Mi az a Gyermektelen adó? Lehet, hogy lesz ilyen is?
Ma hallottam erről elsőnek,a naplóban.
Én anyuka vagyok,de ezen még én is kiakadtam!
Mi a véleményetek erről a témáról?
Vajon tényleg,képesek ezt bevezetni?
Kedves 10.55-ös! Köszi szépen, mi el tudjuk tartani a gyerekeinket, nem vagyunk senkire rászorulva.
Kívánom neked, hogy sose kerülj olyan helyzetbe, hogy szükséged legyen másnak a támogatására, és igénybe kelljen venned bármilyen segélyt...
A nyugdíjamat befizetem előre a magánnyugdíjpénztárba és van életbiztosításom, amit ugyancsak nem más gyereke fizet, hanem én. A nyugdíjjal ne érveljen senki.
Voltam munkanélküli, azt a pénzt korábban a munkabéremből vonták automatikusan, akinek nem vonják, az nem is kap semmit. Ugyanígy a TB, de ott van már az egészségpénztár is.
A baj nem ott van, hogy aki befizet az kap is, ha kell, hanem ott, hogy aki nem is akar bedobni a közös kalapba, annak mégis járhat, vagyis bizonyos élősködő rétegeket mi jogon tartunk el?
De azt a réteget így is eltartjuk. De én nem az ingyenélőkről beszélek, akik sosem tettek le semmit az asztalra, és nem is akarnak, az egy más kérdés.
A nyugdíjjal miért ne lehetne érvelni? A te szüleid/nagyszüleid nyugdíját én is fizetem. A magánnyugdíjpénztárba való befizetésből pedig sztem nem fogsz tudni megélni, az az állami nyugdíj mellé jön majd.
14:31 - Ha nézted már meg valaha a bérpapírodat, akkor láthatnád, hogy ami az állami nyugdíjba megy, az töredéke annak, ami a magánpénztárba megy, plusz emellett nekem van önkéntes (nem kötelező) pénztáram is, tehát 1 részecske megy az államiba, és 2 rész magán pénztárakba (egy kötelező és egy önkéntes). Inkább az államiból nem élnék meg, mert a magánpénztár teszi ki a nagyobb részt. A szüleim nem nyugdíjasok. Én viszont arról beszélek, hogy ha nem kéne eltartani az élősködő réteget (akik ezt is meglovagolnák, ha bevezetnék), akkor talán fejlődne az ország valahova, emelkedne az életszínvonal.
Aki dolgozik, az mind hasznos tagja a társadalomnak, az mind értéket állít elő, függetlenül attól, hogy van-e gyereke vagy nem.
Az odáig okés h 30-50 év között kellene fizetni. De mi van akkor ha nekem nem úgy alakul az életem h lehetne babám? Nem lesz párom, vagy egy betegség folytán nem is lehet, vagy olyan anyagi körülményeim lesznek h nem engedhetem meg magamnak stb. A bnőm 32 éves, 4 órában takarít egy iskolában. Még otthon él a szüleivel. Nem jött neki össze az élet, a pasik sorra otthagyják. Most akkor csináltassa fel magát csak azért h megússza az adót? Hát ő nem fogja ezt megcsinálni!!!
Először azt kellene helyretenni h legyen biztosan fizető állása a leendő anyukáknak h fel tudjanak készülni a babára. Aztán akkor talán egyedül is bevállalnák. De ugyebár az efféle törvények kiagyalói nem gondolkoznak így. Fogalmuk sincsen h milyen nehéz felnevelni a minimálbérből akár 1 gyereket is. Persze nekik miért számítana amikor ők havi 800 ezreket keresnek? Na itt van a gond!
Ültessük be a parlamentbe egy parasztbácsit, aki végigdolgozta az életét és egy többgyerekes anyát. Na ők tuti h úgy kihúznák az országot a sz@rból és akkor nem kellene ilyen gyökér törvényekkel előállni. Bár ez is csak azt bizonyítja h mennyi idejük van marhaságokon godnolkozni...
13:43 -kor beküldött hozzászólás szellemi atyjának:
"Kedves 10.55-ös! Köszi szépen, mi el tudjuk tartani a gyerekeinket, nem vagyunk senkire rászorulva."
Akkor miről szól ez a "görcsös vita"? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!