Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kötelességem eltartani a...

Kötelességem eltartani a gyerekeit, ha elvettem feleségül?

Figyelt kérdés
Második házasság. Gyerekeivel költözött hozzám. A közös fiunnkal van itthon, tehát nem dolgozik.
2010. szept. 10. 15:17
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
79%

Nem olvastam el a válaszokat, a jogot nem ismerem.

Gondolom, ha már elvetted feleségűl, akkor kötelességed gondoskodni róluk is, pláne ha kiskorúak.

Viszont ez a gondoskodás nem tudom miben nyilvánul meg?

Gondolok itt arra, hogy az ex biztos fizet gyerektartást nem?

Az az ő kötelessége!Ha igy bevállaltad a hölgyet, gyerekestől, mindenestől, gondolom bevállaltad azokat is, akik hozzá tartoznak.

Tehát remélem átgondolt és alaosan megfontolt döntést hoztál.

A magyar jog az anyákat és a családot kiemelten támogatja,igy nem lennék meglepve, ha anyagi vonzata is lenne a dolognak, vagyis kutya kötelességed lenne ugyanugy gondját viiselni a nem sajátodnak is, mint a sajátodnak.

Am pénzben nem mérhető, a szeretet,gondoskodás, törődés viszont ugyanugy jár mindegyik gyereknek, ebben nem szabad különbséget tenned!

De gondolom ez egyértelmű neked is...

2010. szept. 10. 15:58
 22/39 anonim ***** válasza:
67%
Te nyomnorék,és ezt nem tudtad amikor elvetted??!De.Akkor?
2010. szept. 10. 16:00
 23/39 anonim ***** válasza:
77%

valamilyen szinten neked is rokonaid(persze nem vér szerinti) azok a gyerekek mert a FELESÉGED gyerekei és a FIAD féltestvérei

vagy nincs igazam?

2010. szept. 10. 16:05
 24/39 anonim ***** válasza:
77%
Mikor elvetted, elfogadtad, ahogy van es a gyerekek egy nagy reszet kiteszik ennek. Ok a feleseged eletenek nagyon fontos reszei. Tehat ha szereted, akkor evidens, hogy eltartod oket. Kulonben miert vetted el ot, ha ezt nem tudod elfogadni?
2010. szept. 10. 16:11
 25/39 anonim ***** válasza:
60%
A 15.35-ös válaszoló vagyok.De komoly,csak engem pontoztak le,de nagyon.Mellesleg nem ingyenélőként jöttem,hanem van egy lakásom(mert,hogy ebben éltem a gyerekemmel),ami most ki van adva,és annak a bevétele is közös(úgy gondolom egy párkapcsolatban ez így természetes),illetve egy fél cégem(amiből persze mindig jön a profit)...amikor összejöttünk,volt egy 2 éves autóm is(Ford Fusion,közel 3 millióért vettem).Mivel Neki 2 autója volt,a "családit"(a másik szintén nagyon jó,de munkába járós)megkaptam...én pedig bedobtam a közösbe az enyémet:még mindig ingyenélő,férjvadásznak tekintenek a lepontozók?!Mellesleg igazán nem is érdekel,csak a tisztánlátás kedvéért írtam!
2010. szept. 10. 16:16
 26/39 anonim ***** válasza:
72%
Utolsó, nem értem miért pontoztak le! :o Kérdező, te egy f@sz vagy! :S Mégis mi a búbánatos fenét hittél? Hogy a saját gyerekeit majd elküldi kéregetni vagy mi? Tudtommal a gyerektartás nem egy hűdenagy összeg, a feleséged meg otthon van a TE gyerekeddel. PFFF...
2010. szept. 10. 18:39
 27/39 anonim ***** válasza:
80%

"Azt az ingyenélő mindenit! Hát vidd be a gyerekeit a lelencbe, aztán mondd meg az asszonynak, hogy majd ha dolgozik, kiveheti a fattyait, addig meg gondozza a tiedet, mert az egy felsőbbrendű példány! Hát mit gondolnak az ilyen nők, hogy védtelen férjeik nyakába varrják a kölkeiket??"

EZT A VÁLASZT VÁRTAD, KEDVES KÉRDEZŐ??!

Amúgy kötelességed. Bár ha így állsz hozzájuk, nem sok értelme van a házasságodnak, mert pokollá teszed a gyerekek és a szerető anyjuk életét. Ja és a közös gyermeket is utálni fogják, mint a sz@rt.

A helyedben elválnék és gyönyörködnék a tartásdíjból visszamarodt fizetésemben, ha abba több örömem telik, mint egy családban.

Nem látod azokon a gyerekeken, hogy a feleségedből 1-1 darabka??

2010. szept. 10. 18:40
 28/39 anonim ***** válasza:
47%

Miért emelted ki a kérdést?

Az első oldal utolsó előtti már megválaszolta neked.

Ezzel csak a kérdés kamu voltát bizonyitod, remélem, értelmes ember már nem válaszol ide...

2010. szept. 24. 08:35
 29/39 anonim ***** válasza:
30%

Bunkó.

A válsz, igen, kötelességed. vagy lezárod a hűtőt, és minden egyéb mást? Vagy hogy gondolod a dolgokat? Tudtad, hogy vannak nem? Akkor meg? A feleségednek meg üzenem, hogy sürgősen váljon el egy ekkora mocsoktól, mint te.

2010. szept. 24. 09:05
 30/39 anonim ***** válasza:
30%

09-10 15:26-kor írott mondatt kiötlőjének:

Ha a családapa CSAK eltartja a családját, DE nem szereti őket, veri őket, részeges, nem érdekli, hogy mit csinál a gyereke a suliban, oviban, akkor teljesítette a kötelességét??

2010. szept. 24. 09:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!