Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az időseknek mért van ilyen...

Az időseknek mért van ilyen jellegzetes "öreg szaguk"? .

Figyelt kérdés
Időseken szoktam érezni ilyen szúrós szagot (mindegyiken), a házukon is, a ruháikon és kiegészítőiken is, sőt még az ételeiken is. Mamám tegnap kölcsönadott egy táskát anyumnak és mikor megnéztem a belsejét megcsapott ez a szag. Akkor merült fel bennem ez a kérdés. Ők nem is érzik ezt a szagot? Vagy csak egyszerűen megszokták?
2010. szept. 5. 10:00
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
64%
Én a mamámmal laktam 20 éves koromig, és az ő szobájában, meg a konyhában éreztem a szagát. Neki is volt egy jellegzetes szaga, betegség miatt, meg mert nem fürdött minden nap:S Sokszor rászóltam, hogy fürödjön már meg, akkor enyhébben, de még mindig éreztem.:S
2010. szept. 5. 13:35
 22/26 anonim ***** válasza:
81%

Érdekes. Én is érzem minden idős emberen, márpedig nem hiszem el, hogy az összes idős néni, bácsi nem fürdik rendszeresen és mindegyik régi, dohos házban él.

Szerintem bennünk van valami, ami ezt kiszűri, vagy nem tudom. De, ha ezt a szagot megérzem, akkor tudom, hogy egy idős ember van a közelemben. Néha a kevésbé időseken is érzem, olyan jó ötveneseken is.

A náthát is érzem másokon is, meg magamon is. :D

21/L

2010. szept. 5. 16:23
 23/26 anonim ***** válasza:
57%
Szegény mamám míg élt nagyon rossz szagú volt, a szája, mert kihullottak a fogai, nem lehetett fürdésre bírni, szörnyű volt megölelni emiatt.
2010. szept. 5. 16:45
 24/26 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem akik ilyeneket írnak, hogy ápolatlanság megy bűz meg egyebek, gondolkozzanak már el azon, hogy majd egyszer a saját szüleik is megöregszenek, és akkor majd közvelten kell szembesülniük ezzel a problémával, a szüleik ápolatlansága miatt. Akkor már biztos nem fogsz úgy gondolni apádra, hogy penetráns szarszaga volt az öregnek... Vagy amikor ti öregszetek meg...

Egyébként tény, hogy a legtöbb idős háztartásában van valami jellegzetes szag... Én ezt rajtuk nem szoktam érezni, hanem ha bemegyek a nagyszülők lakásában, érzem, hogy büdös van dehát már nem tudnak úgy takarítani, szellőztetni, sőt sokszor azt se veszik észre ha valami romlott étel van a házban...

Sajnos ez olyan, ami egyszer majd mindenkivel előfordul, ha csak nem hal meg valaki 50 előtt.

20N

2010. szept. 5. 17:12
 25/26 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudom, mert egyik idős ismerősömnek sincs ilyen szaga, viszont ismeretleneken állandóan érzem, buszon pl... És egyáltalán nem jó.
2010. szept. 5. 21:05
 26/26 anonim ***** válasza:
Tudom miröl beszèltek. Szerintem fürdès/ruhamosàs hiánya miatt lehet nèhèny idősön èrezni.
szept. 20. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!