Fel testvérekkel mi történik, ha anyuka meghal?
Körülöttem sokan meghaltak, bár idősebbek, de el gondolkoztam azon, hogy mi lesz, ha nekem lesz valami bajom? Van két gyerekem, külön apától. A vezetéknevük az apjuké, illetve közös felügyeleti jogok vannak. Az nagynak az apukájával nagyon jó a kapcsolatom. Egy megbízható, jó ember. A kisebbik gyerkőc nem tőle van. Viszont nagyon szereti ő is a (nem saját) gyereket. És fordítva. Ha meghalok, a nagy hozzá kerül (gondolom), viszont a kicsi a saját apjához. Ezt nem szeretném. Főleg, hogy így szét lennének választva testvérként és a kicsi apja arra nem alkalmas, hogy nevelje.
Szeretném ha a nagynak az apukája nevelné mind kettőt. Tudom, hogy neki is ez lenne a legjobb, mert mindkét gyerekhez ragaszkodik és hiába nem a saját vére, nagyon szereti őt is.
Ez lehetséges? Hova kell "fordulnom" vagy mi a teendőm, ha így szeretném?
Remélem nem történik semmi, mert egészségesek vagyunk, de pár hete ez nagyon foglalkoztat.
Biztos szeretné az első exed a kissebbik gyereket is nevelni, ha meghalnál? Legelőször ezt vele kéne egyértelműen megbeszélned, utána pedig a második exedet rávenni, hogy mondjon le az első exed javára a halálod esetén.
Mármint biztos szereti és eljátszik vele, de azért néha foglalkozni vele és sajátjaként gondoskodni róla nagyon nem ugyanaz.
Tudom hülye példa, de a feleségem befogadott egy cicát. Etetem, játszok vele, kialmozom és simogatom. De ha bármi történne a feleségemmel én nem tartok igényt a cicára és olyan családnak adom, akik tényleg szeretnék is.
Menj be a gyámhivatalba a nagyobbik gyereked apjával ott érdeklődj
Talán van valami lehetőség
Ebben a pillanatban mind két gyerek a saját apjáhóz kerül
Bocs csak egy megjegyzés megbántad hogy elváltál az idősebb gyereked apjától!Ugye egy anya sem hagyná bárkire a gyerekét még egy órára sem nem hogy egy életre!
Szerencséd van ezzel az emberrel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!