Miért ilyen "kegyetlen" az élet? Mi alapján kap valaki jót vagy rosszat?
Hát...én még mindig szeretném azt hinni, hogy mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. Ha ebben nem hiszek, hanem mondjuk elkezdek abban hinni, hogy én egy peches ember vagyok, vagy biztos előző életemben sok rosszat tettem, azért történik most velem rossz-nos, ez számomra egyenres út a kontrollálhatatlanság érzéséhez, a deprsszióhoz.
Bízz abban, hogy lehet jobb!Nem tudom, mennyire vagy belső kontrollos,de nyilván azr tudod, hogy ha már az elején vannak arra utaló jelek, h szar lesz a kapcsolat, talán nem is érdemes belemenni. nekem ez még nem sikerült, de bízom benne, h majd egyszer fog, és így lehet egy valóban jó kapcsolatom. Ne kívülre figyelj!
Abban, hogy egy házasság elromlik, mind a ketten hibásak. Én megértem, hogy most nagyon szomorú és elkeseredett vagy, de hidd el: akik boldogok, megszenvednek a boldogságukért. Azt senki nem kapja "csak úgy".
Abban, hogy egy trógertől született gyereked, abban vastagon benne voltál te is, mert nem figyeltél azokra a jelekre, amik elárulták volna már idejekorán, hogy nem ő neked az igazi. Nem kell másra hárítani a felelősséget (ami pedig általános jelenség Magyarországon), el kell ismerned, hogy hibáztál, és okosabban, bölcsebben nekiindulni egy új kapcsolatnak. Sokan nem tanulnak a hibáikból, ezért egész életükre szerencsétlenek maradnak, ezért pedig mindig másokat hibáztatnak. Holott nem kellene... Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa - közhely, de igaz. Amit adsz, azt kapod vissza - ez is közhely. :)
"Vannak olyan ismerőseim akik csak úgy az ölükbe kapták a boldogságot és nem is becsülik"
Ha nem becsulik, akkor nem is boldogok igazan.
Sok minden eszembe jut a kerdesedrol. Eloszor is az, hogy szerintem is mindenki a maga szerencsejenek a kovacsa, de ez nem azt jelenti, hogy egesz eleteben jo elete van, ha mindent megtesz, hanem azt, hogy jo eletet tud kialakitani, de vannak nehezebb szakaszok is benne. Ez mindenkinek igy van.
Nem latunk bele az emberi kapcsolatokba es szerintem eppen azok a legboldogtalanabbak, akik kintre adjak a szepet. Szoval semmirol nem vagy lemaradva, az eletedet elsosorban te formalod es hosszutavon olyan lesz (boldog, boldogtalan, ures vagy erdekes), amilyennek te alakitod. Nem minden rajtad mulik, de a dolgok 95%-a igen. Tedd fel magadnak a kerdest, hogy miert lennel te masoknal szerencsetlenebb? En mindig probalok halas lenni, nem elegedetlenkedek es ettol vagyok boldog, pedig hidd el, hogy mindenkinek van problemaja, max. ezt nem mindig latja az ember, mert sok ember a szepet mutatja vagy nem olyanban van gondja, ami latvanyos, de senkinek sem konnyu. Kar azt nezni, hogy kinek jutott jobb sors stb. Senkinek nem tokeletes es problemamentes az elete. Az egeszseg, jo szulok, a gyereked stb. mind egy ajandek, ami sok embernek nincs es ezt ertekelned kellene! Gondolkodj pozitivabban es egybol jobb eleted lesz. A negativ gondolkodasu emberektol szo szerint elmenekul mindenki (tudom, mert en is olyan voltam regen).
igazad van teljesen!
kicsit leeresztettem, ma voltunk a bölcsibe, beszoktatni, nagyon nehéz a picurnak is, de nekem még nehezebb.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!