Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez csak szerintem vérlázító?...

Ez csak szerintem vérlázító? (bővebben lenn)

Figyelt kérdés
Próbálom rövidre fogni. Négyen vagyunk testvérek, már felnőttek vagyunk. Édesanyánk 1 hete elhunyt. Édesapánkkal házasok voltak, de külön éltek, mert problémáik voltak. Nos, édesapámnak fél éve van egy másik nője, aki sokkal fiatalabb nála (apám 77, a nő, vagy inkább lány??? 25 éves.). Most, hogy anya meghalt, ugye apám szabad ember lett, és mondta nekem, hogy fölmerült emiatt a párjával, hogy akkor most már nincs akadálya, hogy összeházasodjanak. Örülök, hogyha boldog az apám, de egyrészt undorító a korkülönbség, másrészt mérhetetlenül undorító dolognak tartjuk, hogy alig egy hete halt meg a felesége, még a temetés sem volt meg!!!! de ők máris esküvőt akarnak? Ennyire még a gyászidőt sem lehet kivárni? Hozzáteszem, amúgy nagyon kedves az a nő (inkább lány), nagyon jó a viszonyunk, egy csendes, visszahúzódó, szerény valaki, de ez akkor is felháborító. Szerintetek? Eleve azt nem volt semmi megemészteni, hogy apámnak ezekszerint pedofil hajlamai vannak, mert ez elmegy valahol pedofíliának, ne szépítsük...Totál padlón vagyunk, mit csináljunk?
2022. márc. 21. 11:30
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
88%

Tekintsétek az édesapátokat felnőtt embernek és hagyjátok, hogy azt tegye, amit akar.

Nem mentek el az esküvőre és annyi.

Családon belül pedig nyugodtan háboroghattok .

2022. márc. 21. 12:02
 12/44 anonim ***** válasza:
79%
Muszáj sietni az esküvővel, nehogy lemaradjon a kiscsaj az örökségről 😈
2022. márc. 21. 12:14
 13/44 anonim ***** válasza:
69%
Nőlj fel, apád idős és azt csinál amit csak akar. Beleszeretett ebbe a nőbe és kész. Hello.
2022. márc. 21. 12:15
 14/44 anonim ***** válasza:
43%

Nem szerintünk jelenti. Ez a meghatározása.

[link]

2022. márc. 21. 12:26
 15/44 anonim ***** válasza:
58%
Mert az nem undorító, hogy téged csak ez érdekel? te miért nem gyászolsz csendben, miért kell itt köpködni apádat?
2022. márc. 21. 12:30
 16/44 anonim ***** válasza:
56%
Mi egy lánnyal nagyon egymásba szerettünk. Én 40 éves vagyok, ő 20. Lehet, hogy én vagyok maradi, de az ő érdekében úgy döntöttem, hogy nem megyek bele ebbe a kapcsolatba.
2022. márc. 21. 12:33
 17/44 anonim ***** válasza:
87%

Én meg tudlak érteni kérdező.

Az oké, hogy már nem voltak együtt, de mégis csak évtizedekig együtt voltak, sok volt a szép emlék. Nem hiszem el, hogy 1 hét után már valaki ennyire tovább tudna lépni.

Lehet csak én vagyok érzelgős, de engem az is megviselt, hogy a szomszédom meghalt, nem hogy az hogy meg tudna, ha a volt feleségem halna meg...

Viszont sajnos ti nem tudtok semmit sem tenni most, ez az ő életük

2022. márc. 21. 12:49
 18/44 anonim ***** válasza:
85%
szerintem is undorito de kb pont annyi kozod van hozza mint nekem (semmi)
2022. márc. 21. 12:56
 19/44 anonim ***** válasza:
68%
Jókai Mór 74 éves volt mikor feleségül vette a 20 éves Nagy Bellát.
2022. márc. 21. 13:06
 20/44 anonim ***** válasza:
82%

5-ös kommentet is elolvasva:

Ha jól értem, apukád kapcsolata kb. akkor kezdődött, amikor anyukádról kiderült, hogy rákos. És akkor már évek óta külön élt anyukádtól, ugye?

Nos, én megértem az érzelmeidet, bár higgadtabban reagáltam volna (persze kívülállóként más, mint most elhunyt édesanyát gyászolva).

Az konkrétan hülyeség, hogy "Azért nem váltak el a szüleink, mert az ő korukban már nem volt ez reális." Látod, még az is reális volt, hogy apukád 77 évesen becsajozott. :-)))

Szóval ha különváltak anyukáddal, akkor azért előbb-utóbb ezt jogilag is rendezni kellett volna. Ha évek óta külön éltek, akkor bőven le kellett volna ennek zajlania még anyukád megbetegedése előtt. Ha ez akkor nem volt apukádnak fontos, akkor most igenis várjon valamennyit. Ha nem is várja ki az egy év gyászidőt, de legalább fél évet. Valóban óriási bárdolatlanság a gyerekeinek bejelenteni képletesen szólva az anyjuk ravatalánál, hogy ő most feleségül venné ezt a nőt. Aki mellesleg nem a lánya, hanem az unokája lehetne!

Sajnos én, mint idősebb ember, eléggé látom, mi lehet emögött. Az a csöndes, szótlan hölgy akarja mihamarabb a házasságot, és apukádat manipulálja. Nem azért akarja a nő a házasságot, mert ő olyan házasságpárti, hanem hogy még apukád halála előtt házastársként jogot szerezhessen mindenre, ami jelenleg apukád tulajdonában van - és amit örökölni lehet utána. 100%-ig biztosra veszem, hogy a nőt eleve ez vitte ebbe a kapcsolatba. Apukád meg megszédült attól, hogy egy nála 52 évvel fiatalabb nő az övé lehet.

Ez a nagy büdös helyzet erkölcsi értelemben.

Jogilag persze semmit se tehettek, nem is lenne értelme.

Apukádnak azért mondd el, hogy ha kicsit is tiszteli a gyerekei érzelmeit, akkor várjon legalább pár hónapot azzal az esküvővel. Aztán vagy megteszi a kedvetekért, vagy nem.

2022. márc. 21. 13:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!