Gáz ha a család (másik házban elők) nem jut eszükbe néha kedveskedni, akár egy sütivel vagy bármi?
Részletezve:
Egy kisebb városban lakunk, 2 család, sokszor jönnek és mi is sokszor megyünk. Nem csak látogatási viszony van köztünk, kerti munkákkor szoktunk segíteni néha egymáson, stb.
Furcsa, hogy eszükbe nem jutna mondjuk egy évben egyszer kedveskedni egy 500Ft-os sütivel vagy bármi. Meglátsz egy cuki kis figurát akár, és azt mondod: Rád gondoltam.
A szokásos szülinapi ajándék megvan, de valahogy tök örülnék ilyen kedveskedésnek. Én már csináltam ilyet, 2x, aztán befejeztem mert nem volt vica-versa a dolog.
Szerintetek gáz, hogy én ezt gáznak gondolom?
Olyan mintha csak lennének mert család és díszként viselkednek, nem érzem azt hogy tényleg igazi család.
Szerintem sokkal tisztább marad a kapcsolat, ha a megbeszélt ünnepeket megtartjátok és kész. Ha elkezditek egymást spontán ajándékozgatni (akármilyen kicsi is), annak nem lesz vége. Sose lesz teljesen egyenlő a viszonzás: valaki sűrűbben, valaki drágábbal fog készülni, és ez pillanatok alatt kellemetlen lesz. (Már most kellemetlen, hiszen neked rosszul esik.)
Anyósom csúszik bele sajnos ilyen batátságokba. Ő mindig ad és ad és ad, néha-néha viszonozzák és pár hét ismeretség után képes főzni a szomszédra :( És csak akkor hagy fel vele, ha már nagyon megbántották. (Igen, beszélgetett már erről vele a férjem, de ő egyszerűen ilyen.)
Utálom az ilyen erőltetett dolgokat, mikor valamit KELL venni a másiknak, hogy ne sértődjön meg. Szóval igen, szerintem ebben a dologban te vagy a gáz.
Ha ellenszolgáltatást vársz, inkább ne adj semmit.
"Ha ellenszolgáltatást vársz, inkább ne adj semmit.'
ITT a pont! :)
7-re:
Basszus ők tesznek szívességet azzal, hogy hoznak tejfölt és még te vársz ajándékot? Inkább neked kéne másnap sütit sütnöd és azzal átmenni hozzájuk, megköszönni!
Kérdező, neked nincs családod?
Bár ajándékot elvárni még családban is elég gáz!
Jól írja a 17-es!
Nem tudom troll vagy-e, vagy komolyan ez a problémád, de én a legközelebbi embereken kívül szülinapi ajándékot sem veszek, nemhogy random kedveskedéseket csináljak. Örülj inkább, hogyha elugranak az Auchanba, akkor visznek neked azt, amit kértél, ennyi erővel el kéne szomorodniuk, hogyha te mész, akkor nem kérdezed meg tőlük, hogy kell-e nekik tejföl :D Szóval tényleg nyugi.
Ui: nekem minden családtagom közel lakik, és kifejezetten idegesítene, ha random beállítanának akármivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!