Apám halála után élettársa (nem voltak megesküdve) elvitt mindent a házból amit az együtt töltött évek alatt közösen vettek (fagyasztóláda, fagyasztószekrény, mosógép, tévé, autó), anélkül hogy testvéremet és engen értesitett volna. Joga volt erre?
Nem tudhatod, ki fizette. Gondolom, ő tud róla számlát bemutatni.
A kocsi meg, ha apukád nevén volt, a hagyaték részét fogja képezni. Ha a nő nevén, akkor meg az övé.
De ha régóta együtt voltak, és mindent közösen vettek, nekem gyerekként nem lenne képem tartani érte a markomat. Akkor sem, ha jog szerint a fele téged illetne. Ő is gyászol, emellett el kellett hagynia a házat is, amiben együtt éltek. Nem fokoznám.
Persze más, ha csak pár hónapja ismeri.
Közösen vették. Gondolom tudja bizonyítani hogy ő is fizette. Viszed a felét a hűtőnek vagy mi?
Jól tette, hogy rögtön kipakolt mert nem maradt volna semmije se tőletek.
"emellett el kellett hagynia a házat is, amiben együtt éltek."
amihez semmi köze, takarodjon is el
3# Most akkor ezt úgy hogy gondoltad?
Mi ennek a menete? Hogy akadályozod meg hogy ne vigyen el onnan semmit az élettárs amikor ők együtt éltek, van oda kulcsa, ott lakik stb?
Csak kiváncsi vagyok.
Hagyatéki tárgyalásig semmit nem vihet el.
Amit közösen vettek annak a fele a tiétek.
Normál esetben értelmes emberek tudják hogy egy hűtőt nem lehet megfelezni így van aki a TV -t kéri a másik meg a hűtőt és meg van oldva. Ügyvéddel kéne beszélni. Nem pucolhatja ki a lakást.
Ha megegyeztek vele akkor nyilván mert ilyen mértékig nem terjed ki a hagyatéki normál esetben.
Szerintem függetlenül attól, hogy nem voltak házasok, mivel egy életközösségben voltak, együtt éltek, a közös vagyon felett haszonélvezete van. Ami előtte lett vásárolva, arra meg nem.
Lehet, hogy veled konfliktusa volt, de nem Te voltál az élettársa.
Ha apudnak jó volt így, akkor jó volt. Ő is biztos a nőnek adta volna, amit együtt vett vele. Én ezt így normálisnak gondolom. És szólt, ha utólag is. De szólt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!