Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Közös szülői felügyeleti...

Közös szülői felügyeleti jognál elviheti az egyik szülő a gyereket pszichológushoz a másik szülő beleegyezése nélkül?

Figyelt kérdés
A válás megviselte a gyereket, az egyik fél szükségesnek látná pszichológusi segítséget a másik nem. A gyerek 5 éves...

2022. ápr. 4. 10:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
9%
9. Szerintem azért kell az anyuka engedélye, mert a hétköznapokon vele van a gyerek. Hétvégén meg gondolom nincs pszichológus. Tehát ezáltal az anya kevesebb időt tölthetne a gyerekével, ezért kell beleegyeznie.
2022. ápr. 4. 11:56
 12/25 anonim ***** válasza:
93%
Nem kell az engedélye.
2022. ápr. 4. 11:58
 13/25 anonim ***** válasza:
21%
Az apuka nem állíthat be délután 4-kor, hogy most megyünk pszichológushoz. Az anyának nem kötelessége odaadni a gyereket. Majd csak láthatáskor. Pláne, ha mást tervezett aznapra, minek adná oda a gyereket? Na, ezért kell az engedélye.
2022. ápr. 4. 12:04
 14/25 A kérdező kommentje:
És ha az apuka olyan időben vinné pszichológushoz, amikor egyébként is vele lenne a gyerek? Gondolom, akkor nem kell engedély...
2022. ápr. 4. 12:12
 15/25 anonim ***** válasza:
91%
14. Szerintem ekkor nem kell engedély.
2022. ápr. 4. 12:18
 16/25 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem sem kell, hiszen a pszichológus nem orvos.

Ha orvoshoz vinné orvosi beavatkozásra, akkor kellene, de így szerintem nem kell.

2022. ápr. 4. 12:30
 17/25 Andizsuzsi ***** válasza:
80%
Ha indokolt, és az egyik szülő nem járul hozzá, akkor kérni kell a gyámhivatal segítségét. Ők majd kötelezik anyukát.
2022. ápr. 4. 12:44
 18/25 anonim ***** válasza:
92%

Nem kell engedély!

Ahogyan ahhoz se kell engedély, hogy fogorvoshoz elvigye, ha fáj a foga. Szépen néznénk ki, ha a másik szülő bosszúból meg tudná akadályozni a gyerek testi vagy lelki egészségét szolgáló vizsgálatokat, kezeléseket.

2022. ápr. 4. 13:29
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Én nem kérném ki az engedélyét, csak vinném, és kész. Kétlem, hogy a pszichológus előbb engedélyeket akarna látni.
2022. ápr. 4. 13:52
 20/25 anonim ***** válasza:
90%

"Az ügyvéd azt mondta, hogy éppen azért kell a másik fél beleegyezése is, mert közös a szülői felügyeleti jog..."

Szóval van egy ügyvéd, aki ismer minden részletet (amit mi nyilván nem) és azt mondja, hogy ez a helyzet. Te meg azt várod tőlünk, hogy megszakértsük látatlanban, laikusként, hogy hülye az ügyvéd?

2022. ápr. 4. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!