Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális egy szegény-gazdag...

Normális egy szegény-gazdag házasságban a különkassza?

Figyelt kérdés
Konkrétan egyik fél nyomorog, másik nem tudja hova tenni a pénzét. Másnál is van ilyen?
2010. szept. 10. 08:04
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Ezek voltak a vélemények, mondom a törvényt!

Minden házasságban szerzett vagyon közös, 50-50%-illeti a feleket (persze váláskor), függetlenül attól, hogy ki mennyit keresett. Ha az egyik fél nem dolgozik, akkor is közös az összes jövedelem, és az ebből szerzett összes tárgy, kivéve a személyes holmi (ruhák, pipere, ilyesmi nem közös, de pl. a kávéfőző igen).

Azt nem tudom, hogy a házassági szerződés (ha a házasság előtt írtak ilyet - később szerintem nem lehet) felülírhatja-e a törvényt, de az biztos, hogy én nem írtam volna alá ilyet. Nem haszonlesésből, hanem azt gondolom, hogy az a férfi nem szereti a nőt, ha hagyja nélkülözni.

Amúgy hogy konkrétan a kérdésre válaszoljak, nem normális, ettől függetlenül lehet, hogy sokan bepróbálkoznak ilyennel. Szerintem ez nagyon megalázó, nem is értem, miért tűrik, akikkel ezt teszik. Biztos vagyok benne, hogy nagy részük, ha a párjukat érné valami (baleset, betegség), az utolsó fillérjüket odaadnák neki abból a kevésből, amijük van.

2010. szept. 10. 09:35
 22/28 A kérdező kommentje:
Nem mindig volt ennyire gazdag, ezért a hiteltörlesztés. Egy összegben vissza tudná fizetni. És igen, nyilván én vagyok a csóró fél... Köszönöm a válaszokat.
2010. szept. 10. 11:25
 23/28 audryenne ***** válasza:
93%

Szüleimnél ugyanez volt.

Csak ők mielőtt megszülettem, közös kasszán voltak, aztán apám kijelentette, hogy ezentúl külön kassza van.

A szép az volt a dologban, hogy a mi esetünkben anyukámnak saját magát (ruhák, kaja) és engem is (ruha, kaja, gyógyszer...) egyedül kellett eltartania. (Úgy tudom 3000-3200 Ft volt akkor a gyes)

Apám a rezsit még nagylelkűen fizette.

Szóval barátnők gyerekeitől örökölt cuccokban jártam, anyukám meg kb 3 évig nem vehetett magának egy új farmert sem. Apám egy forintot sem adott.

Szerencsére mikor anyukám újra dolgozni kezdett, fordult a kocka. Apám munkanélküli lett (megszűnt a cég), anyám viszont eltartotta 3 évig (nem süllyedt le az ő szintjére)...aztán talált munkát.

Anyukám azóta i sokkal jobban keres mint apám. Külön kasszán voltak továbbra is, apám beleadott a rezsibe 30ezret. Én soha semmit nem kaptam tőle. Ha adott 500Ft-ot, azt is visszakérte anyukámtól.

2 éve elváltak, azóta szuper minden, anyukámmal élek, apámat csak havonta látom, akkor is kutyasimogatóba jön, meg odaadni a gyerektartást.

Szóval ne bízz meg egy ilyen pasiban. Az ilyen emberek csak uralkodni akarnak másokon, mert olyan szinten kisebbségi komplexusuk van, hogy csak akkor érzik magukat valakinek, ha nyomorgathatnak másokat.

Soha nem fognak megváltozni.

Tudod mit meg nem adtam volna érte, ha anyukám már kiskoromban elvált volna? Soha egy csepp szeretetet nem tudtam érezni apám iránt, mert mióta az eszemet tudom, mindig lehülyézett mindenért (nem szépen kötöttem a cipőmet, nem jó helyen van a távirányító...), állandóan mindent számonkért, soha nem volt jó neki semmi (ha tanultam, ha nem tanultam, ha eljártam barátokkal, ha nem...semmi).

Sajnálom, hogy ilyen pasival kerültél össze.

(Amúgy az uralkodni vágyás amúgy is inkább akkor ütközik ki először, amikor a másik fél kiszolgáltatott helyzetbe kerül...ahogy most te...:()

2010. szept. 10. 12:29
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
ez borzasztó de azért én nem kezdem úgy h válj el először próbáld megmagyarázni h baromság
2010. szept. 10. 12:50
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Ez az élet köszönő viszonyban sincsen a házassággal.

Itt nincsen szeretet, vagy ha van is, igen csak más meglátásban, mint ahogy normális lenne.A mi 16 éves házasságunk alatt soha nem volt "enyém-tied", csak a "miénk" volt.Pedig én is örököltem, mert meghaltak a szüleim, és ő is nem keveset hozott, mégis mindenünk közös, a házunk, a vállalkozás, a bevétel, a kiadás, annyi, hogy kocsik a saját nevünkön vannak.Na ennyi ami nem közös, de azok fenntartása, kiadás, szervíz, szintén a közösből.Meg persze közös a fiunk is:)

Szerintem ezt hívják házasságnak.

2010. szept. 10. 13:38
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem normális. Ha vállalod a párod, vállalod az anyagi helyzetét is. Ha az egyik félnek jól megy, a másiknak is jól megy, ha az egyik félnek rosszul megy, a másiknak is rosszul megy. Együtt a kacsalábon forgó palotában, és együtt a híd alatt is. Nálunk ez a helyzet, első naptól kezdve közös kasszán vagyunk, soha nem számoltuk, hogy ki mennyit keres, anyagi dolgokat soha nem hánytorgattunk fel egymásnak. Volt amikor én hosszabb ideig tartó, súlyos betegség miatt nem tudtam dolgozni, de a párom soha nem hánytorgatta fel, hogy ő tart el. Ezért is tudtam meggyógyulni olyan betegségből, amiből az emberek kb. 10%-a gyógyul meg, mert volt aki szeretett, mindent megtett értem és hitt a gyógyulásomban. Most újra dolgozom. Többet keresek nála, és végzettségbeli eltérésünk miatt ez a különbözet valószínűleg a jövőben még csak növekedni fog. De elképzelni se tudnám, hogy azt mondjam neki, hogy külön kassza, meg én Hawaii-ra megyek nyaralni ő meg Alsóbivalybasznádra, én Mercivel járok ő meg Trabanttal, én libamájat eszek, ő meg avas szalonnabőrt - mint ahogy ő sem tudta ezeket elképzelni annak idején, amikor én voltam rossz helyzetben. Soha nem tudhatja senki a mai világban, mit hoz a jövő, bármikor fordulhat a kocka, és a szegényből gazdag lesz, a gazdagból meg szegény. Ha esetleg egyszer elválnánk (nagyon kicsi esélye van, mert nagyon jó a kapcsolatunk), az addig szerzett pénzünket fele-fele arányban osztanánk el, függetlenül attól, hogy ki mennyit tett bele - ezt már akkor megbeszéltük, amikor még nem tudtuk, hogy fognak a jövőben alakulni az anyagi dolgaink.
2010. szept. 10. 13:42
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Ez egyáltalán nem normális, de nálunk is ez van. A nevelőapám csak annyi pénzt ad oda anyukámnak, amennyi éppen hogy fedezi az ő költségeit, anyukám meg nagyon kevés pénzből tart el engem és a testvéremet, apukám se tud gyerektartást fizetni mivel meghalt. Szóval... sokszor elgondolkodok azon, hogy milyen emberek vannak a földön...
2010. szept. 10. 16:54
 28/28 anonim ***** válasza:
9%
igen, pénzéhes ribancok a pasik, és a nőkön élősködnek....
2010. szept. 11. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!