Apám halála után élettársa (nem voltak megesküdve) elvitt mindent a házból amit az együtt töltött évek alatt közösen vettek (fagyasztóláda, fagyasztószekrény, mosógép, tévé, autó), anélkül hogy testvéremet és engen értesitett volna. Joga volt erre?
31nagyon jól gondolod
Az ilyen helyzetekbe halál után az ember a párjáról végrendeletbe gondoskodnik.
Mi is ezt tettük.
A párommal házasok vagyunk egyikünk sem hozott a nyomoron és a fájdalmon és párom betegségén kívül semmít, a házasságunk a.(Ő rokkant)Még is már most az ő gyereke követelné a rokkant nyugdíját hisz az őt illeti nehogy az ágyasa az ő szemükbe első perctől az vagyok (Nem miattam váltak párom már elvált volt mikor megismerkedtünk)Ha.belegondolok hagyatékin (remélem soha nem én fogok ott ülni)ha nem lenne végrendelet kiforgatnák belőlem az utolsó szuszt is.Amiért zömében ên dolgoztam.Ez nem a páromnak szól mert neki érte bármit megadnák és megtennék.
Tudod nagyon síralmas milyen anyagias gyerekek vannak.Mindent magukénak gondolnak.
#52: ha a ház amiben éltek a férjed gyerekeinek a tulajdona, akkor nem kell megvárni a hagyatéki tárgyalást mert az ingatlan nem a hagyaték része. A halotti anyakönyvi kivonat bemutatása elég a haszonélvezeti jog törléséhez. Onnantól neked abból az ingatlanból ku kell költözni, ha a tulajdonosok ezt kérik.
Ellenben az ingóságokat nem viheted el a hagyatéki tárgyalásig.
"Csak töröltem a regisztrációt egy válasz után, amelyik teljes meg nem értésről árulkodott és fájt.Később viszont kiváncsi voltam a többi kommentre is...."
MEGGONDOLATLAN(!) vagy és komolytalan.
- Ha megsértődsz egy komment miatt a Gyakorira, akkor nem vagy idevaló.
- Ha törlöd magad, akkor töröld az összes regisztrációdat, mert így inkább vicces vagy.
59:Egyet értek!
56:Tehát akkor csak érzelegni jöttél ide? Aztán visszamész a magán életbe, és a továbbiakban is bolondot hagysz magadból csinálni a mostohád által...
Jol van....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!