Közös szülői felügyeleti jognál elviheti az egyik szülő a gyereket pszichológushoz a másik szülő beleegyezése nélkül?
Figyelt kérdés
A válás megviselte a gyereket, az egyik fél szükségesnek látná pszichológusi segítséget a másik nem. A gyerek 5 éves...2022. ápr. 4. 10:48
2/25 anonim válasza:
Hát persze, hogy elviheti. Ez olyan, mintha beíratnád egy tanfolyamra vagy edzésre, ahhoz sem kell engedély, max. ha a láthatási idő alatt van.
3/25 anonim válasza:
Mondjuk nem értem mi kivetni valót lát az egyik szülő abban, hogy szakember segítsen a szegény gyereknek.
4/25 A kérdező kommentje:
Az ügyvéd azt mondta, hogy éppen azért kell a másik fél beleegyezése is, mert közös a szülői felügyeleti jog...
2022. ápr. 4. 11:09
5/25 anonim válasza:
Remélhetőleg a másik szülő belátja, hogy csak a gyerek javát akarta azzal, hogy pszichológushoz vitte.
6/25 anonim válasza:
Ez abszurdum, nem lehet, hogy rosszul tudja az ügyvéd? Ennyi erővel akármilyen szabadidős programhoz engedély kéne. Semmi köze hozzá a másik szülőnek, hogy mit csinál a gyerek, amíg nem jött el az ő láthatási ideje. Ha meg mégis így lenne, titkold el, hogy pszichológushoz jár. Mondd meg a gyereknek, hogy az apjának ne beszéljen erről.
7/25 anonim válasza:
Persze csak, ha te vagy a gyerek anyja. Még a végén kiderül, hogy az apuka vinné pszichológushoz...
8/25 A kérdező kommentje:
Én egy ismerőse vagyok a családnak. Egyébként az apuka szeretné pszichológushoz vinni a gyereket...
2022. ápr. 4. 11:34
9/25 anonim válasza:
Mert a pszichológus beleegyező nyilatkozatot akar látni a másik szülőtől? Ha együtt élnének a szülők, akkor sem kéne mindkettő engedélye. Szóval nem értem.
10/25 anonim válasza:
Igen, alapból a közös felügyeleti jog azt jelenti, hogy a gyerekkel kapcsolatban mindenről együtt dönt a két szülő. De ez azt is jelenti, hogy apuka bizony elviheti pszichológushoz, ha vele van a gyerek, anyuka meg josnohoz a másik külön engedelye nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!