Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most akkor kinek van igaza?...

Most akkor kinek van igaza? Lesz apósoméknak, vagy nekünk? Helytelenül cselekedtem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

5 éve vagyok együtt a párommal, ebből 3 éve együtt élünk. Az elején, az első 1 évben volt munkám, aztán elvesztettem. Folyamatosan keresem, ezt a párom is igazolhatja, de itt Borsodban egy kis faluban írtó nehéz. Semmi nincs a környéken. Mellette iskolába járok, első diplomát szerzem. Magyarul még érettségim van és nem kellek sehova. Még csak boltba sem vesznek fel, mondván nincs eladóim, mit számít az??

Na mindegy.

A lényeg: a páromnak vannak adósságai a lizinges autó stb miatt (akkor hozzáteszem még meg sem voltam neki, mikor vásárolta)

A kedves édesapja folymatosan őröl idegileg. Hogy azért nincs a fiának pénze, mert rám költi, erre célozgat rendszeresen. Holott, soha semmit, még egy ruhát sem vettem belőle. Sőtt, még édesanyám vett neki is ruhát, és számtalanszor adott pénzt neki.

Állandóan piszkál a munkával is. De nem szándékos, egyszerűen nincs. Azt mondtam, elmegyek rendőrnek, 2 év és remek állásom lesz, elvégzem egyetem mellet. Elkezdett velem ordítani, hogy dolgozni kell, de mondtam, értse már meg, hogy érettségivel nem vesznek fel.

Jó, tőlünk 80 km-re találtam egy jó állást, fel is vettek. Lesz apósék közelebb élnek ehhez a céghez és onnan indul ingyenes busz minden nap. Erre a válasza az volt, hogy nem lesz ez jó, mást kell nekem találni. Erre kiakadtam.

A párom nyáron szintén elvesztette az állását, tanár. Most a szüleim falujában találtam neki egy tanári állást. Boldogan mentünk, hogy elújságoljam, mert már rég megy a tanév, és sehova nem vették föl. Erre nekem esik, hogy vidékre, oda, abba a faluba?? Az ő fia ott milyen karriert fog elérni stb stb. Ez nem lesz így jó. Az ő fiának városban kell tanítani. Erre kiakadtam elég volt. Megkérdeztem, akkor jobb itthon ülni munka nélkül???

Elsírtam magam, mert bántott, hogy így lenézi a falusi embereket. Bántott, hogy csak azt nem mondta , hogy porfészekbe, holott én is onnan származom és a szüleim ott élnek.

A párom olyan ideges lett, hogy elkezdett vele ordítani, hogy mit képzel magáról, hogy folyton sérteget és lenéz. Olyan ideges lett, hogy a pince kinyitott ablakán belerugott az üvegbe ami betört.

Erre az apja megint csak engem okolt. Azt mondta nem kell ide jönnünk, menjünk el akkor onnan. A párom be ment, az apja az udvaron ordított, hogy nem érdekli őt, azt csinálunk amit akarunk. Erre idegemben elindultam gyalog haza, a párom úgy jött utánnam és felvett. Köszönés nélkül sírva eljöttem.

Én vagyok a rossz, mondjátok meg? Vagy rosszúl látom a dolgokat, de nem bírtam tovább, állandóan megbánt. Hozzáteszem, a fiának komoly adóssága van, amit anyukám most rendez épp, akkor rosszak vagyunk???

Úgy gondolom, többé a lábam be nem teszem oda.

2010. szept. 13. 08:45
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
A harmincezres apanázst sürgősen szüntessétek meg! Egy büdös fillért nem láttok belőle soha. Ha nem ott éltek, nem vagytok kötelesek fizetni, a problémákat oldják meg maguk!
2010. szept. 13. 09:30
 12/34 A kérdező kommentje:

Milyen támogatás????

Ha nem szedné el a havi 30 ezret, baromira semmi bajunk nem lenne.

Figyeljetek, én ezt is soknak tartom, de lehet az én hülye gondolkodásom.

A páromat rábeszélték, hogy együtt vegyenek fel 7 milliót 2006-ban. Így mondván, hogy kifizeti az autót, a lizinget.

Meg is történt. Kapott 2, 5 milliót erre a többit zsebre vágták. Csak hogy a párom azóta is fizeti a havi 30 ezret. Amit ha kiszámoltok 8 éves futamidővel, nem kevés pénz. Magyarul jól lehúzták.

És akkor azt hittem hanyatt esem, mikor a lesz após közölte vele a fülem hallatára, hogy a törlesztő emelkedett 10 ezerrel, szóval 35-öt kellene fizetni.

Engem ez is öl idegileg. Van 1 tesója, 35 éves, 1 éve nem dolgozik, nem kap semmit, velük él, de annak egy szó sincs, tanfolyamot finanszíroznak neki, az eszem megáll. És akkor"tietek lesz úgyis a ház". persze, csak épp a tesóka semmit nem fizet. Nekem ez nagyon dúrva.

2010. szept. 13. 09:34
 13/34 anonim ***** válasza:

"A párom olyan ideges lett, hogy elkezdett vele ordítani, hogy mit képzel magáról, hogy folyton sérteget és lenéz. Olyan ideges lett, hogy a pince kinyitott ablakán belerugott az üvegbe ami betört.

Erre az apja megint csak engem okolt."

A megoldást már Te is tudod!

Neked is ordítozni kell vele, hogy tiszteljen! A fia erre már rájött, ideje leordítani a leendő apósod fejét! Ha rosszban vagytok akkor már nem tök mindegy?

2010. szept. 13. 09:35
 14/34 A kérdező kommentje:

Én nem ordítozok. Tiszetletben tartom a korát (64 éves).

Nekem nincs képem így beszélni egy emberrel, sőtt meg sem bántanék soha senkit. Nem az én stílusom.

2010. szept. 13. 09:38
 15/34 A kérdező kommentje:

Próbálok jó kapcsolatot ápolni velük, de nem megy. Nincs olyan dolog, amibe ne kötne bele.

Ne nevessetek, de a feleségére képes azért ordítani, mert a kutya "túl sok ételt" kapott. Könyörgöm, az az árva kutya 1 csontot vitt a tálból a udvar közepére, micsoda tragédia. :) Szánalmas már számomra. Én próbálok ellenállni, de már csak utálattal tudok ránézni.

2010. szept. 13. 09:41
 16/34 anonim ***** válasza:

Hát én komolyan nem értelek benneteket. Ahogy elnézem, nem vagytok már gyerekek. Minek kell oda járkálni? A párod utalja át nekik azt a havi 30 ezret, akkor legalább nyoma lesz, ti meg húzzatok el a fenébe.

Bár igazából irigyellek kicsit titeket... szüleimnek 40 éves korukra már egyik szülőjük sem élt... szóval valahol még talán jobb is nektek, legalább ott vannak mellettetek.

2010. szept. 13. 09:43
 17/34 anonim ***** válasza:
A családotok pénzügyeibe nem láthatunk bele, de manapság pl egy 7 millás jelzáloghitel 20 éves futamidőre akár 70-80.000Ft/hó is lehet. Ha a párod a szüleivel együtt aláírt bármiféle hitelszerződést, akkor nem árt az összes jogi részlettel, következménnyel tisztában lennetek és elsősorban ezekkel foglalkozni, ezeket tisztázni, mielőtt összekötitek az életeteket. Az, hogy a leendő apósnak mi a véleménye a Ti életformátokról, elhelyezkedési problémáitokról, csak másodlagos.
2010. szept. 13. 09:48
 18/34 anonim ***** válasza:

Menjetek A TE FALUDBA, GRATULÁLOK A PÁRODNAK AZ ÁLLÁSHOZ!

Meg neked, hogy ilyen jókat találtál!

A papát tekintsd afféle természeti tüneménynek! Ilyen a természete, már nem fog megváltozni!

Vőlegényed édesapja, el kell őt fogadni ilyennek!

Nyilván soha semmi sem jó neki eléggé, és a scalád már így szokta meg.

Igyekezzetek a minimálisra korlátozni azt a részt, amit vele a döntéseitekről megosztatpk! Utólag bőven elég elmesélni az új fejleményeket, és készülj előre, hoyg kritizálni fogja! Ne reagálj rá, mondd, hogy "hát igen, igen , jó lenne, stb..." vagy válts témát. Ha ő rádszáll, menj ki, kezdj mosogatni, vagy receptet cserélni anyósoddal! Végső esetben kérdzd meg , ő mit javasol, hallgasd meg 'oszt annyi!

Nem kell ezt a szívedre venni, szerencsére nem a te férjed. Ilyen és kész. Összeveszni nem kell vele, haragot tartani sem, de a kegyeit keresni sem. Nézz úgy rá, mint eg yhegyre, vagy eg yvázára! Alátogatásokra meg menj el apárod kedvéért, és igyekezz inkább a nőkkel társalogni.

Szorult helyzetben pedig jelentsd be: Megfájdult a fejem, ledőlök! Nem szükséges hoyg hihetőnek hangozzék! érezze csak, hoyg terhedre van!

Ne idegeskedj emmiatt, nagyon ügyes voltál, pénz is lesz majd, ha végzel, a tanulás fontosabb!

2010. szept. 13. 09:50
 19/34 anonim ***** válasza:
Amit még nem értek. Ha jelenleg se neked, se a párodnak nincs munkahelye, akkor most miből fizetitek a szülők házára terhelt hitel részleteit?
2010. szept. 13. 09:51
 20/34 anonim ***** válasza:
te inkább erre vigyázz: apósodéknak még mindig hitel van a házon! A vőlegényed adósságát anyukád fizeti! Nagyon vigyázz, nehogy felelőtlen pénzügyekbe bonyolódjék a párod!! Mert van családi minta neki!
2010. szept. 13. 09:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!