Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egykék! Mi a legnagyobb...

Egykék! Mi a legnagyobb előnye annak, hogy nincs testvéretek?

Figyelt kérdés

2022. jún. 2. 05:17
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
92%
Kedves 39-es! A 20as éveimben járok és köszönöm szépen, elég sikeres vagyok. És ezt részben a szüleimnek is köszönhetem. Ha pl. nem járatnak angol órára kis koromban, most nem lenne olyan jó munkám amilyen. Hálás is vagyok nekik és fenntartom, hogy jelentős mértékben a szülők határozzák meg a testvéri kapcsolatokat. Ettől még persze mindenki a saját életéért felelős és nem lehet adott ember bukásáért 100%-ban a szülőt hibáztatni. De ismerjük el, milyen jelentős szerepe van.
2022. jún. 2. 18:49
 42/56 anonim ***** válasza:
69%

Kedves előzőek. De akkor ők nem csak sz@r testvérek, hanem sz@r emberek is. Igen, rosszul fogalmaztam, úgy értettem, hogy sok esetben a szülők a legnagyobb hibásak, a máshogy kezeléssel. Nyilván van olyan, hogy magától sz@r ember valaki, vagy hogy az lesz belőle és ez egy testvéri kapcsolatban szenvedés.

De! Nekem személyesen nincs ilyen tapasztalatom. :) És azt sem gondolom, hogy a gyerekeim szenvednének.

2022. jún. 2. 19:34
 43/56 anonim ***** válasza:
92%
Sok felnőtt figyelem, minden anyagi erőfeszítés is nekem van ajándékozva, és az örökség is.
2022. jún. 3. 00:15
 44/56 anonim ***** válasza:
73%
#7-es Pont ezért csak az öröklés fontos az embereknek. Nézd meg milyen agyi szinten vannak...szépen megfogalmazott,teljesen pozitív, motiváló választ írtál és totál le vagy pontozva....
2022. jún. 3. 03:04
 45/56 anonim ***** válasza:
88%
Én lepontoztam a hetest vállalom, de nem azért, mert az anyagiak, hanem, mert sztereotíp, klisés. Rózsaszín szöveg egy idealizált képről, a legtöbb testvérkapcsolat nem ilyen. Nekem két sokkal idősebb nővérem van, nem is egy helyen lakunk, olyanok vagyunk, mint kedves, távoli rokonok. Köztük csak egy év van, és mégis a világ választja el őket egymástól, a férjeikben találták meg azt a képet, amit a hetes a testvérre erőltet. Hatalmas szzereotípia, hogy aki egyke az önző, és körülötte forog a világ. Mi van, ha eleve azért van egyedül, mert a szülei rájöttek, hogy nem is nekik való a gyerekezés, és azt az egyet is lesz.rják? Ahogy a testvértől sem lesz senki osztozkodó meg toleráns, elfogadó... Van, ahol maga a szülő ügyel kínosan, hogy mindenből ugyanannyit, hogy véletlenül se legyen belőle vita, aztán olyan is van, hogy x gyerek konkrétan utálja a testvérét valamiért. Egyik legjobb barátnőm kisöccse súlyos fogyatékos volt, állandó ápolásra szorult, beszélni se tudott, csak feküdt az ágyban. A gyerek már rég meghalt, barátnőm rég felnőtt, toleráns ember, de az értelmi fogyatékosokat határozottan nem szereti, még nagyon empátia sincs benne irántuk. Mai napig úgy érzi, hogy a gyerek tette tönkre az anyjával a kapcsolatát.
2022. jún. 3. 14:02
 46/56 anonim ***** válasza:
93%

Most így konkrét előnyt nehezen tudnék mondani, nyilván az anyagiakon kívül, mert azért nem lesz rossz több ingatlant egyedül örökölni, plusz mindig is jobban tudtak anyagilag támogatni a szüleim.

Ezen kívül nem tudom a többi mennyire az egykeség hozadéka, vagy mennyire az alap személyiségem része. Nagyon jószívű és önálló voltam gyerekként is. Mivel nem volt testvérem, simán adtam mindenből másnak is, mert nem kellett soha versenyeznem a javakért. Sokan mondják, hogy az egykék önzők, de én pont az ellentétét látom. A több testvéres ismerőseim azok, akik képesek felnőttként is önzőzni például a nasin, és akik nagyon megnézik, hogy te mondjuk hány szelet tortát eszel a közösből (hiába van még bőven). Bennem nincs semmi harácsolási hajlam.

És mivel nem volt kivel játszanom, elég jól elvoltam egyedül, rengeteget olvastam, vagy kisebbként egyedül babáztam, és teljesen oké volt ez így. Ez ma a párkapcsolatomban nagyon jól jön, hogy nem igényelek sok törődést, teljesen jól feltalálom magamat egyedül is, szeretek egyedül is lenni.

De lehet, hogy ezek akkor is lennének, ha lenne testvérem. Én kifejezetten szeretek egyke lenni, de nyilván nincs összehasonlítási alapom. Szerettem így felnőni, sok figyelmet és törődést kaptam, nekem mi hárman voltunk egy kis egység, nem hiányzott oda testvér.

2022. jún. 5. 15:44
 47/56 anonim ***** válasza:
93%
Ezt én is tapasztalom, utolsó, hogy az egyke emberek a környezetemben sokkal odaadóbb, törődő emberek, míg mások sokan, akik testvérrel rendelkezők meg a kisujjukat sem mozdítanák meg a másikért.
2022. jún. 5. 18:43
 48/56 anonim ***** válasza:
2022. jún. 5. 18:59
 49/56 anonim ***** válasza:
90%

Én egyke vagyok és akiket testvéreket ismerek (család, barátok, közeli és távoli ismerettségi kör) nagyon-nagyon kevés kivételtől eltekintve rossz vagy semmilyen viszonyban vannak.

Én emiatt örülök is, hogy egyke vagyok. Kellene a fenének egy testvér aki miatt stresszeljek, vagy 10-20 év nem beszélés után tartsa a markát az örökségből.

2023. jan. 2. 16:26
 50/56 anonim ***** válasza:
65%

- Nem osztódik el a szülők vagyona, ha van.

-Egy gyereken felül többen nem kínlódnak a szülők elbaxott mintái miatt.

Ezen felül semmi jót nem tudok mondani.

2023. jan. 4. 12:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!