Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim elválnak és én...

A szüleim elválnak és én apukámmal akarok maradni. Mi történik ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Sokat sírok mostanában mert én azt szeretném, hogy el se váljanak. Mindig nagyon büszke voltam a házasságukra, amióta csak tudom mit jelent a házasság meg szerelem.Jó ez így most furán hangzik, de van értelme. A nagyszüleim szomszédok mai napig, már aszem vagy 45 éve, ha jól emlékszem. Így hát amikor kicsik voltak anyáék akkor is azok voltak. Plusz apukám csak 4 nappal idősebb anyukámnál, így kb. együtt nőttek fel. Van is egy kép róluk, ahogy 4 évesen együtt fürödnek egy kis kádszerű izében. Aztán aszem 13 évesen lettek szerelmesek először, de aztán amikor gimisek lettek szakítottak olyan 17-18 évesen vmennyi időre. És végül 22 évesen házasodtak össze. Mindig is imádtam, ha múltukról meséltek, mert olyan sok minden és szép dolgok történtek velük. Nekem mindig úgy tünt, hogy nagyon szeretik egymást, néhány hónapja max.egy éve még arról is hallottam beszélni őket, hogy jó lenne még egy gyerek, amíg nem lesznek 40 évesek. Most meg...😢 Anyukámról kiderült, hogy van valakije. Azóta se bírom felfogni. És apa se nagyon. Jelenleg apukám egyedül van albérletben, de árulják a házunkat és aztán, ha valaki megveszi anya összeakar költöztetni a szeretőjével. Nekem már az is betett, hogy elválnak, az külön nagyon fáj, hogy eladják a házat, amihez millió emlék köt. És akkor még anya összeköltöztetne egy idegennel, akivel közösen kicsinálták apát és mindent így tönkre vágtak. Akármennyire is sajnálom és rossz még belegondolni is, de ha anyának ez kell menjen, de én apával akarok élni. Amúgy is nagyon sajnálom és haragszok is anyára. Apának már mondtam, ő azt mondta ezt majd még átbeszéljük. 16 éves vagyok, lassan 17. Nem dönthetek én? 1 év 2 hónap múlva úgy is nagykorú leszek, miért szenvedjek addig egy idegennel? Akit még gyűlölök is. Anyán meg látom, hogy nem lát a nagy szerelemtől. Ezzel is csak bosszant, mert apa meg 1000%, hogy szereti őt.💔 Az a bajom, hogy ha anya megtudja azt fogja hinni sztem, hogy apa befolyásol, de ez nem igaz, mert ő egyszer sem említette ezt meg mióta elköltözött. (Előtte se am) De tudom, hogy örülne neki, mert vele valahogy mindig is jobban kijöttem.

Aki volt ilyen helyzetben (válás, új pasi, költözés, szülők közti választás meg ilyenek) hogyan alakult a dolog? Ennyi idősen volt már beleszólása? Mennyi idő feldolgozni egy ilyesmit? A barátaim közt, akinek elváltak a szülei mindenki az anyukájával él azóta, de ez nem valami szabály ugye? Simán lakhatok tovább apuval és találkoznék mondjuk heti 3x anyukámmal. (Ahogy most apával) Lehet így is csinálni ugye??

2022. márc. 6. 08:42
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Dehogynem akarja :) Tegnap beszeltük meg, hogy kedd délután megyek vele megnézni egy lakást, amit majd már nem bérelni, hanem megvenni akar. Ha nem akarná, hogy vele lakjak miért a sulimhoz aránylag közel nézeget 2 szobás lakásokat?
2022. márc. 6. 09:30
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Akk9r a kerdes zarható. A lenyeget elmondtuk, a bírósag figyelembe veszi a kéresedet.
2022. márc. 6. 09:32
 13/27 anonim ***** válasza:
69%

Tehát rakerdeztel és ő azt mondta, azt szeretné, hogy vele élj?

Millió oka lehet annak, hogy x helyen néz lakást, pl evidensen az ár. Hogy épp a sulihoz aránylag közel van, az lehet véletlen is.

2022. márc. 6. 09:34
 14/27 A kérdező kommentje:
Igen, köszi még egyszer a válaszokat a kérdésre. Nem akarom itt kibeszélni, hogy milyen emberek a szüleim még akkor se, ha senki se tudja meg kik vagyunk mi. Bár, az is igaz, hogy jó kiírni magamból, mert a barátaim az ilyesmit úgy sem értik meg hiába akarnám vkinek elméselni. Jó mondjuk ez az oldal nem erre van kitálalva, tudom.
2022. márc. 6. 09:36
 15/27 anonim ***** válasza:
86%
Nyilván ha csak a hétvégéket töltöd ott, akkor is kell egy szoba meg felnőtt ember még ha agglegény sem 1 szobás lakást vesz magának. A helynek meg ezer oka lehet. Ha az iskolád miatt van (ahová már csak kb 2 évet fogsz járni) sem feltétlenül azt jelenti, hogy azt szeretné ott lakj, hanem hogy mikor mész akkor jó legyen. Előbb-utóbb apukád is továbblép és lesz új kapcsolata..stb.. nem a lányával akar majd kettesben megöregedni, ezt el kell, hogy tudd majd fogadni.. Nézd bármi lehet még, de ebbe ne éld bele magad, mert ha mégse így lesz és rá is megharagszol mi marad?
2022. márc. 6. 10:06
 16/27 A kérdező kommentje:
Elképzelhetetlennek tartom, hogy ne akarná. Egyébként, ha meg anyával maradok se úgy örekszik meg, hogy vele maradok, úgyhogy ne haragudj meg rám, de ezt sztem túlgondoltad. Amikor mondtam apának, hogy én nem akarok azzal a fickóval élni azt mondta, hogy tudja és majd, ha eljön az ideje még átbeszéljük. Azért, ha nekem nem lenne közöm a lakásához meg nem velem tervez miért kérdezte volna meg tegnap, hogy melyik napra beszélje meg a lakás tulajával, hogy én is ott legyek mikor megnézni? Miért akarjátok belém beszélni, hogy apukám nem akar velem élni tovább? :/
2022. márc. 6. 11:02
 17/27 anonim ***** válasza:
35%

"Elképzelhetetlennek tartom, hogy ne akarná. "

Nyilván ahogy azt is elképzelhetetlennek tartottad, hogy válni fognak.

"Miért akarjátok belém beszélni, hogy apukám nem akar velem élni tovább?"

Mert az eddigiek alapján ez jön le. A "majd még átbeszéljük" és a "...mert ő egyszer sem említette ezt meg mióta elköltözött. (Előtte se am" egyértelműen erre utal.

Plusz az a tény, hogy az apak minimális százaléka az, aki válás után a gyereket magához akarja venni.

Ha apád mégis azt szeretné, hogy hozzá költözzön, az szuper, de ha ennyire egyértelműnek veszed, hogy mehetsz, akkor nagyon nagy csalódás fog érni, ha kiderul, hogy nem akar veled élni.

2022. márc. 6. 11:09
 18/27 A kérdező kommentje:
Hát, igen nagy csalódás lenne, de sztem azért nem beszélt még erről mert nem akar befolyásolni. Mondjuk mikor lakás bérelt se került szóba, hogy vele költözzek, de minden olyan gyorsan történt, hogy nem is lett volna idő megbeszélni. Ha most azt mondanám átköltözök a lakásba, amit bérel biztos nem mondana nemet. Vagy én már nem tudom mit higyjek vagy gondoljak.
2022. márc. 6. 11:17
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem kell hinni meg gondolni. Egyszerűen meg kell kérdezni és ha a válasz az "atbeszeljuk", akkor azt mondod "légyszíves apa, mond meg egyenesen hogy láthatok e veled vagy sem."
2022. márc. 6. 11:23
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Csqtlakozom a 19hez. Szegezd neki a kerdest egyenrsben.
2022. márc. 6. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!