Nem igazságtalan a családom?
A tesóm 23 éves, és 5 évvel ezelőtt kapott a szüleinktől 1milliót jogsira és autóra. Azzal a feltétellel kapta, hogy mostanra nekem visszafizet 500ezret, hogy én is megcsinálhassam a jogsit, de mára nincs pénze. A szülőknek sajnos nincs pénze,hogy kifizessék nekem, és a tesóm autója kb pont 500ezret ér. Mondom, hogy akkor összeszedem én a pénzt a jogsira, de az autóját adja nekem, de nem hajlandó rá és apuék sem parancsolják meg neki.
Ő így kapott jogist és autót is, én pedig semmit.
ezt a szüleid jól eltolták
fogadd el, szard le
Itt a szulok a hibasok, de ok nagyon. Mi az, hogy adnak a tesodnak x osszeget, de neki majd vissza kell fizetnie neked a felet? Mi ez faszsag?
Akkor adtak volna neki csak 500 ezret.
Eszem megall.
#5, ha az ajándékozás utáni 10 éven belül meghalnak az ajándékozók, akkor téged kötelesrész illet meg, ami a törvényes örökséged 1/3-a (vagyis a ház 1/6-a), illetve az akkori érték, amennyiben a hagyaték átadása után nem telt el 5 év.
Ha a feltételek megfelelnek, keress egy ügyvédet, és követeld testvéreden a kötelesrészt.
Igazságtalan valóban! De sajnos az élet baromira az! Rosszul esik, de ezzel nem sokat tehetsz. Legfőképp a szüleid "hibája", hogy most neked nem tudják megadni, amit a testvérednek, máskülönben butaság volt a testvérednek "kölcsönadniuk a részed" ..
Azonban 500 ezer forint is nagyon sok pénz, nekik is nehéz lehet szembesülni azzal, hogy neked nem adhatják meg, amit a testvérednek, továbbá tőle sem várható el, hogy eladja az autóját..
Próbálj beszélni mindannyiukkal, hátha ki tudtok közösen találni valami megoldást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!