Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyum ma közölte hogy elkültöz...

Anyum ma közölte hogy elkültözünk 1 faluba a barátjához de én nem szeretnék, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

16 éves tanuló vagyok,

apum meghalt 5 éves koromba szóval hozzá se mehetek.

100km-re van a falu és én nem szeretnék távol a barátaimtól 1 kis faluba élni...mit tehetnék?

2010. szept. 12. 13:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Tudod, te hányan élnek távol a szüleiktől?Koliban vagy albérletben?

Koliban igen, de távol lakni 16 évesen nem jellemző.

2010. szept. 12. 13:58
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is próáld arra rávenni, hogy ezentúl kollégista elhess, és hétvégente mész hozzájuk a faluba. Rengeteg 14-18 éves kollégista van, akik ettől még nem távolodtak el a szüleiktől.

Próálj azzal érvelni, hogy a mostani iskoládban már megszoktad a tanárokat, diákokat, nem szeretnél iskolát váltani, pláne, hogy az sem biztos, hogy a tananyagban is pont ugyan ott tartanak, ahol ti, nem szeretnél ez miatt esetleg lemaradni.

Próbáljatok valahogy megegyezni ebben.

Anyukád barátjával milyen kapcsolatban vagy? Jóban vagytok? Mert akkor esetleg vele is beszélhetnél, hogy próbálja anyukádat meggyőzni.

2010. szept. 12. 13:59
 13/15 A kérdező kommentje:
igazából nem ismerem a barátját, párszor láttam.elvagyunk
2010. szept. 12. 14:03
 14/15 anonim ***** válasza:

Jó lenne tudni, anyukád miért szeretne a barátjához költözni veled?

Pl hogyan álltok anyagilag? El tud téged egyedül tartani mostanában?

Sajnos manapság egyre nehezebb megélni még egy többkeresős családban is. Nem kizárt, hogy anyukád nem csak azért szeretne összeköltözni a barátjával, mert vele szeretne élni, hanem azért is, mert csak így tud téged taníttatni, felnevelni, ha a barátjával együtt éltek.

2010. szept. 12. 14:19
 15/15 anonim ***** válasza:
13:58nak üzenem, hogy a barátnőm 15 éves és nem koleszban lakik, hanem lakásban 3 barátnőjével... Próbálj meg anyudékkal beszélni az iskoláról , hogy ez neked nem menne így, megnehezítené az iskolába járásod. Akkor mond meg nekik, hogy te már készen állsz saját magaddal törődni, meg ilyenek... Az unokatesóm 15 évesen, egyedül egy másik országba ment suliba, ahol nem ismert senkit, szégyenlős volt és most nagyon tapasztalt lett minden téren megtanult gondot viselni magáról...
2010. szept. 12. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!