A szüleim elválnak és én apukámmal akarok maradni. Mi történik ilyen helyzetben?
Sokat sírok mostanában mert én azt szeretném, hogy el se váljanak. Mindig nagyon büszke voltam a házasságukra, amióta csak tudom mit jelent a házasság meg szerelem.Jó ez így most furán hangzik, de van értelme. A nagyszüleim szomszédok mai napig, már aszem vagy 45 éve, ha jól emlékszem. Így hát amikor kicsik voltak anyáék akkor is azok voltak. Plusz apukám csak 4 nappal idősebb anyukámnál, így kb. együtt nőttek fel. Van is egy kép róluk, ahogy 4 évesen együtt fürödnek egy kis kádszerű izében. Aztán aszem 13 évesen lettek szerelmesek először, de aztán amikor gimisek lettek szakítottak olyan 17-18 évesen vmennyi időre. És végül 22 évesen házasodtak össze. Mindig is imádtam, ha múltukról meséltek, mert olyan sok minden és szép dolgok történtek velük. Nekem mindig úgy tünt, hogy nagyon szeretik egymást, néhány hónapja max.egy éve még arról is hallottam beszélni őket, hogy jó lenne még egy gyerek, amíg nem lesznek 40 évesek. Most meg...😢 Anyukámról kiderült, hogy van valakije. Azóta se bírom felfogni. És apa se nagyon. Jelenleg apukám egyedül van albérletben, de árulják a házunkat és aztán, ha valaki megveszi anya összeakar költöztetni a szeretőjével. Nekem már az is betett, hogy elválnak, az külön nagyon fáj, hogy eladják a házat, amihez millió emlék köt. És akkor még anya összeköltöztetne egy idegennel, akivel közösen kicsinálták apát és mindent így tönkre vágtak. Akármennyire is sajnálom és rossz még belegondolni is, de ha anyának ez kell menjen, de én apával akarok élni. Amúgy is nagyon sajnálom és haragszok is anyára. Apának már mondtam, ő azt mondta ezt majd még átbeszéljük. 16 éves vagyok, lassan 17. Nem dönthetek én? 1 év 2 hónap múlva úgy is nagykorú leszek, miért szenvedjek addig egy idegennel? Akit még gyűlölök is. Anyán meg látom, hogy nem lát a nagy szerelemtől. Ezzel is csak bosszant, mert apa meg 1000%, hogy szereti őt.💔 Az a bajom, hogy ha anya megtudja azt fogja hinni sztem, hogy apa befolyásol, de ez nem igaz, mert ő egyszer sem említette ezt meg mióta elköltözött. (Előtte se am) De tudom, hogy örülne neki, mert vele valahogy mindig is jobban kijöttem.
Aki volt ilyen helyzetben (válás, új pasi, költözés, szülők közti választás meg ilyenek) hogyan alakult a dolog? Ennyi idősen volt már beleszólása? Mennyi idő feldolgozni egy ilyesmit? A barátaim közt, akinek elváltak a szülei mindenki az anyukájával él azóta, de ez nem valami szabály ugye? Simán lakhatok tovább apuval és találkoznék mondjuk heti 3x anyukámmal. (Ahogy most apával) Lehet így is csinálni ugye??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!