Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiú lány barátáság, miért...

Fiú lány barátáság, miért féltékenyek a nők a lány barátra?

Figyelt kérdés

A történet röviden, egy kérdésre adót válaszomban szerepelt és gondolkodtam el rajta hogy vajon erről a szituációról ki mit gondol, és hogy lányok ti miképpen kezelnétek ha a párotoknak lenne egy ilyen barátja:

Van egy nagyon jó barátom aki lány én meg fiú vagyok. Még nem volt olyan barátnőm aki ne lett volna féltékeny rá, mert, hogy többször előfordult hogy csak ketten elmentünk egy pár napra, vagy hogy ha találkozunk akkor hecceljük egymást nagyon sokat, vagy meg csikizni vagy bármi tehát ilyen értelembe vett testi kapcsolat is van. (Csak a piszkálódás / hülyéskedés szinten, ezen felül írtunk egymásnak olyan sms-t, hogy pl. szeretlek, hiányzol stb. , de csak játék szinten)Kívülről sokan gondolták, hogy van köztünk valami, de soha semmi nem volt ennél több, de ezt egy nő se szerette, akarta felfogni, hogy csak barát és, hogy ha az elmúlt 3 évben is csak az volt, akkor most se fog megváltozni. Így én is rászoktam arra, hogy sose mondtam el, ha vele találkoztam, mert annak mindig hiszti balhé lett a vége.

A történethez hozzá tartozik, hogy minden egyes barátnőmnek bemutattam szerveztünk olyan programot ahol ő a barátjával én a barátnőmmel közösen elmentünk stb. De mindig féltékenység a vége és így inkább látszólag megszakítottam vele a kapcsolatot, a jelenlegi párom is úgy tudja, hogy éppen össze vagyunk veszve de ettől függetlenül nem és ugyan úgy sokat találkozunk.

F26

2010. szept. 6. 00:17
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%

00:25 vagyok.

Láttad, hogy én a hazugság miatt írtam amit írtam.

Nekem is van fiú barátom (lány vagyok), de már a kapcsolat legelején "hozzászoktattam" a páromat ahhoz, hogy időnként fiúkkal is találkozom. Természetesen nem ölelgetem őket, és nincs semmiféle testi kontaktus közöttünk, a köszönéskori 2 puszin kívül. Valamint nem egyszer felajánlom a páromnak, hogy jöjjön ő is velünk néha, pl. biliárdozni. Így nincs hazugság, és ő is természetesnek veszi ezt. Már a kapcsolat legelején okosan kell csinálni.

2010. szept. 6. 00:54
 12/41 A kérdező kommentje:

00:54 aki a 00:25 is :)

Hát okossan ahol lehet:

ÉN is probálkoztam sokszor, hogy jöjjön ö is jőn a lány barátja is vagy többen jöjjön velünk ide oda. De ilyenkor eredménye, hogy csak azért mondom hgoy ne legyen féltékeny és nem is szeretném hogy jőjjőn. Pedig de szeretném mert hogy ha ő is megismerné rájőnne hogy nincs min aggodni.

Testi kapcsolat lehet, nem tudom igazából ez úgy természetese lett, ezt allá írom hogy nem kénne hogy az legyen, alapvetően vagy félre érthető lenne hogy ha tudna róla, mert hogy ellőte úgye nincs ilyen max hogy ha kettesben vagyunk akkor játék szinten.(Mint két 5éves gyerek kb. ilyenkor a viselkedési formánk :))

2010. szept. 6. 01:03
 13/41 anonim ***** válasza:
Átérzem a helyzeted, mert velem is ugyanez történik. Nekem van egy barátom, akivel már vagy tíz éve ismerjük egymást és nagyon jóban vagyunk. Régebben szorosabb volt a kapcsolatunk, de a párom nagyon féltékeny lett rá, ezért mostanában már nem is sokat beszélünk - legalábbis így tudja. Én nagyon szeretném, ha elhinné, hogy nem csalom meg, csak már régóta közeli barátok vagyunk, de eddig még nem sikerült meggyőznöm az ellenkezőjéről. Titokban, a tudta nélkül még mindig szoktunk találkozgatni, de félek, hogy egyszer rájön és akkor kiborul. Nem tudom mit tehetnél, mondanám, hogy akkor hagyd ott, ha nem képes megérteni, de én is nagyon szeretem a párom, úgyhogy nem tudom. Persze megértem az előítéleteket, hogy nem létezik fiú-lány barátság, de ezt csak azt tudja igazán átérezni, aki került már hasonló helyzetbe. Nem tudom hogy oldhatnád meg, én elmondtam a saját tapasztalataimat, hát sok sikert azért. :)
2010. szept. 6. 01:59
 14/41 anonim ***** válasza:
100%
Sokan nem tudják felfogni, hogy egy BARÁTNAK NINCS NEME - ami annyit jelent, hogy teljesen lényegtelen, hogy a jóbarát lány vagy fiú, mert az EMBER a lényeg, a lelki társ.
2010. szept. 6. 08:17
 15/41 anonim ***** válasza:
100%

HÁt figyelj, lehet, hogy sokat segített neked lelkileg, amíg bajban voltál. Viszont ezt a szerepet most már a jelenlegi barátnődnek kell átvennie. Ő az, aki szeret téged, elfogad téged, aki jóban rosszban veled van, aki lelki társad és már nem az a barát"nő"

Lehetsz annak a lánynak a barátja, de módjával, és három lépés távolsággal. Ezt annak a lánynak is tudnia és tisztelnie kéne. Tisztelnie kéne a te barátnődet, azzal, hogy nem kacérkodik, csipkelődik veled. Mert ha a barátnődet nem tiszteli, akkor téged sem tisztel. Legyen nekem bárki nagyon jó barátom, ha megtudom, hogy együtt van egy lánnyal, akkor visszaveszek a túlzott haverságból, mert nem akarom megbántani a barátnőjét és nem akarom, hogy miattam legyen féltékenykedés és veszekedés.

Neki sem esne jól szerintem, ha a barátja állandóan egy másik nőn csüngne, aki ilyen sms-eket írna neki, hogy szeretlek meg hiányzol.

Egyszer lesz egy barátnőd aki választás elé fog állítani, akkor el kell döntened, hogy ki a fontosabb, és mi a fontosabb, ő és vele együtt a családi béke vagy ez a barátnő.

2010. szept. 6. 09:06
 16/41 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. És még annyit, hogy nekem is van fiú barátom, nincs ezzel probléma, de nem csapkod a fenekemre, meg csikizget, mert ha ilyen lenne, a barátom lehet, hogy joggal nem örülne.
2010. szept. 6. 09:38
 17/41 A kérdező kommentje:

Igen ettől tartok én is hogy egyszer választás elé állítanak és nem fogok tudni dönteni vagy nem a párom javára fogok dönteni.

Tisztelet vagy semm nem tudom, hogy ő mit gondol mert erről nem lehet beszélgetni a barátnőmmel nem hajlandó hallani a dologról hogy hármasban beszéljük meg dolgot, beszéljen ő is a lánnyal, hát hogy akkor megnyugszík. De nem, mert hogy ő neki biztos hazudnánk. Visszont én meg azt gondolom hogy ha soha nem vertem át, mellete állok mindig, akkor lehet hogy elkéne gondolkozzon ő is hogy nem biztos hogy én annyira mást keresnék.

Illetőleg ha engem nem zavar hogy a barátnőivel hetente két hetente eljár bulizni, ahol aztán az esélye úgyan úgy meg van, hogy megcsaljon. De nem foglalkozzok vele mert megbizom benne, volt olyan hogy másnap délután jöt csak haza mert a barátnőjénél el aludtak reggel, most én is álljak neki féltékenykedni? Minek? De ez ő szerinte normális, szerintem meg az normális hogy van egy ember akivel kb. hetente 1x pár órára tallálkozok beszélgetni.

2010. szept. 6. 11:01
 18/41 anonim ***** válasza:
a páromnak van nő barátja, nem vagyok féltékeny + szívesen összejárok vele és a párjával én is ;)
2010. szept. 6. 11:34
 19/41 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok féltékeny. Az féltékeny, akinek önértékelési problémája van, az meg nem a te hibád.

Egyébként nekem is van fiú barátom, és nagyon rosszul tűrném, ha ebbe bárki, akár a párom bele próbálna szólni. Én a társa vagyok, nem a tulajona, és ha meg akarnám csalni bárkivel is, vállalnám a tetteim következményét.

Nem mintha a barát kísértést jelentene, de számomra az a hűség, ahol nincs kísértés, nem nagy szám. Az, ahol van kísértés de a párok hűek tudnak maradni, annál inkább. A hűség ugyanis döntés kérdése, ha valaki azt mondja, hogy "elcsábítottak", az csak a felelősséget akarja elhárítani. Aki pedig ezt elhiszi, mentséget keres. Pedig jobban tennék, ha beismernék, hogy mit rontottak el a kapcsolatban (ketten együtt, nem egyik, nem másik).

2010. szept. 6. 12:31
 20/41 A kérdező kommentje:

Azért jó olvasni olyan kommenteket is hogy nem biztos hogy én vagyok teljesen hülye. :)

Nem tudom még hogy mi és hogyan lesz, de majd kiderül. :)

2010. szept. 6. 18:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!