Egykék! Mi a legnagyobb előnye annak, hogy nincs testvéretek?
Kedves előzőek. De akkor ők nem csak sz@r testvérek, hanem sz@r emberek is. Igen, rosszul fogalmaztam, úgy értettem, hogy sok esetben a szülők a legnagyobb hibásak, a máshogy kezeléssel. Nyilván van olyan, hogy magától sz@r ember valaki, vagy hogy az lesz belőle és ez egy testvéri kapcsolatban szenvedés.
De! Nekem személyesen nincs ilyen tapasztalatom. :) És azt sem gondolom, hogy a gyerekeim szenvednének.
Most így konkrét előnyt nehezen tudnék mondani, nyilván az anyagiakon kívül, mert azért nem lesz rossz több ingatlant egyedül örökölni, plusz mindig is jobban tudtak anyagilag támogatni a szüleim.
Ezen kívül nem tudom a többi mennyire az egykeség hozadéka, vagy mennyire az alap személyiségem része. Nagyon jószívű és önálló voltam gyerekként is. Mivel nem volt testvérem, simán adtam mindenből másnak is, mert nem kellett soha versenyeznem a javakért. Sokan mondják, hogy az egykék önzők, de én pont az ellentétét látom. A több testvéres ismerőseim azok, akik képesek felnőttként is önzőzni például a nasin, és akik nagyon megnézik, hogy te mondjuk hány szelet tortát eszel a közösből (hiába van még bőven). Bennem nincs semmi harácsolási hajlam.
És mivel nem volt kivel játszanom, elég jól elvoltam egyedül, rengeteget olvastam, vagy kisebbként egyedül babáztam, és teljesen oké volt ez így. Ez ma a párkapcsolatomban nagyon jól jön, hogy nem igényelek sok törődést, teljesen jól feltalálom magamat egyedül is, szeretek egyedül is lenni.
De lehet, hogy ezek akkor is lennének, ha lenne testvérem. Én kifejezetten szeretek egyke lenni, de nyilván nincs összehasonlítási alapom. Szerettem így felnőni, sok figyelmet és törődést kaptam, nekem mi hárman voltunk egy kis egység, nem hiányzott oda testvér.
Hehe, erről beszéltem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri..
Én egyke vagyok és akiket testvéreket ismerek (család, barátok, közeli és távoli ismerettségi kör) nagyon-nagyon kevés kivételtől eltekintve rossz vagy semmilyen viszonyban vannak.
Én emiatt örülök is, hogy egyke vagyok. Kellene a fenének egy testvér aki miatt stresszeljek, vagy 10-20 év nem beszélés után tartsa a markát az örökségből.
- Nem osztódik el a szülők vagyona, ha van.
-Egy gyereken felül többen nem kínlódnak a szülők elbaxott mintái miatt.
Ezen felül semmi jót nem tudok mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!