Egykék! Mi a legnagyobb előnye annak, hogy nincs testvéretek?
Nekem 6 évvel fiatalabb a testvérem, lányok vagyunk mindketten. Ő 2500 kilométerre lakik (ennyit arról, hogy mindig ott vagyunk egymásnak), de nem csak a földrajzi távolság számít. Nálunk az is van, hogy ő abszolut írtékben kb. tízszeresét keresi, de abban biztos vagyok, hogy ha szarba kerülnék, egy szelet zsíros kenyeret nem adna. De amúgy semmi elvárásom nincs, nem kutakodok a zsebében, csak ő szokta mondani, hogy mennyi a nettója. Volt olyan is, hogy egy fontos orvosi eredményt vártunk, tűkön ültünk a férjemmel, tudta, hogy kb. mikor lesz meg az eredmény, de nem kérdezte, szóval olyan, mint egy idegen. Sorolhatnám még, autóbalesetünk volt, neki 3 kocsija van, (akkor még itthon élt, multinál volt felső vezető), de a szomszéd előbb felajánlotta, hogy kölcsön adja az egyik kocsiját, hogy tudjunk mozogni, ügyintézni.
Hát ennyike nálunk.
24-es, szinte mindennap van erről egy kérdés: van egynél több gyerek meg a segítségre szoruló szülő, és jobb esetben egyik intéz mindent, mert a másik szarik bele és/vagy messze lakik, vagy nem olyan a kapcsolata a szülővel.
Szóval ez elég naiv elképzelés, hogy akkor megoszlanak a terhek.
Lehet, hogy naiv, de azért a gyakori se reprezentatív, az ír ki kérdést, akinek problémája van.
Nálunk anyuék, apuék is ketten vannak és megosztják a terheket, együtt döntenek, számíthatnak egymásra. Mi is ketten vagyunk, szuper a kapcsolatunk, remélem mi is számíthatunk egymásra. Ezért csalóak a kérdések, mert ott csak a problémák jelennek meg.
Pont ez az, hogy nem egységesen, nem jó elvek szerint nevelték. Ha mindkét gyereket kellő szigorral, kellő dícsérettel, ugyanúgy nevelnek, esetleg szándékosan próbálják erősíteni köztük a köteléket, akkor szerintem csak hozzáad egy ember életéhez.
Elhiszem, hogy rengeteg rossz példa van, de ha az a kérdés célja, hogy a saját gyerekednek legyen-e testvére, akkor az a válasz, hogy csak rajtad múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!