Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális egy mostohaszülőtől?

Normális egy mostohaszülőtől?

Figyelt kérdés
Anyukám párja vagyis "mostohaapám" akit sose kedveltem annyira, amikor 1szám 3. személyben beszél rólam telefonon állandóan úgy mondja hogy "lányom". Miközben nem vagyok az neki, és legszívesebben én meg mondanám neki olyanor hogy "héé nem ő nemzett" Amúgy 14 voltam mikor összejöttek anyukámmal most 26 vagyok. Sőt annak idején még mikor anyummal összejött, velem meg öcsemmel is úgy bánt mint ha csak tárgyak lennénk. Bár én nem szoktam őt "apukámnak" mondani. Nem érdemli meg.

2022. ápr. 13. 18:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
45%
Szerinted a férfi szereti őt, azért nevezi a lányának? Akkor miért csak egyesszám harmadik személyben? Amikor a kérdezőhöz beszél, akkor miért nem? Egyébként meg nem tökmindegy, hogy minek nevezi, ha azt a kérdező nem szereti? Tizenéve ismerik egymást. Nem tudom elhinni, hogy ne vette volna észére, ha valóban szeretné, hogy nem szereti, ha így szólítja. Egy egyszerű becézéssel kapcsolatban is: miért szólít valaki pl. Katinak olyat, aki a Katát szereti? Ez is épp elég idegesítő lehet. Hát még a "lányom"-ozás...
2022. ápr. 13. 20:38
 12/24 A kérdező kommentje:
Amúgy a rendes válaszokat köszönöm!!
2022. ápr. 13. 20:39
 13/24 anonim ***** válasza:
15%

11!

Hát ha nem bírnám a párom gyerekét nem nevezném senki előtt lányomnak.

De nem tűnik fel, hogy a kislány mellé beszél? Nem szólt senkinek róla, hogy tetszik neki, ahogy a nevekoapja nevezi.

Amúgy meg én a saját gyerekemet se hívom lányomnak, ha hozzá szólok, hiszen van neve.

2022. ápr. 13. 20:58
 14/24 anonim ***** válasza:
86%

13. Te nem tudsz olvasni, vagy szeretsz pofára esni? Elmondta, hogy ha valakivel beszél a kérdezőről telefonba. Tehát így hivatkozik rá.

“ Miközben nem vagyok az neki, és legszívesebben én meg mondanám neki olyanor hogy "héé nem ő nemzett" ”

Szerinted ez azt jelenti, hogy nem zavarja? Mi lenne ha elolvasnád a kérdést és utána okoskodnál?

2022. ápr. 13. 21:00
 15/24 anonim ***** válasza:
16%

Tündér bogár 14 konkrétan MONDTA is neki?????

Tudok olvasni. Sőt, értem is a szöveget. Neked nem megy

2022. ápr. 13. 21:03
 16/24 anonim ***** válasza:
59%
Furcsa tőle az biztos.
2022. ápr. 13. 21:23
 17/24 anonim ***** válasza:
36%

15. Se olvasni, se írni sem tudsz és attól nem lesz igazad, hogy tündérbogarazol, nagyon proli stílus.

Egyébként a másik hozzáböfögésedre írtam, érdekes arra nem válaszolsz. Gondolom azóta sikerült elolvasni a kérdést :D

2022. ápr. 13. 21:24
 18/24 anonim ***** válasza:
0%

17!

Mire nem válaszoltam? Proli stílus, valóban: a te szinteden válaszoltam.

A kérdést elolvastam. Most konkrétan abba kötottel bele, hogy kihagytam a nemet? Igaz, értelmes embernek kiderul a szöveg környezetből, de mivel te ugye láthatóan nem vagy az, tessék, itt a javított változat, csak neked:

Nem szólt senkinek róla, hogy NEM tetszik neki, ahogy a neveloapja nevezi.

2022. ápr. 13. 21:31
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Én egyet tudok: Nem szeretem a férjem lányát, és soha nem emelegetem másoknak sem úgy, hogy "a lányom".

Szerintem amúgy a kérdés az volt, hogy másoknak miért emlegeti így a kérdezőt a nevelőapja, hogy a lányom.

Nálunk férjem lánya (és már 20 éve az, mióta együtt vagyunk).

2022. ápr. 14. 13:51
 20/24 anonim ***** válasza:
56%

19!

Valószínűleg azért, mert szereti

2022. ápr. 14. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!