Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jelenlegi párom gyerekeivel...

Jelenlegi párom gyerekeivel való megismerkedés de bele szól a volt ex?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Megpróbálok rövid lenni de nagyon komplikált a téma.

Van egy párom akivel egy éve vagyunk együtt.Volt kapcsolatunkból vannak gyerekek.Nekem 17 éves kapcsolatomból van két lány, neki egy nevelt lánya és 10 éves kapcsolatából egy saját.Az én lányaimat ismeri már viszont az ő részéről még nem történt meg a velem való ismerkedés mert hogy a gyerekek lelki állapota címszóval.Én tudom kik a lányai csak ők nem ismernek engem.Nos ez felmerült hogy már ideje lenne megismerkedni főleg hogy közös albérlet lett.A volt párját ismerem, régen jóban voltunk bár most sem vagyunk rosszban, köszönünk egymásnak.A volt párjának lett egy pasija, rá kb fél évre szakításuk után jöttünk össze.Most hogy ismerkedés lenne azt mondta a párom hogy a volt párja szeretne velem beszélni mint anya az anyával de én még ilyenről nem hallottam.Én is anya vagyok és régen erről sokat beszélgettünk, mármint a gyerekekről, ismejük egymást annyira hogy ne okozzunk egymásnak bármi rosszat mert mind ketten élünk halunk a gyerekeinkért.Amikor a párom annak idején összejöttek a csajnak már volt egy 2 éves lánya.Ott sem volt olyan hogy a 2 éves kislány apja felkeresse a mostani párom és elmagyarázza hogy hogyan is kellene csinálnia.Állítólag azt szeretné elmondani hogy ne édesgessem magamhoz a lányait és ne legyen ütyü pütyü..szó szerint de ahogy már leírtam ismerjük ilyen téren egymást és nem érzem azt hogy nekem bele kellene mennem egy ilyenbe főleg hogy nagyon sokszor keresztbe teszi a nagynehezen egy hónapban eltöltött egy hétvégénket is.Szerintetek hogy álljak ehhez a dologhoz?!Üljek le vele mint egy szerencsétlen aki tudja mi a dolga és hallgassam meg a kívánságait amit direkt csinál?!Vagy mondjam meg a páromnak hogy beszéljék meg és adja át az a kéréseket?!Vagy mit tegyek?Az én volt párom sem ment oda a jelenlegihez hogy figyelj már ezt így kell csinálni.Ez csak egy rövid kis történet az egészből.Bármi kérdésetek van szívesen válaszolok.

2021. dec. 3. 23:55
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem igazán rövidre fogva simán bosszúból be akar kavarni.
2021. dec. 4. 00:21
 2/27 anonim ***** válasza:
10%
Nem értem sok eszetlen mit nem bír ezen megérteni, hogy az exednek semmi köze már hozzád... A gyereket joga van látni és kész... Ha közös megegyezéssel nem megy, akkor bírósági végzést kell íratni (tehát bíróságra kell vinni) és majd ott rögzítik, hogy hetente 1 vagy 2 hetente 1 alkalom... És pont... Mit nem értesz?
2021. dec. 4. 00:56
 3/27 anonim ***** válasza:
84%

Én leülnék vele beszélgetni, de nem azért hogy bólogassak neki mint a kiskutya. Nem is azért hogy megmondjam neki a magamét durván.

Igyekeznék nyugodt és kedves lenni, az érzelmeire hatni és a közös múltunkat (azaz hogy jóban voltatok) felhozni. Úgy beszélni vele a gyerekekről mint régen. Megértetni vele hogy ugyanabban a csónakban eveztek anyaként, és egy a célotok. Hogy a gyerekek jól érezzék magukat és szeretet vegye őket körül. Hogy attól hogy téged is megszeretnek a gyerekei, soha nem fogod átvenni a helyüket hiszen ő az anyjuk. Nem fogják őt kevésbé szeretni ha téged is megszeretnek. Csak kapnak plusz egy embert az életükbe akire számíthatnak.

Ha van egy kis intelligenciája akkor megérti, a gyerekei érdekeit teszi az első helyre, és nem lesz ebből probléma. Az élet úgyis kialakít mindent szép lassan.

2021. dec. 4. 01:15
 4/27 anonim ***** válasza:
19%
#3! Ha van egy kis intelligenciája nem csinál ilyet mint amit leírt a kérdező... Itt már régen hátsó szándékok vannak. Teljesen fölösleges vele leülni beszélni. Meg kell mondani, hogy elég neki a heti 1 láthatás, vagy legyen bíróság? És akkor feljelented zaklatásért. Kész, ennyi. Mit kell ezen túlgondolni?
2021. dec. 4. 01:18
 5/27 anonim ***** válasza:
80%

4, ez a nő fél. Félti a saját szerepét. Hogy a gyerekei a kérdezőt fogják az első helyre tenni ha megismerik és kedves velük. Ő neveli őket, ő hozza az életükbe a szabályokat. Mikor apukánál vannak, akkor nyilván többet megengedhetnek maguknak, mert az elvált apáknak általában bűntudata van a gyerekek miatt (mozaikcsaládból jövök, tudnék mesélni). Attól fél hogy mivel apuka új családjában nem fogják őket olyan keményen fogni mikor épp ott vannak, ő lesz a szemükben a gonosz anyaboszorka, és megkapja tőlük hogy apuka új élettársa mennyivel megengedőbb. Minden elvált anya ettől fél.

Ezért kell vele leülni és megbeszélni a dolgokat normálisan. (Eleve nem a láthatással van a baj a leírás szerint, hanem azzal hogy azokon a bizonyos láthatásokon hogy viszonyuljon a kérdező a gyerekekhez.) Semmi értelme ellenségeskedni feleslegesen, annak a gyerekek a legnagyobb vesztesei. Nem kell rögtön támadni, ha ott az esély hogy el lehet simítani a félelmeit.

Persze ha nem hagy más lehetőséget akkor még be lehet keményíteni később, de előbb meg kell próbálni a békés, intelligens megoldást.

Ezért írtam hogy az élet úgyis mindent kialakít, majd kiderül idővel hogy tényleg kavarni akar, vagy csak félti a pozícióját a gyerekei életében. Ha utóbbi, akkor teljesen érthető. Ez neki is egy új élethelyzet, és az ember eredendően fél az ismeretlentől.

Pont az a baj a világgal hogy mindenki egyből keménykedik meg bírósággal pattog, ahelyett hogy megoldanák nyugodtan, ember módjára a problémákat. Ezért van ennyi mérgező emberi kapcsolat.

Ez a két nő régen kifejezetten jóban volt és ma sem akarják kikaparni egymás szemét ha összefutnak. Biztos vagyok benne hogy meg tudják oldani szépen, okosan, keménykedés nélkül.

2021. dec. 4. 01:31
 6/27 anonim ***** válasza:
91%

Tényleg lehet, hogy olyat szeretne, mint utolsó, nem tudhatod.

Hátsó gondolatok nélkül ülj le beszélni vele, szerintem.

2021. dec. 4. 03:39
 7/27 anonim ***** válasza:
89%
Abban tényleg igazad van, hogy kicsit fura hogy beszélni akar veled,( hiszen ismer) de egy próbát megér. Én beszélnék vele. Szerintem is félti a gyerekeit és lehet hogy csak a te megnyugtató szavaidra vágyik és hogy "tisztázzátok" a dolgokat a gyerekekkel kapcsolatban, ki tudja...Ha pedig ellenséges, akkor még mindig fel tudsz állni és eljönni.Nem veszítesz semmit.
2021. dec. 4. 04:31
 8/27 anonim ***** válasza:
83%

Azzal, ha egyik helyen a gyereknek mindent, másik helyen meg kevésbé mindent engednek meg, félrecsúszhat a nevelés. Én még olyat is el tudok képzelni, hogy pl. egyik helyen nem ehet valamit, mert nem tesz neki jót, a másik helyen megpróbál kérni, ott meg adnak neki.

Lehet el akarja kerülni hogy beinduljon a "hol a jobb" című játék.

2021. dec. 4. 06:10
 9/27 anonim ***** válasza:
15%

1.: Nem kezdünk gyerekes emberrel.

2.: A lakhatási problémákat kéne rendbe rakni elsőre.

2021. dec. 4. 06:16
 10/27 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat segitettetek nekem a válaszokkal.Koszonom szépen!
2021. dec. 4. 07:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!