Mit tegyek a mostohaapámmal? Már nem bírom sokáig.
Megpróbálok nem kisregényt írni: Egy irracionális ember, akinek csak jogai vannak másokkal szemben (szerinte), főleg a gyerekeivel és a fiatalabbakkal szemben. Anyámnak inkább csak azért kellet, mert jól le lehetett húzni a pénzről. Egy ideig. Ma kb. annyi haszna van, mint kára: mindenen spórol, kivéve a versenyautóján, ezért sokszor éheztem és fáztam itthon. Az autó egy kulcsfontosságú dolog az életében, abban tilos megsérteni, pl. rühelli a multikat, kivéve ha az egy autógyártó cég, akkor máris átlép anarcho-kapitalistába a nemzeti "kommunistából" (és igen erősen rasszista). De mindennel így van, ami az övé, addig nem érdekli másnak a joga, amíg nem a hobbijával kapcsolatos vagy ővele.
De a lényeg: ha a gyerekeknek jogot adnak, akkor máris jön azzal, hogy a szülőknek már nincs semmi joguk sem. Annyit enyhült az évek folyamán, hogy már nem ellenzi az élethez (de elnézné a gyerekgyilkosságot, ha az a "büntetés" véletlen mellékhatása) való jogot. A zárójelben feltüntetett "büntetés" az a mindenféle verést, az étel megvonását és hasonló brutális dolgokat foglal magában, amíg az nem pedofília. Ugyan nem ütött meg egy jó ideje (mert anyám megakadályozza, de mostanság inkább a hátamögött intézkedik emiatt), de az üvöltözései és a fenyegetései annyira megrémisztenek, feldühítenek, hogy nem tudok se tanulni, se semmit csinálni. Ha megkérdezem tőle, hogy az adott dolgot miért kell csinálnom (mert néha értelmetlennek tűnő dolgokat csináltat velem, néha veszélyeseket) és anyám nincs ott, akkor leüvölti a fejemet, hogy nem tisztelem őt, anyám előtt csak káromkodik, akkor még nagy nehezen elmagyarázza. Már lassan levegőt nem merek venni mellette, mert mindenbe beleszól. Ő éjfélig tévézhet, nekem meg az elvárásai szerint 22-kor már az ágyba kellene lennem.
Ciki, de: 20 éves felnőtt férfiember vagyok, de vele szemben nem tudom megvédeni magam. Ha érvelnie kell, akkor hirtelen előveszi az erőszakot, én meg eléggé gyenge vagyok. Sportolnom kellene, amit nagyon nehéz elkezdenem, mert bénán megy (kb fele annyira vagyok erős, mint a koroszálybeliek) és hát a mostohaapám kötözködései teljesen elveszik a kedvemet tőle.
Én arra gondoltam, hogy teljesen függetleníteném magam anyáméktól és addig nem találkoznék velük, amíg ezzel a <képzelj ide bármien hosszú trágár szidást> együtt él. Tavaly még sikerült pénzt szereznem a nyáron hogy albérletbe menyjek, idén nem és be kell járnom a főiskolába. Úgy kb. mennyi fizetést kapnék, hogyha elmennék a nyáron és évközben részmunkaidőben programozónak? Olyan havi 100e-ből kijönnék és a diákhitelt is visszamondhatnám, jelenleg a GDF-en vagyok másodéves és ez megy a legjobban. (Hozzáteszem, nagyon szeretne eltiltani a számítógéptől annak ellenére, hogy informatikusnak tanulok, csak anyám tartja vissza ettől. Ok: szerinte hirtelen élsportoló lennék és barátkoznék az itteni hülyékkel.)
Nem próbáltál meg vele erről normálisan beszélni?Vagy nem is lehet?
Kollégium?Nem jöhet szóba?Édesanyáddal is így viselkedik?
Te nagyon mazochista vagy.
Valami olcsó, közös albérlet kéne a diáktársaiddal.
A diákhitel is inkább, mint ez az ember.
Lehet velem is van probléma, de szinte megszűnnek ezek, ha nincs a közelembe a mostohaapám.
Nem lehet vele beszélgetni erről, mert ő az idősebb és ő mindent jobban tud, meg nekem kell hozzájuk alkalmazkodnom. Anyámmal sokkal normálisabb, meg a főnökeivel is. Mert nekik van hatalmuk felette.
Az olcsó albérleten gondolkodtam, a közös szobát idegennel nem bírom ki, ezért a kolesz kizárt meg nyáron költözhetnék haza.
Jézusom! Nagyon sajnálom, hogy ilyen emberrel kell együtt élned...
Szerintem anyukáddal kéne erről beszélned.. Nem válhatnak el? Mert az oké, hogy te elköltözöl, de anyukádnak továbbra is el kell viselnie...
Keress albérletet, esetleg lakótársakkal.. Vagy kollégium?
Szerintem figyelj oda magadra , járj sportolni még ha béna is vagy, kösd le magad, keress jó hobbit és tanulj. A jövőd forog kockán..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!