Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak szerintem nevetséges ez?...

Csak szerintem nevetséges ez? Tényleg én vagyok itt a hibás?

Figyelt kérdés

Van egy öcsém, 27 éves. Kicsit léhűtő, de most nem ez a lényeg. Vidékiek vagyunk, legalábbis vidéken születtünk, de a jobb tanulási- és munkalehetőségek miatt Budapesten élünk már évek óta. Szoktunk hazajárni, de ő sokkal gyakrabban, mint én. Úgy érzem, hogy én sokkal jobban kirepültem már a fészekből, sokkal önállóbb vagyok, semmilyen módon nem függök a családtól. Feleségem van, dolgozom, járok tanfolyamokra, foglalkozom a hobbimmal, fenntartok egy háztartást, sportolok, találkozok a barátaimmal. Nem meglepő, hogy nincs sok időm, így keveset járok haza, ünnepekkor sem dekkolok otthon heteket, csak arra az 1-2 napra megyek le. És itt jön a konfliktusforrás. Öcsémnek se jogosítványa, se autója nincs, és mindig el van várva tőlem, hogy hozzam-vigyem. Ha egy hosszú hétvégén én csak egy napra néznék le, akkor is 3 napra "kell" mennem, mert az öcsém úgy akarja, és nem akar vonatozni. Nem nagyon szoktam alkalmazkodni, és emiatt az egész család engem szid folyamatosan, így már nincs is kedvem lassan beszélni vagy találkozni velük.

Normális az, hogy úgy kezel az egész család, mintha össze lennénk nőve? Tényleg nekem kéne engedni?

2022. ápr. 30. 12:45
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
72%
Dehogy kell elmondani 101-szerre is! Nem nem értik, hanem tojnak rá! Nem "ha durvulnak és zsarolnának", hanem most durvák és zsarolják. És nem belengetni kell, hanem megtenni.
2022. ápr. 30. 13:47
 22/27 anonim ***** válasza:
81%
Neked van igazad. Ha anyádék pampognak, hogy az öcsit nem fuvarozod akkor amikor neki jó, akkor egyáltalán ne furikázd. Ha eldurvul a helyzet akkor meg ritkítani kell a látogatásokat. Javaslom, hogy ne az ünnepekre utazz haza hanem csak egy héttel utána. Töltsd az ünnepeket a pároddal telefont kikapcsolva. Kirepültél a családi részekből most már van saját családod.
2022. ápr. 30. 15:00
 23/27 anonim ***** válasza:
88%
Legközelebb menj vonattal.
2022. ápr. 30. 15:33
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Neked van igazad. Maradj határozott. De ha állandóan ez van, én is megmondanám, ha nem hagyják a témát, ritkábban fogok menni.
2022. ápr. 30. 16:07
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
27 évesen oldja már meg maga, vagy jogsi és kocsi vagy menjen taxival, tömegközlekedéssel stb.
2022. ápr. 30. 23:29
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

23-assal értek egyet. Ezentúl következetesen mindig vonattal mennék. Indok? Nekem így kényelmesebb.

Ha egyáltalán mennék. Mert ahol ilyenből balhé van, olyan szülőkhöz évente 3-4 alkalommal mennék és kész.

Van feleséged, van kit szeretned, van kivel örömödet-bánatodat megosztani, van kivel programot csinálnod. Minek mész oda, ahol bántanak?

2022. máj. 1. 00:23
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Könnyebb téged szekalni, mint elismerni, hogy az öcsinek annyi kényelmetlenséget nem ér meg a családja, hogy tömközzel menjen...

És azt sem fogadják el, hogy van életed rajtuk kívül is.

2022. máj. 2. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!