatalon nem szabad elhízni, mert mi lesz később stb.
Megmondom őszintén, én is látom, hogy híztam, 5 kilóról van szó, majd lemegy. Nem ez volt a prioritás, most rendeződik az életem, most tudok ezzel foglalkozni. De nagyon fájnak ezek a megjegyzések, és annak ellenére, hogy eddig nem zavart a plusz 5 kiló, az utolsó látogatásom óta napi kb. 50-szer eszembe jut a súlyom, elkezdtem szorongani az ételeken stb.
Kérdés, hogy hagyjam rájuk, úgyis lemegy az az 5 kiló és majd abbahagyják, vagy szóljak vissza nekik? Én mondtam mindenkinek, hogy nem kérek kommentet a testemre, se negatívat, se pozitívat, meg hogy beszéljünk inkább az ő testükről, de nem kapcsoltak. Ezután radikális, inkább bunkó beszólás következne. Mit gondoltok, hogy érdemes kezelni az ilyet?
10, tudom, hihetetlen, de edző létemre sem vagyok robot, nekem is vannak érzéseim.
Egyébként meg elárulom, az edzők között rengeteg testképzavaros van, főleg azok közül, akik testépítéssel foglalkoznak.
Aki meg itt bizonygatja, hogy 5 kiló nem látszik, ő a másik szakértő, akivel ma dolgunk van. :D
Egyébként annyira nem értem. A család pont azért család, mert támogatni kellene egymást, nem pedig megalázni.
Engem is a két nagyszülőm állandóan b*szogat mindennel és utána meg csodálkoznak ha nem keresem a társaságukat.
13, nálunk is előadták, hogy ők ezt nem rosszból mondják, meg amúgy tök jól áll ám.
Az külön vicces, hogy amikor versenyeztem és szálkásítottam, akkor az volt a bajuk. Halálra b.szogattak a diétám miatt, családi kajálásokon ott tettek keresztbe, ahol tudtak, nem vettek figyelembe semmit. Most, hogy 5 kg plusz van rajtam, most meg ez a baj. Úgy érzem, ha visszafogynék, akkor is találnának valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!