Az normális, hogy déd- és nagyszülőktől, valamint nagyszülő gyermek nélküli testvérétől sem öröklök egy fogpiszkálót sem, mert mindent a gyerekeik örököltek, akik már ígyis jómódúak?
A testvér dolgot nem értem, miért írtátok.
Nekem gyermektelen, férjezetlen húgom halt meg 50 évesen, és én örököltem a lakását (egyetlen testvére vagyok).
Semmi bonyolult nem volt ebben, pedig nem írt végrendeletet.
15-re:
Kérdező, igen, ez a normális, mert ez a törvény.
"Akármennyit ápoltam őket", ezt hogy érted? Ha valakit ápolsz (rendszeresen), akkor arról normális ember beszél az ápolttal. És az vagy végrendelkezik a javára,vagy kötnek eltartási szerződést.
Úgy értettem az utóbbi hozzászólást, hogy akár ápoltam őket, akár nem, öröklés szempontjából irreleváns.
Olyan hitelt nem lehet fölvenni, hogy az ember majd az örökségéből törleszti több mint tíz év múlva.
Akkor ha jól látom a lényeg, hogy így el van rontva, hogy nem kértem a rokonoktól, hogy majd hadd örököljek valamit én is. Így vagy kunyizok a totál pénzesektől, vagy 60 éves koromig átlagos életszínvonal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!