Miért baj, hogy örökbefogadtunk?
Amikor összejöttem a barátommal (aki azóta már a férjem) és komolyabb lett a kapcsolatunk elmondta, hogy nem lehet gyereke. Nagyon szerettünk volna gyerekeket így szóba jött az örökbefogadás. Pár hónapja örökbefogadtunk egy ikerpárt. Két 3 éves kisfiú. Azt vettük észre, hogy a szüleink bajnak tartják ezt a dolgot de nem tudjuk, hogy miért. Semmi baj nincs velük. Ezt úgy értem, hogy teljesen egészségesek, szépek, aranyosak, korukhoz képest okosabbak is és magyarok is. De ha nem így lenne akkor is felnevelnénk őket hiszen ugyanúgy megérdemlik a jó életet mint más gyerekek. Ha nem lennének egészségesek vagy romák lennének akkor is felnevelnénk őket bárki bármit gondol. Képesek vagyunk őket felnevelni mert anyagilag is jól állunk és kedvesek is vagyunk. Nekik szerintem az a bajuk, hogy nem vérszerinti gyerekek vagy nem tudom, de nem örülnek nekik.
Ti hogyan viselkednétek ha a gyerekeitek az örökbefogadást választanák? Szerintetek mi ezzel a baj?
A párom 29 éves, én pedig 28.
Mennyire tettetek meg mindent a saját gyerekért?
Láttad a párod leleteit? Dokinál voltatok? Lombik se lehet? Herebiopsziával se?
Ha esetleg ezeket nem jártátok végig, akor az a szülők baja.
Én ebben az esetben arra is gondolok azon kívül, hogy szembe kellett nézniük, nem vér szerinti unokát kaptak, hanem az is lehet gond, hogy amíg Ti átmentetek egy olyan lelki folyamaton, felkészülési időn, ami alatt eldöntöttétek az örökbefogadást, addig nekik most kell először ezzel komolyabban szembesülni.
Ti felkészültetek rá lelkileg, hogy "készen kaptok" két gyereket, de nekik valószínűleg ez sokkal nehezebb, mert ez nem az Ő döntésük. Ők kész tényeket elé lettek állítva és most, hogy már nálatok vannak a gyerekek, szembesülnek a valósággal.
A másik ok abból is adódhat, hogy egy idősebb ember nehezebben igazodik egy hirtelen beállt változáshoz, mint egy fiatal, nekik még szokni kell ezt a nem éppen hétköznapi helyzetet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!