Mennyire elítélendő, hogyha egy ember volt már börtönben? Drog miatt. Te tudnál kapcsolatot kezdeni ilyen emberrel?
"Ha terjesztette a drogot, akkor mi ez a sok "én nem ítélem el ez miatt" válasz?
Arra nem gondoltatok, hogy ez a roh*adék akár gyerekeknek is beadatta a szert, tönkretéve ezzel az ő, valamint a szülei életét?
Gyakorlatilag olyan, hogy lelőtt egy egész falut, de nem ítélem el, mert a 12 év börtön elég büntetés neki."
A drogra az szokik rá, akinek ez az legjobb, vagy az egyetlen örömérzete!!!!!! A szert nem adják be!!!! A szert megvásárolják és használják a drogosok. Egyes szülők mentegetik magukat avval, hogy tökéletes légkörben felnevelt csemetéjük, erőszakkal rákényszerített drogoktól, vált függővé! Nem liblingjeim a drogterjesztők, de strucpolitika, ha valaki nem veszi tudomásul, hogy a drogfüggőségre, csak a megfelelő szocializálódás az alternatíva. Vannak drogterjesztők, akik használják ugyan a szert, de nem függők. Fiatalok, klassz bevételi forrás ez számukra, nem fogják fel, hogy milyen rosszat tesznek. Elkapják őket, megkapják, majd letöltik a büntetésüket, megváltoznak és felelősségteljes felnőttekké válnak. Őket is ültessük villamos székbe?????
"Elkapják őket, megkapják, majd letöltik a büntetésüket, megváltoznak és felelősségteljes felnőttekké válnak"
Igen, persze. A börtönben pedig eltanulja a jó kis módszereket arra, hogyan sikerüljön a kábítószert mégjobban eladni, csökkentve ezzel a lebukás veszélyét, a kikerülés után pedig gyorsan biztosítja is az anyagi helyzetét korábbi "pályafutása" folytatásával.
Vagy az amit te írtál.
De be kell látnod, hogy nem véletlenül van olyan ember, aki emiatt ül már kb. negyedjére börtönben.
Még mindig fenntartod a véleményed, hogy a drogárulókat majd a börtönben uralkodó "fegyelem" jó útra téríti?
én láttam a kékre-zöldre verve 16 éves barátnőmet, akinek a fiúja rászokott előbb a fűre, aztán a durvábbakra...
és a srácnak volt otthona, szülei, jó anyagi körülmények között éltek.
nagyon szeretnivaló fiú volt, és láttam elsorvadni két év alatt. nemcsak őt, hanem a barátnőmet is.
nekem senki ne mondja, hogy "persze, hadd áruljon valaki, hiszen meg kell élni..."
bocs az OFFtopicért.
neked kell eldöntened, hogy milyen ember. szerintem mindenki megérdemel egy másik esélyt. ezt arra is értem, ha valaki árulta a szert. sokkal nagyobb lelki válságot tud az ember egyetlen bűne miatt elszenvedni, mint ami rosszat itt a sok okos neki kívánna.
a lényeg, hogy megbánta, undorodik attól, amit akkor csinált.
nem vagyok se hitgyülekezetes, se istenhívő, de hiszem, hogy az ember csak úgy tud megváltozni, ha a környezete is hisz benne.
Magát az embert nem ismerhetjük, Neked kell megtudnod bízhatsz-e benne. Viszont önmagában a tény, hogy börtönben ült drog miatt, még nem jelenti hogy feltétlenül dobni kellene, hogy rossz ember lenne. Egy közeli jó barátom ült börtönbe drog miatt, teljesen megbánta, felhagyott azzal az életével, rehabra ment, és most drogosoknak segít, gyereke, családja van, és nagyon jó ember. Én inkább választanék párnak egy a poklokat, függőséget, börtönt megjárt embert, aki tudja mi az, és motiváva van hogy ne kerüljön vissza, mint pl egy jelenleg függőt, aki még nem jutott túl, és talán sosem fog túljutni a függőségén, vagy egy jövőbeli függőt, akit persze senki nem ítél el...
A többi hozzászólónak üzenem, hogy "az vesse az első követ", mindjáan követünk el, vagy fogunk elkövetni bűnöket. A drogárusokat nem védeni akarom, de nagy részük nem gyerekeknek árul (hisz azoknak nincs pénzük) hanem a többi drogosnak, aki pont úgy akarja a dorogot, mint a dealer, aki maga is függő legtöbbször. Ja, és mindenkinek megvan a téglája a börtönbe, a szerencsén múlik, hogy megtapogatja-e vagy sem! Ugyhogy nem kellene elítélni ennyire azokat, akik már megtapogatták, inkább örülni ha veled nem fog ez megtörténni, mert még visszaüt a dolog....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!