Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az időseknek mért van ilyen...

Az időseknek mért van ilyen jellegzetes "öreg szaguk"? .

Figyelt kérdés
Időseken szoktam érezni ilyen szúrós szagot (mindegyiken), a házukon is, a ruháikon és kiegészítőiken is, sőt még az ételeiken is. Mamám tegnap kölcsönadott egy táskát anyumnak és mikor megnéztem a belsejét megcsapott ez a szag. Akkor merült fel bennem ez a kérdés. Ők nem is érzik ezt a szagot? Vagy csak egyszerűen megszokták?
2010. szept. 5. 10:00
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
85%
Hm..érdekes felvetés.Részben igazad van.Viszont nem mindegyik idős "öregszagú".Talán sok régi dolgok közt élnek, gyűjtögetnek,abból is adódhat.Nagyinak naftalinszagúak voltak a ruhái, emlékszem gyerekkoromban ki nem állhattam ezt az illatot, de ha ma megérzem, ő jut eszembe és bőgök, mert nagyon, de nagyon hiányzik...:(
2010. szept. 5. 10:09
 2/26 tucski válasza:
65%

szerintem azért mert nem fürdenek rendszeresen,és ugye már vannak vizelettartási problémáik..

bár én mamámnak nincs "öreg"szaga mert fürdik rendszeresen, de tudom miről beszélsz..

3/26 anonim ***** válasza:
95%
Jajj ezt én is észrevettem, de nekem nem szúrós hanem olyan más, szeretem. Érdekes, mert eddig azt hittem csak én érzem és valószínű aki ott lakik az nem, mert megkérdeztem egy nénitől Ő nem érezte.
 4/26 anonim ***** válasza:
82%
És Ők is fürödtek rendesen....
2010. szept. 5. 10:10
 5/26 anonim ***** válasza:
86%
Gondolom, a dohos szagot érzed.Az ok, az öreg rossz szigetelésű ház, lakás szagát minden átveszi.Ha a mamád házában élnél, előbb utóbb rajtad is lehetne érezni ezt a szagot, pedig te fiatal vagy.
2010. szept. 5. 10:11
 6/26 anonim ***** válasza:
84%

nem feltétlenül a ház miatt van. sztem.

más fürdési, dezodorálási szokásaik vannak. szerintem ezért van jellegzetes szaguk. én sem annyira bírom.

a buszon 2féle szájszagot figyeltem meg az öregeknél: vagy az a penetra szarszag szerűség, vagy a vörösbor, esetleg pálinka :D

2010. szept. 5. 10:13
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Az igényes öregeknek nincsen öregszaguk, a mamámnak sincs, ő 80 éves:-)és fitt:-)
2010. szept. 5. 10:19
 8/26 anonim ***** válasza:
85%

Én arra gondolok, hogy azért, mert már nem tisztálkodnak mindennap, nem vesznek minden nap tiszta ruhát, nem mossák a ruháikat olyan sűrűn, nem takarítanak olyan rendszeresen és alaposan mint régen és már nem szellőztetnek rendszeresen. Ettől aztán ők is és a környezetük is áporodott, elhasználódott szagú lesz. Mivel a szőnyegek, kárpitok, bútorok, falak is átveszik ezt a szagot, az sem igazán elég, ha néha-néha a gyerekek vagy unokák átugranak egy nagytakarításra.

A férjem édesanyja 80 éves, naponta zuhanyozik, de mégis ott van már ez a szag a lakásban, mert a napi zuhanyra hivatkozva nem váltja naponta a ruháit :=). Amikor átmegyünk hozzá, az első, hogy alaposan átszellőztetem a lakást, ilyenkor hálás, mert már az ablakkilincs forgatása is nehezére esik (6-7 éves, bukós-nyílós, új típusú ablakok, de mégis nehéz elforgatnia a kilincset). Ha nagytakarítunk, illatos tisztítószerrel mosunk végig minden felületet, bútorokat, szekrénypolcokat, ajtókat, ablakokat, padlót, csempét, stb., és minden függönyt, plédet, stb. kimosok, ilyenkor néhány napig friss illatok vannak a lakásban, aztán sajnos eltűnnek :=(.

2010. szept. 5. 10:20
 9/26 anonim ***** válasza:
80%
Mamának nincs jellegzetes szaga, rendszeresen mosdik, fürdik és dezodorál. A ruháit mi mossuk, tehát az se lehet büdös.:) De amúgy tudom miről beszélsz... Vizelettartási problémák és a nemrendszeresen fürdés általában.
2010. szept. 5. 10:21
 10/26 anonim ***** válasza:
89%

Az én mamámnak Helia-D krém illata van egészen kicsi korom óta, mindig azzal keni magát :) imádom az illatát :)

de tudom, miről beszélsz, viszont fogalmam sincs, mi lehet O.O

2010. szept. 5. 10:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!