Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan koztetek, akit...

Van olyan koztetek, akit megutott a parja? Hogyan lehet ezt feldolgozni?

Figyelt kérdés

hogyan dolgoztatok fel,hogy megutott az akivel egyutt eltek szeretitek, stb, mert nekem borzasztoan nem megy ez a dolog es sajnos elegge suru a verekedes mostanaban.

nagyon bant a dolog es erzem hogy lelkileg egyre jobban tor osze !:(

2008. dec. 15. 03:31
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
93%
Engem az agresszivitás legapróbb jele is véglegesen kiábrándít bárkiből. Elég, ha valaki rámordít, engem többé nem lát. Viszolygok az olyan emberektől, akikkel nem lehet mindent kulturáltan, csendben megbeszélni. Talán azért, mert otthon sem tapasztaltam soha, hogy bárki bárkit bántott volna.
2008. dec. 15. 11:36
 12/33 anonim ***** válasza:
24%

Most tudom, h nagy lepontozást fogok kapni, de:

Miért van az, h ha a párja megcsal valakit, a legtöbben azt tanácsolják, h bocsáss meg neki, stb, stb, de ha elcsattan 1 pofon (nem kékre-zöldre verés!), rögtön hagyja ott?!

Szerintem ha csak 1-1 pofonról van szó, meg lehet próbálni "lenevelni" róla a másikat, ha nem megy, még mindig külön lehet menni. Persze a verés, rúgdosás, stb. esetén már más a helyzet.

2008. dec. 15. 11:47
 13/33 anonim ***** válasza:
87%

Utolsó:

Egyes emberek nincsenek tisztában a testi erejükkel, az agresszivitás nem old meg semmit, és 1-1 pofonból is lehet nagy baj.

Csak egy példa: apám sincs tisztában a testi erejével, és nem is látszik rajta, de anyukámnak a napokban szorította el úgy a karját, az ereit, egy összeveszésük során, hogy anyu majdnem rosszul lett. Nem tudom, apámat hogyan nevelték, soha nem mesél róla.

Az erősebbnek könnyű a gyengébbet bántani, de még diplomásan is primitívség.

Amúgy meg a megcsalást se bocsátja meg mindenki, csak azt könnyebb kezelni, ha csak egyszeri félrelépésről van szó, mint egy testi bántalmazást, mert az utóbbi sokkal inkább ösztönös dolog, csakúgy nem lehet lenevelni valakit, apámnak is akkor jön, ha összevesznek, vagy valaki olyat mer mondani rá, ami neki nem tetszik, és ösztönből ez a reakciója, valószínűleg gyerekkorából, míg a megcsalás azért nem úgy működik, mint az állatoknál, hogy ösztönösen, hanem az azért sokkal inkább tudatos dolog.

2008. dec. 15. 11:56
 14/33 anonim ***** válasza:
19%
Mert a megcsalás önmagában nem nagy ügy, csak a nők többsége csinál azt belőle. A férfiak többsége alkatilag poligám, simán tudnak szeretni egy nőt és kitartani a családjuk mellett egy életen keresztül, miközben itt-ott alkalmilag félrekefélnek. Ebben én semmi tragikusat nem látok, szerintem túl van lihegve a jelentősége. Nem azért kefél félre valaki, hogy a másikat bántsa, hanem hogy neki magának jó/jobb legyen. Az agresszivitás viszont kimondottan a másik ellen irányul, maga a fájdalomokozás a célja. Na ilyet nem tűrnék senkitől.
2008. dec. 15. 12:04
 15/33 anonim ***** válasza:
73%

Engem egyszer ütött meg. ö olyan volt ha valami rosszat csináltak vele 2x -esen adta vissza.

ès hülyéskedtem vele, és mondta ne üssek a feneere, és jó nagyot ráhuztam, erre vissza ezböl olyat cspott a vállamra hogy ott maradt a keze helye. èn elkezdtem sírni, mert még a szüleim sem ütöttek meg soha. Erre egy olyan lelkiismeret jött neki, hogy rettentöen szégyelte magát. ès azóta soha nem fordult elö, még egy picit sem. ha mégegyszer emgütne szerintem szedném a sátorfámat.

2008. dec. 15. 12:20
 16/33 anonim ***** válasza:
86%
engem egyszer ütött meg a párom, olyat kapott vissza, hogy csak na. Tudom, hogy erősebb nálam, és azt is, hogy nem fájt neki annyira, mint amilyet ő adott, de olyan szinten meglepődött, hogy köpni nyelni nem tudott. Azóta sem ütött meg, még akkor sem ha nagyon összeveszünk és már túlfeszítem a húrt. Inkább a falba üt, de nem bánt.
2008. dec. 15. 14:53
 17/33 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat de higgyjetek el nem konnyu azt hogy fogom es elkoltozok tole, sokszor eszembe jutott mar a dolog hogy befejezem vele mert ezt nem lehet birni van egy masfel eves gyerekunk is, tudom o miatta az lenne a legjobb megoldas ha fognank magunkat aztan viszlat, de nem megy valahol meg szeretem igaz mar nem ugy mint regen ezek a dolgai miatt, azzal is tisztaba vagyok hogy egyszer megtette megteszi tobbszor is NEHEZ nagyon elvagyok keseredve :(
2008. dec. 15. 15:09
 18/33 anonim ***** válasza:
27%

Én vagyok, aki felhozta a megcsalást összehasonlításképpen. A 12:04-es aztán jól megaszonta! "A megcsalás nem nagy ügy.." Szép.

Nekem ha választanom kéne, h indulatból kapjak egy pofont a páromtól vagy (pl. alkoholos állapotban) megcsaljon, szerintem az előbbit választanám. Ti melyiket? Mindazonáltal egy pofon is mély lelki sebeket tud hagyni, és kívánom a kérdezőnek, h sikerüljön leszoktatni a párját a verekedésről, ha pedig ez nem megy, kívánok sok erőt és kitartást a továbblépéshez!

2008. dec. 15. 15:24
 19/33 anonim ***** válasza:
38%
Ja, és én nem mondtam, h az agresszivitás jó, vagy elfogadható, csak szerintem sokan nem gondolnak bele, h egy nőnek nem olyan egyszerű kilépni a kapcsolatból (az első pofon után), főleg ha szereti az illetőt és még gyereke is van tőle.. Meg kell próbálni megváltoztatni a másikat ebből a szempontból, és ha nem megy, sajnos tényleg nincs más, mint különmenni.
2008. dec. 15. 15:28
 20/33 anonim ***** válasza:
92%

SZia.

Én is annyit írnék,hogy az agresszív emberekkel vigyázni kell,mert most csak a keze,később meg akár a kés is...

Ezt átélni egy másfél éves gyerekkel,borzalmas lehet.

LÉpj ki minél hamarabb ebből a kapcsolatból,nehéznek nehéz lesz(keresd fel a gyámügyet,és a hatóságokat,hátha anyaotthonba,ha nincsenek rokonaid,akik segítenének,eltudnának szállásolni,átmenetileg),az biztos,de mostmár gondolnod kell a gyerekedre is(ha nem akarod,hogy az agresszivitása miatt az apja elvigye egyedül,akkor ezt szintén kérd a gyámügytől,hogy bírálják el,és akkor nincs apellátam,ha nem viheti,akkor nem viheti.),nemcsak magadra.Én olyan családban nőttem fel,ahol a hangos(ütés mentes) veszekedések minden naposak voltak,ez is borzasztóan megviselt,de legalább mindkét szülőmet tudom tisztelni,és SZERETNI a mai napig.Ha édesapám kezet emelt volna anyukámra,a tiszteletem már nem lenne meg.

Arról persze nem is beszélve,hogy az agresszió még mivel párosulhat,ld.Simek Kitti.

Próbálj meg lépni,amíg nem késő!!!!

OFF:Ja,azt én sem értem,hogy a hasznos,kérdésre irányuló,és józan válaszokat miért pontozzák le,valakik nem tudnak értelmezni,csak olvasni?Csak azért mert valaki nem a sablon szöveget,ami használhatatlan sokszor,(drukkolok,szorítok,írj mi lett a végeredmény,stb..)írja,hanem ha fájó,de őszinte választ ad,azt le kell pontozni?Hol vannak ilyenkor a moderátorok???

Boldog Ünnepeket!!

2008. dec. 15. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!