Hogy legyek jóban a mostoha lányaimmal?
Röviden: férjemnek az első házasságából van két lanya, 18 éves és egy 21 éves. Mi nekünk is már van egy kislanyunk és úton van a második gyerkőc is. Volt egy időszak mikor megismertem őket, hogy jóban voltam velük. Rendszeresen jártak hozzank, de valahogy mindig vita alakult ki. Mindig szapultak az apjukat, lehordtak a sárga földig hogy milyen rossz apa szb(egyáltalán nem így van, tudjuk az éremnek 2 oldala van, nagyon türelmes szorgos típus.) én erre besokaltam, és elmagyaráztam nekik hogy erre nincs szükségünk, ha a haragot és a feszültséget képesek mindig generálni akkor hagyjunk egymásnak békén. Azóta tart ez az állapot, mivel az apjuk is elmagyarázta nekik hogy erre semmi szükség ninsc(mármint hogy mindig szapuljak, hol ot hol engem is már a vége fele, mindenbe bele szóltak, semmi nem volt nekik jó) így se vele nem hajlandóak beszelni sem velem. Ez van már több mint egy éve. Én kb 10 hónapja felkerestem mindkettőjüket, de továbbra sem hajlandóak velünk beszelni mert ok végig lettek sértve. Én próbálok tini fejjel gondolkodni, hogy mi a bajuk, de sose bántottam őket egy rossz szóval sem, ha szóltak segítettem nekik, együtt főztünk, sőt én tanítottam meg nekik több receptet is mert idézem “anya nem szeret főzni te meg finomakat csinálsz nagyon, főzzünk együtt mert jól érzem magam”. Mindig szépen beszéltem velük, mikor felhúzták az agyam a sok kibeszelo showal akkor is normálisan elmondtam nekik, nincs szükség erre és fejezzék be, elég nagyok már ahhoz hogy megértsék ezt a kapcsolatot.
Tudom kicsit össze vissza, de szeretném ha jóban lehetnek velük, meg ha az apjuk nem is akar feléjük így nyitni, mert mindig balheztak. Vagy esetleg jó ötlet ez? Hagyjam őket a fenébe, és ha egyszer úgy döntenek akkor úgyis jelentkeznek? Sajnálom igazából hogy ez lett, de tényleg mindig a “harc” ment, mert semmi nem volt jó.. valaki járt már hasonló cipőben ?
Talán ha nem tini fejjel gondolkoznál, két felnőtt nőről beszèlsz.
Itt már rég nem az esetleges ex véleménye számukra a mérv adó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!