Ha unokatestvérek összeházasodnak, abban ki a hibás?
Tudtommal unokatestvérek nem házasodhatnak, csak talán harmadunokatestvérségtől vagy hogy :D
Amúgy ha nekik jólesik és felnőttek, hát a fene ne egye meg, nem az én unokatestvérem, majd ők leszámolnak a lelkiismeretükkel meg a családdal :D
Én nem tudom, hogy ez hiba-e vagy nem. Ebben nem foglalnék állást. De HA hiba, AKKOR felmerül egy kérdés. Tudtak-e a fiatalok az esküvő előtt a rokonságról?
- Ha tudtak róla, akkor egyenlő részben hibás a fiú, a lány, és a törvény, amely ezt megengedi.
- Ha nem tudtak róla, akkor pedig azok a szülők hibásak, akik titkolták a rokonságot.
Amúgy a magyar törvények megengedik az első unokatestvérek házasságát, sőt, amióta új PTK van, talán 6-8 éve, azóta a nagynéni-unokaöcs, nagybácsi-unokahúg házasságot is. Közelebbi rokonok házasságát nem.
"Amúgy a magyar törvények megengedik az első unokatestvérek házasságát, sőt, amióta új PTK van, talán 6-8 éve, azóta a nagynéni-unokaöcs, nagybácsi-unokahúg házasságot is. "
Ez NEM CSAK a magyar törvények szerint van így, hanem rengeteg fejlettt államban, ott ugyanis ismert, hogy ilyen esetben nincs észrevehetöen magasabb genetikai kockázat, mint egyéb emberek esetében. A gond akkor lehet csak, ha valamilyen örökletes elváltozás eleve van a családban, de az meg akkor úgyis ismert.
(A Habsburgokra meg nem érdemes hivatkozni, mert ott évszáuadokon keresztül mindig csak a legközelebbi rokonságon belül házasodtak, azaz halmozottan fordult elö mindenkinél minden probléma!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!