Kötelességem eltartani a gyerekeit, ha elvettem feleségül?
Megmondom őszintén, egy pillanatra elgondolkoztam.
Ismerek pár férfit, aki kisgyerekes anyákat vett feleségül (ilyen az én nevelőapám is). Minden elismerésem azoknak, akik tiszta szívből, teljes odaadással, sok lemondással képesek felnevelni a más gyerekét, de mert a jog ezt írja elő, még igen komoly áldozatvállalásnak tartom.
Abban a világban, ahol rengeteg "édesapa" büntetlenül mentesül a kötelességei alól, mert felelőtlen, nemtörődöm, ahol egy válás után a kedves "édesapák" büntetlenül köddé válhatnak, leléphetnek a felelősség alól és letudhatják a kötelességüket egy vállrándítással, ott igenis csodálatraméltónak tartom, ha valaki ezt vállalja.
Nézd, ezen a kérdésen előbb kellett volna elgondolkoznod, mielőtt elvetted feleségül. Nyilván a másik két gyerek apja fizet valamit, de gondolom ez édeskevés. Muszáj eltartanod őket is, hiszen nem teheted meg, hogy a sajátodnak veszel túró rudit a másik kettőnek meg nem... ilyet nem lehet csinálni.
De tudod, ha már annyira felmerült benned ez a kérdés, akkor lehet hogy eleged is van a házasságodból. Ha ennyire nem megy, akkor te is beállhatsz a fizető exférjek sorába :)
Vagy azt csinálod, hogy félre teszed a fizetésed x százalékát, a saját gyereked későbbi boldogulására, vagy magadnak arany tartaléknak nem tudom, a többit meg elköltitek egyenlően a 3 gyerekre... Mondjuk így nyilván a két másik gyerek előbb utóbb nem fog az apjának tekinteni, és lesz egy szakadék... de sajnos ez elkerülhetetlen.
11:40 es vagyok
Azért nem kell egyből leszemetezni a kérdezőt. valószínűleg a kapcsolatuk nem alakul túl jól, ezért kezd ez gondot okozni... Mondja már el nekem valaki, hogy ki akarná eltartani a felesége gyerekeit, mindenét odaadni nekik, ha már az asszonnyal nem olyan a viszony? szerintem senki... Tehát nem tudhatjuk mi a helyzet!
32/N
Jogilag és morálisan is köteles vagy eltartani őket de csak akkor, ha a gyerekei még nem töltötték be a 18. életévüket. Ha már jogilag felnőttek, akkor megszűnik ez a kötelezettség.
De engem is foglalkoztat, amit a többiek is kifogásolnak: ha tudtad, hogy gyerekei vannak és nem akartad eltartani a gyerekeit, akkor miért vetted feleségül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!