Az anya vagy az apa végzi az alábbi teendőket nálatok?
Sütés-főzés
Bevásárlás
Mosogatás
Mosás-teregetés
Takarítás
Szállítás (azaz ki viszi a családot az autóval)
Pénzügyek, hivatalos ügyek intézése
Kertészkedés (már ha van kert)
Én vagyok a nő, baba egyelőre úton :)
Sütés/főzés: legtöbbször én, apa ritkán
Bevásárlás: közösen
Mosogatás: szinte mindig apa
Mosás/teregetés: szinte mindig én
Takarítás: apa egy picit talán többet, de felosztjuk, konyha az övé, fürdő az enyém, a szoba porszívózás, szemét összeszedés stb közösen
Fuvar: apa többet, ő imád vezetni, nekem még nagyon friss a jogsim
Pénzügyek, egyebek: a számlákat, autójára a hitelt ő fizeti, én meg pl a kaját, bevásárlások többségét, ruha, cipővásárlás, macskáknak, ami kell, ezeket én szoktam állni
Kertünk nincs, a pár szobanövény locsolásában egyikünk sem jeleskedik 😅
Sütés-főzés: Asszony.
Bevásárlás: Asszony.
Mosogatás: Asszony.
Mosás-teregetés: Asszony.
Takarítás: Asszony.
Szállítás (azaz ki viszi a családot az autóval): Külön autóval járunk mindketten.
Pénzügyek, hivatalos ügyek intézése: Ezt én intézem, a férfi.
Kertészkedés (már ha van kert): Azt is én csinálom, a férfi.
43/Nő vagyok
-főzés én,a férjem nem tud főzni,a lányom tanulgatja(13 éves)
-külön-külön és együtt is, mikor ki ér rá...
-Mosogatógép van,igyekszik mindenki bepakolni maga után, elindiítani meg elindítja valamelyikünk
-mosást és a teregetést nem adom ki a kezemből,ha valami oknál fogva valakinek kell valami és nincs pont kimosva kimossa magának...
-vegyes... a férjem porszívózik(én nem szeretek), de vettünk robotporszívót is, ablakot én szokatm pucolni, azt nem adom, a fürdő(wc) az enyém, port a férjem töröl , lányom saját szobáját próbálja rendbe tartani(hol sikerül-hol katasztrófa állapotok uralkodnak)
-mindkettőnknek van autója, így a kérdés nem releváns
-Csekkekkel és a szolgáltatóval ill. a gyerekkel kapcsolatosakat én, pénzügyi dolgokat megbeszéljük (hibrid kasszán vagyunk)
-ez is vegyes...fűnyírás, házzal kapcsolatos teendők a férjem, virágokkal és azzal kapcsolatos teendők(metszés,permetezés, ültetés )az enyém, nincs nagy kert.
Nálunk nincs így kiadva a szerep, 17 éve vagyunk együtt ,megbeszéltük, ki mit csinál, attól is függ kinek menni szabadideje van.
Párom váltott műszakban dolgozik, én a 1,5 éves lányunkal vagyok itthon.
Sütés-főzés: én (anya)
Bevárárlás: 80% apa 20% anya
Mosogatás: anya
Mosás-teregetés: anya
Takarítás: anya
Szállítás: nincs autónk
Pénzügyek, hivatalos ügyek intézése: apa
Kertészkedés: panelban lakunk
Sütés-főzés N
Bevásárlás közös
Mosogatás N
Mosás-teregetés N
Takarítás N
Szállítás (azaz ki viszi a családot az autóval) nincs autó
Pénzügyek, hivatalos ügyek intézése együtt de N kezeli
Kertészkedés (már ha van kert) nincs kert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!