Ki tehetem a lakásból?
Szüleim meghaltak,tesómmal örököltük az 1+2 feles lakást. Nem jövünk ki túl jól,tesóm 2 gyerekes egyedülűlló anyuka,jelenleg gyesen van. Én dolgozok több müszakba,szinte mindent én fizetek(fenn maradó lakás hitel,rezsi-tesóm csaka tv,meg a net számlába száll be)még a kaját is én veszem meg(elméletileg mindneki magára főz,de mindig az én kajámat eszik,ha én eszek az övéből akkor a következő alkalommal már fel emelgeti ha én épp azt mondom nekem is kevés a kajám h ő bezzeg adott). nem igazán takarít,pedig aztán nem is dolgozik,már elegem van belőle,h szinte mindig lepasszolja nekem a gyerekeket h én vigyázzak rá. Fáradt vagyok munka után,ilyenkor mikor elvégzek itthon(főzök és takarítok) nem gyerekekre akarok vigyázni hanem aludni szeretnék. De hiába szólok,nem mond semmit,hanem elhuz itthonról barátnőzni,és arra eszmélek h egyedül vagyok a 2 gyerekkel. Elegem van. Mondtam neki veszek fel személyi kölcsönt és kifizetem a neki járó részt a lakásból,és kezdjen vmit az életével költözzön. De azt mondja h nem kell nekia pénzt,ő itt akar lakni és ehez joga is van. Már fontolgatom h akkor meg én költözök. De ő nem tud engem kifizetni(nincs melohelye így hitelt nem kap),lemondani a lakásról meg nem akarok,hisz az elmúlt 4 évben én fizettem a hitelt,sajnálnám a befektetett pénzt. Tesóm viszont,mivel munkahelye nincs nem tudja a hitelt a fizetni ha én elmegyek,így elúszna szép lassan a lakás.
Mit lehet csinálni?
Elöntött a düh mikor olvastam!! Mit képzel a te tesód??
Én nagyon beolvasnák neki
A helyedben elmennék albérletbe és hagynám neki a lakást. Muszáj lesz neki dolgozni, hogy meg tudjanak élni. Ha pedig eladja a lakást, akkor te megkapod a részed.
A másik oldal meg, hogy 2gyerek mellett nehéz munkát találni, főleg most. Ha nem akarsz nagyon kiszúrni vele és a gyerekeivel, akkor előbb próbálj normálisan beszélni vele.
Először is részvétem szüleitek halála miatt.
Nem teheted ki, mert az övé is.
De ha nem akarja, akkor jogi úton is kérheted, hogy a közös tulajdont megszűntessétek.
Vagy az egyik kivásárolja a másikat.
Ha pedig ez nem megy, akkor eladjátok és osztoztok.
Nincs más verzió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!