Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy legyek jóban a mostoha...

Hogy legyek jóban a mostoha lányaimmal?

Figyelt kérdés

Röviden: férjemnek az első házasságából van két lanya, 18 éves és egy 21 éves. Mi nekünk is már van egy kislanyunk és úton van a második gyerkőc is. Volt egy időszak mikor megismertem őket, hogy jóban voltam velük. Rendszeresen jártak hozzank, de valahogy mindig vita alakult ki. Mindig szapultak az apjukat, lehordtak a sárga földig hogy milyen rossz apa szb(egyáltalán nem így van, tudjuk az éremnek 2 oldala van, nagyon türelmes szorgos típus.) én erre besokaltam, és elmagyaráztam nekik hogy erre nincs szükségünk, ha a haragot és a feszültséget képesek mindig generálni akkor hagyjunk egymásnak békén. Azóta tart ez az állapot, mivel az apjuk is elmagyarázta nekik hogy erre semmi szükség ninsc(mármint hogy mindig szapuljak, hol ot hol engem is már a vége fele, mindenbe bele szóltak, semmi nem volt nekik jó) így se vele nem hajlandóak beszelni sem velem. Ez van már több mint egy éve. Én kb 10 hónapja felkerestem mindkettőjüket, de továbbra sem hajlandóak velünk beszelni mert ok végig lettek sértve. Én próbálok tini fejjel gondolkodni, hogy mi a bajuk, de sose bántottam őket egy rossz szóval sem, ha szóltak segítettem nekik, együtt főztünk, sőt én tanítottam meg nekik több receptet is mert idézem “anya nem szeret főzni te meg finomakat csinálsz nagyon, főzzünk együtt mert jól érzem magam”. Mindig szépen beszéltem velük, mikor felhúzták az agyam a sok kibeszelo showal akkor is normálisan elmondtam nekik, nincs szükség erre és fejezzék be, elég nagyok már ahhoz hogy megértsék ezt a kapcsolatot.

Tudom kicsit össze vissza, de szeretném ha jóban lehetnek velük, meg ha az apjuk nem is akar feléjük így nyitni, mert mindig balheztak. Vagy esetleg jó ötlet ez? Hagyjam őket a fenébe, és ha egyszer úgy döntenek akkor úgyis jelentkeznek? Sajnálom igazából hogy ez lett, de tényleg mindig a “harc” ment, mert semmi nem volt jó.. valaki járt már hasonló cipőben ?

2022. febr. 27. 21:54
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
58%
Jaj nálunk nem volt lecserélés, anyuka lett szerelmes, mégis engem utálnak. Meg az apjukat. El várták volna hogy apuka csak szépen dolgozzon, adjon nekik, vigye őket nyaragatni és éljen egyedül lehetőleg, na mindegy, családot alapított.
2022. febr. 28. 11:48
 32/41 anonim ***** válasza:
35%

Tippek, mint aki volt ilyen szituban gyereklany:

- apa nem fizeti rendesen a gyerektartast

- ha fizeti is annyi az egesz, nincs kozos program, esetleg 1-2 ruhavasarlas, mert hat arra van a gyerektartas! kb. ugy erzi magat a gyerek, mintha valami kolonc lenne, egy szamla az apanak, mint a viz vagy villany es ezzel le van tudva

- lathatasnal nekik kellett hozzatok utazniuk, rohadt szar buszozgatni meg tomegkozlekedni meg cimbalni a hetvegu cuccokat es tanulnivalot

- a kozos gyerek lathatoan tobb mindent kap meg. Vissza a gyerektartason kivul nem kapsz semmit temahoz - kozben nezheted hogy a masik mindennel el van halmozva.

- kozos gyereknek van zsebpenze, a lanyoknak semmi, hat arra van a gyerektartas! (nem)

- nincs helyuk nalatok, ok tudom nem mindig megoldhato, de pl. nekunk full gaz volt, hogy kulon hazreszben voltunk, aztan neha ranknyitottak az ajtot. Utana meg ment a csodalkozas apu reszerol hogy miert vagyunk el baratokkal? Biztos utaljuk. Hat minek legyunk ott, ha csak kulon egy szobaban ulunk?

- a felsooktatasi tanulmanyaikkal kapcsolatban nem tamogatjatok oket, gondolvan mar felnottek. Ez rengeteg elvalt szulo gyerekenek haragtema! es full elmergesedik a helyzet ha nem birja a tamogato anyagi vagy erzelmi hattar hianya miatt befejezni a vagyott kart.

- elmentetek nyaralni nelkuluk, lehet sokan azt gondoljak ez oke, de kb. nyilvanos beismerese hogy a lanyok nem tartoznak hozzatok, nem a ti csaladotok reszei

- rossz a foztod es erre megsertodsz ha megnondom az igazat. ez sokaig tema volt, de en nem eszek meg elrontott dolgokat. sajnalom ha nem vagy jo szakacs, javits rajta vagy hagyj fel vele

- olyan kajak vannak, amiket ok nem esznek meg vagy nem folyamatosan. pl. sajnalom, de en nem birok minden nap hamburgeren, tesztan es pizzan elni. Semmi zoldseg-gyumolcs nem volt naluk. Es bocsanat, hogy megsertelek azzal ha elmondom hogy nem birom ezt enni napokon at, de ha nem esik jol, akkor nem esik jol.

2022. febr. 28. 13:40
 33/41 anonim ***** válasza:
29%

Az exek sajnos gyakran texik ezt.Főként az apa ellen szól és a kicsinyes bosszú

Csak tudnánk miért Főként akkor ha feleségnek semmi köze nincs a váláshoz nem ő volt a ludas

Azt mondjuk felnött gyereket nem lehet az apja ellen hangolni Ez nem a valóság már a házasság alatt lehet ezt megtenni

Mikor sok esetben az apa csak azért van tartva hogy legyen y kromoszóma.

Aztán arra van tanítva mivel a gyerek egy állandó másoló figyeli a szülő minden mozzanatát apát anya semmibe veszi így hát nekik sem kell.

Ezután már a fenött korban nagyon könnyű dolga van az anyának

Főleg ha vastag a pénztárcája

Apájét meg ha nem lehet az utolsó fillérig kiüresíteni akkor rögtön az az átok nő van mindennek elhordva még akkor is ha a java részt a pénzüknek ő rakja az asztalra.(Lehet kitalálták a második feleségek adókötelezetségét az exek felé fizetni kell férj adót vagy a felnőtt gyerekeknek bármi nemű anyagi kötelezettség van megállapítva amiről még hivatalból nem lettek a második feleségek informálva)

Csoda akkor ha távolságot tart ezután mindenkitől.Ha az anyagiak dominálnak még saját gyereknél is azt mondom ne a pénztárcánk miatt keressen!

Lehet ezt ragozni a végtelenségig

Felnöttek mindenki él ahogy akar és ami nem megy nem kell feltétlenül eröltetni

Kapni és adni egymásnak a lelki kínokat.Lehet a te férjed is így gondolja.

2022. febr. 28. 13:40
 34/41 anonim ***** válasza:
15%
Imádom hogy ugyanazt îrom mi ta többség de csak én vagyok lelőve.mi degy, mentvissza.
2022. febr. 28. 14:05
 35/41 anonim ***** válasza:
93%
20már megbocsás van köze a férjéhez és minden vele kapcsolatos dolgokhoz mivel az az ő életére is hatással van és az ő gyermekeikre. (Neki van gyereke is tőle tehát igazi feleség Mert hát az szokott mondva lenni hiába vagy feleség ha nincs közös gyerek csak a szeretőnek vagy tartva hisz a gyerek összetart örökké!) nekem sem tetszik ha bántják a párom Nem gyerekek ők már és nem is kamaszok itt is megemlítették felnött emberek. Hol marad a szülő felé a tisztelet?Hol marad a mondat hogy senkinek nincs joga senkít megitélni.?
2022. febr. 28. 14:30
 36/41 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem ott cseszted el, hogy te mondtad meg először a magadét, hogy erre nincs szükségetek. Utána a férjed is megmondta ugyan, de az már úgy vette ki magát, hogy ő csak azért mondta, hogy ezzel téged védjen, téged támogasson, és valójában nem is az ő véleménye volt ez. Csak veled nem akart összeugrani, és a gyerekei helyett inkább téged választott, róluk meg lemondott azzal, hogy melléd állt.

Ha a férjed szájából hallották volna először, hogy erre semmi szükség, akkor azt feltételezték volna, hogy ez az ő valós véleménye, te meg maximum az övét szajkózod. De így, hogy te mondtad ki először, ez így nagyon rosszul hangzott, mintha el akartad volna űzni őket, pláne, hogy azt mondtad, hogy hagyjatok egymásnak békét.

Ezt nem kellett volna. Eleve neked nem kellett volna ilyesmi viszonyt kialakítani a lányokkal. Bele sem kellett volna szólnod abba, ahogy az apjukkal beszélnek. Vagy max. annyit mondani nekik, hogy sajnálod, hogy így gondolják, hogy rossz apa a párod, de elfogadod, hogy mindenki másképp látja a dolgokat. Mikor meg téged álltak neki szapulni, annyit kellett volna mondanod, hogy bocs, de senki sem tökéletes. Vagy egyszerűen csak otthagyni őket, átmenni egy másik szobába. De eleve nem is kellett volna neki túlzottan időt tölteni velük, meg kommunikálni velük. Főzni pláne nem kellett volna rájuk. Az az apjuk dolga lett volna, hogy együtt főzzenek. Ez is egy jó közös program lett volna. Természetesen a férjed neked is főzött volna, hiszen te nem kritizáltad volna őt.

2022. febr. 28. 14:56
 37/41 anonim ***** válasza:
16%

20 Ha egy szülő halk szavú azt a felnött gyereknek ugye ki kell használnia hogy minél jobban hejre tehesse az apját.

Hogy neki milyen fájdalma van érdekli mond valakít.!?

Válaszolók én igen a feleségét akivel a jót és a rosszat is megossza.

Nem hogy a feleségének nincs hozzá köze vele él el vagy te tájolodva!

2022. febr. 28. 15:02
 38/41 anonim ***** válasza:
24%
Túl sok olyan szituációt ismerek, amikor az apa a feleségét (valószínűleg az öregedéstől megriadva) fiatal nőre cserélte és ezért őt lányai megutálták.
2022. febr. 28. 15:15
 39/41 anonim ***** válasza:
81%

36 miért is kéne meghunyászkodjon egy felnött ember egy másik felnött emberrel szemben főleg a saját otthonában

Felnött emberek egyenjogúság és kulturált hangnemben elmondhatják bármiről egymásnak a véleményüket

Főzés az apa dolga: Kérdés:Ha tud főzni.Mert nem minden férfi tud ahogy a nök sem autót szerelni

Sőt elmondom neked mikor kiskorú a gyerek legtöbb esetben láthatásnál szobalány Szakácsnö és mindenes csicska a második feleség.

Itt meg hangoztatva van nincs semmihez köze!

2022. febr. 28. 15:21
 40/41 anonim ***** válasza:
90%

38 A mai világban az életkor csak egy szám

Hogy ki miért szeret bele a másikba nem tudni

Abban lehet igazad van ha a saját gyerek életkora egyezik a feleségével több konfliktust okoz!

Ez is felesleges Mert a feleség jó esetben egy fedél alatt megöregszik a férjel de a férj felnött gyerekei önálló családot alapít és csak egy távolabbi kapcsolat marad.Mindenki a maga választott életét éli

Ritka eset hogy egy ilyen helyzetbe minden ideális legyen!

2022. febr. 28. 15:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!