Az időseknek mért van ilyen jellegzetes "öreg szaguk"? .
szerintem azért mert nem fürdenek rendszeresen,és ugye már vannak vizelettartási problémáik..
bár én mamámnak nincs "öreg"szaga mert fürdik rendszeresen, de tudom miről beszélsz..
nem feltétlenül a ház miatt van. sztem.
más fürdési, dezodorálási szokásaik vannak. szerintem ezért van jellegzetes szaguk. én sem annyira bírom.
a buszon 2féle szájszagot figyeltem meg az öregeknél: vagy az a penetra szarszag szerűség, vagy a vörösbor, esetleg pálinka :D
Én arra gondolok, hogy azért, mert már nem tisztálkodnak mindennap, nem vesznek minden nap tiszta ruhát, nem mossák a ruháikat olyan sűrűn, nem takarítanak olyan rendszeresen és alaposan mint régen és már nem szellőztetnek rendszeresen. Ettől aztán ők is és a környezetük is áporodott, elhasználódott szagú lesz. Mivel a szőnyegek, kárpitok, bútorok, falak is átveszik ezt a szagot, az sem igazán elég, ha néha-néha a gyerekek vagy unokák átugranak egy nagytakarításra.
A férjem édesanyja 80 éves, naponta zuhanyozik, de mégis ott van már ez a szag a lakásban, mert a napi zuhanyra hivatkozva nem váltja naponta a ruháit :=). Amikor átmegyünk hozzá, az első, hogy alaposan átszellőztetem a lakást, ilyenkor hálás, mert már az ablakkilincs forgatása is nehezére esik (6-7 éves, bukós-nyílós, új típusú ablakok, de mégis nehéz elforgatnia a kilincset). Ha nagytakarítunk, illatos tisztítószerrel mosunk végig minden felületet, bútorokat, szekrénypolcokat, ajtókat, ablakokat, padlót, csempét, stb., és minden függönyt, plédet, stb. kimosok, ilyenkor néhány napig friss illatok vannak a lakásban, aztán sajnos eltűnnek :=(.
Az én mamámnak Helia-D krém illata van egészen kicsi korom óta, mindig azzal keni magát :) imádom az illatát :)
de tudom, miről beszélsz, viszont fogalmam sincs, mi lehet O.O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!