Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak szerintem nevetséges ez?...

Csak szerintem nevetséges ez? Tényleg én vagyok itt a hibás?

Figyelt kérdés

Van egy öcsém, 27 éves. Kicsit léhűtő, de most nem ez a lényeg. Vidékiek vagyunk, legalábbis vidéken születtünk, de a jobb tanulási- és munkalehetőségek miatt Budapesten élünk már évek óta. Szoktunk hazajárni, de ő sokkal gyakrabban, mint én. Úgy érzem, hogy én sokkal jobban kirepültem már a fészekből, sokkal önállóbb vagyok, semmilyen módon nem függök a családtól. Feleségem van, dolgozom, járok tanfolyamokra, foglalkozom a hobbimmal, fenntartok egy háztartást, sportolok, találkozok a barátaimmal. Nem meglepő, hogy nincs sok időm, így keveset járok haza, ünnepekkor sem dekkolok otthon heteket, csak arra az 1-2 napra megyek le. És itt jön a konfliktusforrás. Öcsémnek se jogosítványa, se autója nincs, és mindig el van várva tőlem, hogy hozzam-vigyem. Ha egy hosszú hétvégén én csak egy napra néznék le, akkor is 3 napra "kell" mennem, mert az öcsém úgy akarja, és nem akar vonatozni. Nem nagyon szoktam alkalmazkodni, és emiatt az egész család engem szid folyamatosan, így már nincs is kedvem lassan beszélni vagy találkozni velük.

Normális az, hogy úgy kezel az egész család, mintha össze lennénk nőve? Tényleg nekem kéne engedni?

2022. ápr. 30. 12:45
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

"Mire te közlöd, hogy az öcséd vonattal is haza tud menni"

Mondtam már párszor. Akkora vita lett ebből, hogy hogy merészelek ilyet mondani..

"Ha kíváncsi vagy mások véleményére, akkor nem tudod eldönteni!"

Igen.. amikor az egész család egyetért valamiben, akkor elbizonytalanodom.

"Neked van igazad, de az öcséd min. annyira sáros, mint a családod."

Igazából csak ő sáros. Ő uszítja a családot ellenem.

És folyamatosan olyanokat mondanak nekem, hogy nehogy már ne bírjak ki egy napot otthon..

2022. ápr. 30. 13:18
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Tojnám le, hogy mit akar. Ha éppen arra járok és fel tudom venni, akkor jöjjön, de semmi szín alatt nem alkalmazkodnék egy léhűtőhöz. Menjen telekocsival.
2022. ápr. 30. 13:20
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves az öcséd ?
2022. ápr. 30. 13:22
 14/27 A kérdező kommentje:
25
2022. ápr. 30. 13:23
 15/27 A kérdező kommentje:
27*
2022. ápr. 30. 13:23
 16/27 anonim ***** válasza:
92%

"És folyamatosan olyanokat mondanak nekem, hogy nehogy már ne bírjak ki egy napot otthon.."

Dehogynem bírok ki egy napot otthon, igazatok van, akkor maradok otthon arra az egy napra is, ide meg nem jövök egyáltalán. Az otthonom ugyanis ott van, ahol a feleségemmel élek.

Én biztosan valami ilyesmivel reagálnám le.

2022. ápr. 30. 13:24
 17/27 anonim ***** válasza:
88%
27 éves az öcséd. Nincs kocsi és jogsi? Akkor ez ellen kellene tenni valamit és nem csicskáztatni a másikat. Én tuti ha ilyet tenne a testvérem vele be se engedném a kocsimba. Felnőtt férfi nem ? Dolgozik gondolom. Akkor valamiből kaparjon össze egy jogosítványt és vegyen egy autót. :)
2022. ápr. 30. 13:27
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Még uszít is, és te fuvarozod? Te most magadat győzködted itt a hosszú felvezetődben, hogy mennyire érett férfi vagy? Merthogy valójában nagyon nem az vagy! Hanem egy reszkető óvódás! Egyáltalán ne menj haza! Egyáltalán. Nem kell házhoz menni a pofonért. Ahol rosszul érzem magam, oda bolond lennék menni! Majd rájönnek, hogy mit engedhetnek meg maguknak veled szemben és mit nem. Meg kell követelned a tiszteletet, és akkor majd megadják. Most nem. Most rugdosható focilabdának néznek.
2022. ápr. 30. 13:28
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Amit veled csinálnak azt úgy hívják, hogy érzelmi zsarolás. Én a helyedben közölném velük hogy mikor, mennyi időre tudsz menni, ha ez megfelel akkor nagyon szívesen, de ha valakinek ez nem jó, akkor befejezted, és egyáltalán nem lesz családlátogatás. Felnőtt ember vagy, te döntesz.

Ha megsértődnek, nem beszélnek veled, akkor egyértelműen látszik, hogy kivételeznek a testvéreddel. Én meg akkor már nem kérnék ebből a rokonságból.

2022. ápr. 30. 13:40
 20/27 anonim ***** válasza:
91%

Neked van igazad. A csalad valoszinuleg azert fog ossze, h teged is tovabbmradasra birjnak.

Nekem tetszik a hatarozottsagod, nagyon ritka, csak igy tovabb.

Meg kell magyarazni, h te ennyi idore tudsz menni, ha megy veled, szivesen voszed-hozod. De ha nem, akkor meg kell maganak oldania. Ha nem ertik, akkor 100-adjara vagy 101-re is el kell mondani.

Ha durvulnak vagy zsarolnanak, en meg azt is belengetnem, h elem a sajat eletem, ennyi idom van es kesz. Ha igy nem tetszik, akkor meg ennyit sem jovok.

2022. ápr. 30. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!