Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Őszinte családi szeretet ez...

Őszinte családi szeretet ez tőle? Erős elgondolkodni azon, hogy? 24N

Figyelt kérdés

Apukám testvére (nő) nem mondom mindketten erős személyiségek vagyunk, viszont akit szeretek azt teljes szívemből becsülöm. Sokszor vannak összezördüléseink.

Azt tudni kell, hogy ő gyermekként nagy önállóságra kényszerült és a gyerekét is így nevelte. Engem meg anyukám egy szem gyermekként tény, hogy elkényeztetett. Ez szúrja a szemét. Felvezetésről ennyit. Szituáció, hogy megkértem múltkor is, hogy ugorjon be nekem valamiért a boltba mert ott ment el előtte. A válasza az volt, hogy emeljem fel a pici seggem és menjek el. 8km-re van a bolt, ha tömegközlekedem átszállással az nem egy perc, autóval meg benzinpénz, készüljek stb. mindegy tehát nekem evidens lett volna ha tőlem kérnek ilyet, hogy akkor én szívesen megteszem.

Minap megint kértem volna tőle tanácsot, mert ő sokkal jobban ért hozzá mint én. A végén kikanyarodtunk oda, hogy ha nekem lenne annyi problémája mint neki, de nekem semmi, és inkább kussoljak. Ezt fogalmazta meg finoman. Ez nem az első eset volt. Merthogy én egyetemre járok, most végzek és eddig csak diákmunkáim voltak nyáron. Erre is vonatkozott a beszólása. Szinte mindig kritizál.

Ez normális? Persze ő csak jót akar, de most már nem ezt érzem, hanem, hogy egy önző ember. Ezek csak egy-két kiragadott dolog volt. Megszakítanátok vele a kapcsolatot? Újabban azt érzem, hogy jobb lenne nem is tudnom felőle. Egyszer összevesztünk úgy, hogy 3 hónapig nem szóltunk egymáshoz. Aztán jött a szülinapja, így én kezdeményeztem a békét. De valahogy jó volt nem beszélni vele. Túlreagálom szerintetek?

2022. márc. 29. 11:03
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
64%

8

Ez csak hiszti. Mi az, hogy "elvárás"?

Csak mert rokonok vagytok?

Az én nagynéném meg, aki keresztanyám is, 2 utcányira lakik tőlem. Mégsem kérem meg arra, hogy ha mondjuk végzett a munkában, még menjen már be nekem a boltba venni valamit.

Mert én magam is, aki volt egyetemista 5 évet, de már főállásban dolgozom, tudom, hogy baromira nincs kedvem ide oda ennek meg annak beugrani. Ezt vagy elfogadják az emberek, vagy nem.

Nem tudom, nekem bagatell dolog azért utálni meg megszakítani valakivel a kapcsolatot, mert nem ment be nekem a boltba. :D

"Ezt fogalmazta meg finoman."

Örülj neki igazából, hogy finoman fogalmazta meg. Mi innen honnan tudjuk, hogy valóban nem egy lusta disznó vagy és nem te vagy a pofátlan? :D

Ne kérj tőle segítségt, meg tanácsot. Ilyen egyszerű. Te házhoz mész a pofonért. Ha kell valami, beszélj róla anyáddal, vagy egy barátnőddel.

Egyszerűen fogadd el, hogy rokonok vagytok, de nem barátnők. Nem kell szeretni egymást. Pont.

2022. márc. 29. 11:56
 12/34 anonim ***** válasza:
50%

"Biztos olyan is van, hogy a fiatal felnőtt nő boldogulása szúrja a megkeseredett nőrokon szemét."

Na erre gondoltam. Nálunk így volt, addig szeretett, amíg aranyos pici esetlen kislányka voltam. Aztán jött az egyetem, a barátom, és akkor már hirtelen nem bírt (közben én ugyanolyan ragaszkodó voltam iránta, ugyanúgy szerettem volna megbeszélni vele dolgokat, mint előtte). Szerintem elég jellemző, több családban, ilyenkor már a nő szemét a másik nővel.

2022. márc. 29. 11:57
 13/34 anonim ***** válasza:
57%

Nem tudom, milyen emberek írnak ide. Én sem vagyok a segítőkészség mintaképe, és amit lehet, bevallom, lepattintom, ha már a komfortérzetembe nagyon bekavar.

De azért ha ott megyek el a bolt mellett, ahonnan kellene egy tétel a rokonomnak (akivel amúgy elvileg jó a kapcsolat), és nem késem le a pár perc miatt a buszomat, akkor nem is kérdés, hogy bemegyek és megveszem. Ha már helyi járattal el kell buszoznom másik városrészbe, akkor nyilván nem. De egy 10 perces kitérő simán belefér, ha bírom az illetőt, és ha a testvérem gyereke (így a kettő együtt).

2022. márc. 29. 12:03
 14/34 anonim ***** válasza:
33%
Kérdező, azért készülj fel, itt mindenki előbb-utóbb téged fog szidni, mert te tetted fel a kérdést, és ez a gyakori, mint tudjuk.
2022. márc. 29. 12:05
 15/34 anonim ***** válasza:
64%

Nem úgy értettem, hogy szakítsd meg a kapcsolatot. De nem kell ezeken a pofaviziteken felül erőltetni a beszélgetést, meg az egymás keresését (Messenger, telefon stb).

Lehet ő kicsit irigy vagy szúrod a szemét, lehet te kicsit sokat vársz el, bárhogy is, nem tudtok jól kijönni.

2022. márc. 29. 12:05
 16/34 A kérdező kommentje:

12. Azta! 😵🙂

Írjátok itt többen a viszont. Na igen, tehát itt nem arról van szó, hogy én hetente szívessegeket kérek tőle. Néhanapján ha úgy van, szerintem ez teljesen belefér, mi másért lenne család ha nem az összetartás egymás segítése. Arról nem beszélve, hogy mi sokat segítünk. Múltkor anyukámmal vesztem ezen össze, pont emiatt mert úgy éreztem mi adunk sokat ő meg csak akkor tesz ilyet szívesen ha érdeke.

13. Pontosan, vhogy nekem is evidens lenne.

2022. márc. 29. 12:11
 17/34 A kérdező kommentje:
13. Amúgy autóval volt, és egy termékről lett volna szó. Seperc lett volna.
2022. márc. 29. 12:12
 18/34 anonim ***** válasza:
55%

Van gyereked vagy miért nem mest el vásárolni?

Lehet neki van 100dolga szoktad megkérdezni mit segítsél neki?

Ha te nem szoktad megkérdezni tőle ha te nem szoktál segíteni rajta akkor jogos a megnyilvánulása valamilyen szinten.

Minden kapcsolat adok-kapok alapon maradhat fent.

De az is lehet hogy irigy rád.

Sajnos nagy valószínűséggel irigy ha nem az van amit fennebb írtam.

Üdv

2022. márc. 29. 12:14
 19/34 anonim ***** válasza:
52%

18-as, mielőtt leszeded a kérdező fejét:

"Arról nem beszélve, hogy mi sokat segítünk. Múltkor anyukámmal vesztem ezen össze, pont emiatt mert úgy éreztem mi adunk sokat ő meg csak akkor tesz ilyet szívesen ha érdeke."

2022. márc. 29. 12:22
 20/34 A kérdező kommentje:
Irigy amúgy akkor biztosan. Nem is gondoltam erre. Tök jó hogy írjátok.
2022. márc. 29. 12:22
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!