Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? 18 éves a...

Mit csináljak? 18 éves a lányom és nem akar felnőni. Nagyon gyerekes, és amikor komoly témáról van szó, el hülyül rajta.

Figyelt kérdés
barátja sem volt még, pedig szép lány!. Most nem akarom hogy egy mihaszna lány legyen belőle.! Köszönöm a válaszokat!
2010. szept. 18. 10:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
64%
18 évesen még senki sem felnőtt, max jogilag, szellemileg nagyon messze vannak még. Tudom, mert én is 18 vagyok, és körbe vagyok véve szintén ennyi idősekkel. Van, aki megjátssza a felnőttet, de lerí róla, hogy gyerekesen gondolkodik, és van, aki magát adja. Én ilyen vagyok, nem értem, ezel mi a probléma. Lesz ideje bőven felnőni, szeirntem addig kéne kiélvezni a gyerekéveket, amíg nem szakad a nyakába minden: munka, család, háztartás, gyerekek.
2010. szept. 18. 10:50
 12/23 anonim ***** válasza:
93%
Így van, a 18 éves lányok (és fiúk is) többsége egyáltalán nem nevezhető érettnek. Ki ilyen, ki olyan formában éretlen, de az. Van, aki úgy éretlen, hogy mindenen röhög és túl lazán veszi az életet. Van, aki úgy, hogy nincs egy önálló gondolata, csak azt szajkózza, amit otthon hallott, bizalmas téma esetén meg pirulva elhallgat. Bizonyos tekintetben úgy lehet "siettetni" az érést, ha a lány mozog idősebbek társaságában, olvas személyiségfejlesztő könyveket, de az ezekre való hajlandóság a lánytól függ, nem lehet ráerőltetni semmit. 18 éves, lassan elmegy dolgozni vagy egyetemre, egyre több önállóságra lesz szüksége. Jó esetben ez segít felnőtté válnia. Csak aztán 3-4 év múlva nehogy azt írd ki a GyK-ra, hogy "Miért változott meg ennyire a lányom? Régen olyan aranyos volt, most meg rám se hederít..." :D
2010. szept. 18. 10:59
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
30 éves vagyok és énis olyan voltam majdnem addig míg nappali tagozatra jártam.Anyukám korlátozó volt és diktatórikus.Nehezen engedte,hogy a kortársaimmal lógjak.Akkor kezdtem komolyodni mikor terhes lettem és családom lett.Azóta is nagy a feleősségérzetem stb.Nem kell erőltetni.Kialakul.
2010. szept. 18. 11:00
 14/23 A kérdező kommentje:
Hát 3-as tanuló. de azzal sincs semmi baj nem akarom erőltetni úgyis szakmát akar. Még arra sem képes hogy egy csekket befizessen.. Pedig régebben mindig megcsinálta.. amikor a családba veszekedés törti ki, elhülyéskedte az egészet, és még nagyobb veszekedés lett.
2010. szept. 18. 11:05
 15/23 anonim ***** válasza:

Én néha azért hülyéskedem el a veszekedéseket, mert ilyen családban nőttem fel ahol mindig veszekedés volt...

És már elegem lett belőle. Nem értem miért kell mindenen veszekedni, ha együtt leülve is meglehet beszélni a dolgokat.

Ezért szoktam elhülyéskedni. Veszekedés nélkül is meglehet élni. Nem kell mindenen kiakadni.

18 évesen nekem sem volt még egy barátom sem.

Gyerekes vagyok néha bevallom, de tudok komolyan is gondolkodni, van saját véleményem.

18 évesen meg még nem felnőtt az ember. Majd később még biztosan rájön dolgokra.Nem szabad erőltetni, hogy minél előbb nőjjön fel. Az csak rosszabb.

2010. szept. 18. 11:16
 16/23 anonim ***** válasza:
Szerintem először magadban keresd a hibát, aztán a lányban. Egyrészt azért, mert ha tényleg túl gyerekes és nem akar felnőni, akkor annak lehet az oka, hogy elkényeztettétek, vagy nem támogattátok eléggé az egészséges önállóságát, vagy nem beszéltetek vele/róla/előtte elég nagy tisztelettel és odafigyeléssel komoly dolgokról (pl. érzelmekről, élethelyzetekről)... és még nagyon sok oka lehet. Szóval azt kérdezd meg magadtól először, mindent megtettetek-e, ami ahhoz kell, hogy felnőtt legyen lelkileg. Pl: amikor gyereknek kellett lennie, akkor lehetett-e szabadon gyerek? Mindig a korának megfelelően bántatok-e vele, vagy már kiskorában is azzal traktáltátok, hogy "Ejj, még néhány év és meglátod, mi lesz akkor, ha már most ilyen idétlen vagy!".
2010. szept. 18. 11:19
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Miért problémázol ezen?A mai fiatalok sokkal később érnek.Én 21 éves vagyok,mindig is komoly gondolkodású voltam gyerekként is,de most mégsem érzem magam felnőttnek.Az,hogy nincs barátja,nem értem miért baj.Nem az a lényeg,hogy minél hamarabb,vagy minél több legyen,hanem az,hogy jó kapcsolat legyen.Ha szétnézel itt,akkor olvashatod,hogy hány 18-19 és huszonéves fiatalnak nem volt még párkapcsolata(és ez nem a külsőn múlik).

21/L

2010. szept. 18. 11:23
 18/23 anonim ***** válasza:
84%
Lehet, hogy nem is éretlen, hanem a hülyéskedéssel akarja leplezni pl. a szoc. fóbiáját...
2010. szept. 18. 11:31
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

20 éves leszek, én sem akarok felnőni.

Főleg a mai világban....

Örülök, hogy a szüleimmel lakhatok. Majd ráérek akkor felnőni ha már a saját lábamon fogok állni.

2010. szept. 18. 11:33
 20/23 anonim ***** válasza:
48%

Azért ilyen,mert hagyod,hogy ezt tegye.

Ha úgy viselkedik,mint egy kis taknyas,nyugodtan bánj úgy vele.Belekotyog valamibe?Szólj rá!Ha hülyéskedik,amikor nem kellene,utasítsd rendre.

Nem kell magadba omolnod,hogy szegény gyerek biztos nem engedted elkuurvulni,pedig milyen menő az manapság.Érdekes öreganyám életében nem volt se diszkóba,se plázába,ellenben napszámba azt igen,mégis normális felnőtt lett belőle,sőt 17 évesen már a szüleit,testvéreit támogatta.

Szóval fel a fejjel.Igenis még nevelned kell,majd 10 év múlva megköszöni,hogy 30 évesen nem ő lesz az infantilis kollegina,akin röhög az egész cég.

Ha nincs barátja,akkor nincs,majd lesz,ezt a részét a dolognak ne erőltesd,ez a lányodra tartozik.

2010. szept. 18. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!