Vannak itt olyanok akiknél az apuka van otthon gyesen? Mi a véleményetek erről?
Nálunk sajnos az a helyzet,hogy a párom nem talált munkát már egy jó ideje és majdnem minden kölcsönünket felmondták már,mert nem tudtunk fizetni.MA párom már khr-es lett.
Arra gondoltunk,hogy én megyek el dolgozni ő pedig itthon marad gyesen a kicsivel.Nekem lenne is egy munka ahová mehetnék és így mivel a lakást is be akartuk fejezni összevonhatnánk a több kis kölcsönt egy nagyobba,aminek a törlesztője is kevesebb mint a sok kicsi külön.Csak olyan furán érzem magam emiatt.Milyen az ha az apa van otthon gyesen?Hogy lehet megoldani,hogy a ház is rendben legyen tartva,főzés stb + a gyerekek is és közben az anyuka dolgozik?Van itt olyan akiknél az apa ment gyesre?Hogy sikerült vagy sikerülhet ezt összehangolni a családi élettel?
Nincsen. Mi a véleményem róla?
Jó lenne, ha a pénz mennyiségétől függetlenül döntenék el a párok, hogy ki maradjon otthon, vagy legalább felváltva maradnának otthon, 1,5 évig az egyik 1,5 évig a másik.
A barátnőim mind azt hiszik, hogy nem lényeg 2-3 év kimaradás a munkából, majd behozzák a lemaradást. Én meg látom a kolléganőkön, akik 2-3 évig nem dolgoztak, hogy milyen borzasztóan kiesnek a munkából, az első hónapokban használhatatlan a munkájuk.
Elég szomorú, hogy nincs elég 4 órás megoldás Mo-n, úgy hogy közben vki megfizethető legyen, aki a gyerekre vigyáz.
Megpróbáltam most gyorsan összeszámolni, hogy hány családot ismerek, ahol a nő maradt otthon, hát 42 jött ki, mindenhol a férfi természetesen a nő fejéhez vágta, hogy azért a nő marad otthon, mert a férfi többet keres. (Nálunk is ez volt az érv.)
Közben jópár olyan nő ismerősöm van, akinek ez nem való, pszichológushoz járkálnak, mert nem bírják a bezártságot.
jó dolognak trtom, jo ha ő is kiveszi a részét a dolgokból..
csak hát általában a nő kevesebbet keres igy ő az aki otthon marad:-//
26 L
Nálunk mondjuk csak technikai dolog az, hogy ki megy gyesre, mivel mindketten dolgozunk, de nálunk is apa kapja. A picúrt most szoktatjuk be a bölcsibe, de ugye még mi az a széria vagyunk, hogy a gyermek 2-3 éves kora között jár a gyes. Nekem is muszáj volt visszamenni dolgozni a baba két éves korában, szintén hitelfizetés miatt. Sajnos a lakáshitelt ki kell nyögni ha belegebedünk is, ami elviszi apa egész fizetését a rezsivel együtt, a gyesből nem tudnánk megélni. Szerintem amúgy ez ma már nem számít nagy dolognak, sok családnál van ez így. Persze vannak olyan férfiak, akik képtelenek ellátni egy gyereket, de a szükség nagy úr, előbb-utóbb ők is belejönnek.
A takarítást én munka után oldom meg, sőt főzni is este szoktam vagy legalábbis előkészítem a kaját (mondjuk bepanírozom, bepácolom a húst vagy összevágom a zöldséget) és eláll a hűtőben egy fél napot. Nagyobb takarításra persze csak hétvégén van idő, de a legszükségesebb dolgokat el tudom intézni munka után.
És a baba érdeke csak másodlagos? Tápszeres lesz a baba, csak hogy több legyen a fizu? :S
Az anyára van szüksége az első években, nem az apára! Az anyai kötődés alakulása szempontjából ez a döntő tényező! Jól fontold meg sztem, hogyan döntesz.
"Persze vannak olyan férfiak, akik képtelenek ellátni egy gyereket,"
Szerintem az a gond, hogy nem is akarják megtanulni. Ráadásul a mamájuk nevelte beléjük, hogy ez nem egy férfi dolga.
Nálunk apukának lesz mit tanulnia,de biztosan belejön majd.
Nem tudom hányadik válaszoló volt az aki arra célzott,hogy a gyerek az nálunk nem az első helyen áll,de épp ellenkezőleg.Tudod ha a fizetés nem több,akkor a kiadásainkat sem tudjuk fedezni abból amit én kapnék itthon gyesen.Én sem fogok sokkal többet kapni mint ő,mert kb talán 15-20 ezer ft-tal lesz több,de nálunk a gyermekeink mellett ez a kis plusz többlet is nagyon jól jön,főleg,hogy szeretnénk befejezni a házunkat,amihez sajnos kölcsönt kell felvennünk,de ebből legalább kifizethetjük azokat amiket felmondtak és akkor minden helyreáll.Ha belegondolsz,kb 20 ezer ft-tal fogok többet kapni és 20 ezer ft-tal kevesebb is lesz a kiadásunk ha eljutunk odáig,hogy összevonjuk a tartozásainkat egyetlen tartozásba(kb havi 40 ezer így amivel több a pénzünk).A másik,hogy sajnos a babánk tápszeres és bár tudom,hogy rám lenne a legnagyobb szüksége,akkor is muszáj nekem dolgozni,mert így nem jutunk egyről a kettőre,csak tengődünk és akkor a gyerekeink is kevesebbet kaphatnak meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!