Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos, amit a testvérem...

Jogos, amit a testvérem szeretne tőlem?

Figyelt kérdés
A testvérem elég rossz viszonyba került a családunk minden tagjával, egyedül egy unakotesónkkal tartja normálisan a kapcsolatot. Ennek az az oka, hogy komoly alkohol gondjai vannak illetve a felesége úgymond eltíltotta a szüleinktől. Egy ideig titokban találkozott velük, de már úgy sem. Karácsonyra anyukámék vettek egy használt autót ajándékba nekem,nem egy hatalmas összegre kell gondolni, egy 14 éves Citroenről van szó, de persze így is több havi fizetésbe került. Most megkeresett tesóm és követeli, hogy én adjak neki egy összeget, amiért a szüleink engem támogatnak anyagilag, őt pedig a viselkedése miatt már nem. Az unokatesónk elmondta neki, hogy kocsit kaptam karácsonyra és teljesen kiakadt. Hónapok óta egy betűt se írt nekem és most jön azzal, hogy neki tőlem pénz járna. Összeszámolta, hogy kb.mennyit költenék rám és ennek a felét szerinte nekem meg kellene adnom neki, mert az őt illette volna. Apáéktól persze nem merne kérni egy ftot sem, de nekem annyit és olyanokat írt, hogy inkább már letiltottam. Nem fogok adni neki egy ftot sem, de közben meg megértem miért esik ez rosszul neki. Ugyanakkor ő volt az, aki kerek perec azt mondta anyukáméknak, hogy többet nem kiváncsi rájuk, mit vár ezek után? Szerintetek jogos lehet, hogy adjak neki azért pénzt, mert az ő gondolatai alapján én kapom azt is, amit amúgy neki szánnának a szüleink?
2022. febr. 4. 13:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy adj neki 1 ft-ot se,és ne hallgass az unokatestvérre, még ilyet.Ha ő ilyen hülye volt,hogy a piát választotta a családja helyett,akkor viselje a következményét.Ne haragudj,hogy ezt írom,de utálom,az ilyen semmire való,ingyen élő embereket.Nem érdemel 1 forintot sem,dolgozzon majd lesz pénze,te biztos kiérdemelted az ajándékot,ő meg csak ne pattogjon.
2022. febr. 4. 14:02
 12/25 anonim ***** válasza:
94%
Egy fillért se adj neki. Nem is értem! Vastag a bőr a tetű alkoholista pofáján! Semmi nem jár neki max. verés ezért az olcsó gagyi kamuért! Ha fenyeget vagy pattog, hívj rá rendőrt!
2022. febr. 4. 14:03
 13/25 anonim ***** válasza:
95%

Szülőként mondom, ha a felnőtt gyerekem az összes pénzét alkoholra, drogra költené és úgy élne, hogy érdemtelenné válna a támogatásoma, akkor arra is tennék lépéseket, hogy ne örököljön utánam, mert nem azért dolgozom egy életen át, hogy a vagyonom semmivé váljon.

A tesvérednek meg kell tapasztalnia, hogy a viselkedésének, tettének következményei vannak. Ha már felnőtt, a szülői támogatás nem jár alanyi jogon, sőt az kifejezetten ártalmas, ha akkor is megkapná, ha érdemtelen rá.

2022. febr. 4. 14:11
 14/25 anonim válasza:
100%
Nem
2022. febr. 4. 14:23
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Iránytsd a szüleidhez, hogy beszélje meg velük ezt a kérdést.
2022. febr. 4. 14:29
 16/25 anonim ***** válasza:
34%

Itt hiába írunk bármit, az nem jut testvéred tudomására.

Mondjad!írjad meg neki, hogy ezek után hajlandó vagy felezni vele, az alábbi feltétellel: amit ő költ szeszre, annak felét kéred születésnapi/névnapi ajándékodra, amit majd te veszel meg magadnak abból a pénzből.

2022. febr. 4. 14:32
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván nem jogos, a testvérednek jogilag semmi köze ahhoz, hogy te mit kapsz a szüleidtől. De ahhoz sincs semmi köze, hogy a szüleid mire költik az ő saját pénzüket. Ha olyan kedvük lenne, hogy elmennek Las Vegasba is felteszik az összes megtakarításukat a feketére és elbukják, ahhoz se lenne semmi köze. Az ő pénzük, az életükben azt csinálnak vele, amit csak akarnak. Szóval küldd el a francba, hadd fortyogjon magában, úgyse fogja soha felérni ésszel, hogy csak saját magának köszönheti, hogy a szüleivel semmi kapcsolata nincs.
2022. febr. 4. 14:32
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Az unokatesód egy nagy xar kavaró. Eleve nem is kellett volna dumálni a kocsiról, semmi köze hozzá. Biztos ő cukkolta fel a tesód. Az meg hogy szerinte kellene adni. Hát adjon ő neki piára ha már annyira nagy a szeretet. Mond is meg neki, hogy ne hozza vigye a híreket köztetek és pénzelje ő a tesód.
2022. febr. 4. 14:44
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

"annyit és olyanokat írt, hogy inkább már letiltottam."

Akkor ezzel le részedről le is zártad az ügyet.

Most már foglalkozz más dolgokkal.

2022. febr. 4. 14:58
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen nem szabad adni neki egy fillért se. Viszont ideje lenne a sz.rkavaró unokatesóval is megszakítani a kapcsolatot.
2022. febr. 4. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!