Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az mérgező szülő kategória,ha...

Az mérgező szülő kategória,ha elmondod a bizalmas dolgaidat és bármilyen szituációt mesélsz el,akkor téged állít be hibásnak és a végén az jön le,hogy mert te ilyen meg olyan vagy?

Figyelt kérdés

Nyílván nem kell mindenért ajnározni valakit csak mert a gyereked,de az már nem feltünően az a kategória,amikor mindig az jön le a beszélgetésből,mert te ilyen meg olyan vagy,meg azért van mert te ezt csinálod így viselkedsz meg úgy viselkedsz,meg azért mert biztos te meg te...

Megfigyeltem,bármit mondok el problémát,és nincs kivel megbeszélni,mert hát az ember kivel ha nem a szüleivel osztja meg bensőbb dolgait,akkor mindig az jön le,hogy én vagyok a hunyó biztos az egész miatt,mertén biztos így meg úgy reagálok.

2021. nov. 15. 18:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

8# most te is személyeskedsz.

7# Igen, a szülő az én hibámat tudja, de az én erősségeimet is. Az ilyeneknél valahogy soha nem jön elő a segítség az a formája, hogy "igen kicsim, igazad volt, szerintem jól csináltad."

Lehet, hogy a Csernus film óta van neve annak, amikben az emberek gyerekként mérgeződtek. Nekik is hányingerük van amikor a szüleik viselkedésére gondolnak.

2021. nov. 15. 19:59
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

1-es, nem vagyunk mi tesók?

De komolyra fordítva, anyám dettó!!! A hibás csak én lehetek, a vadidegen számára is előbb talál mentséget, és vaktában is az idegent védi.

És igen, azóta eltelt pár évtized, én sem pátyolgatom egyáltalán őt. Kb. egy évben kétszer ha megyek, lelkileg sem böngyörgetem. Boldogulok, ahogy tudok, az életben, de rengeteg kárt tett bennem ez a mérgező hozzáállása.

2021. nov. 15. 20:54
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

11-es. Így van. Amiben mérgeződtünk, ezt jól fogalmaztad meg.

Abban az egyben segített ez, hogy én NE legyek ilyen szülő.

2021. nov. 15. 20:59
 14/23 anonim ***** válasza:
65%
Ne keverjétek már a nevelést, amikor rászólunk a gyerekre, pl. hogy igen is te vagy a hibás, mert olyat tesz illetve a szándékos megalázást, a másikban való oknélküli bűntudat keltést, kritizálást!
2021. nov. 15. 21:13
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tűnik, vagyunk itt egy páran..Sose állt mellém; ha kár ért (érzelmileg, anyagilag), közölte, hogy "úgy kellett"
2021. nov. 15. 21:49
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Dettó. Nekem nagyim a főkolompos ebben, de túl a 80on megbánta legalább. Én megbocsátottam neki, de máig nem tudok vele beszélgetni, mert a rossz szokását nem bírja letenni.

Anyám is ki tudja miért, fiatalon jó messzire költözött tőle. És sokat falaz nekem, különösen mióta felnőttem 😁

2021. nov. 15. 21:51
 17/23 anonim ***** válasza:
84%
Nem kell elmondani ezért semmi olyat, ha egyszer is volt ilyesmire példa.
2021. nov. 15. 22:16
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

12. Az 1. vagyok, még az is lehet! :D

Egyébként viccen kívül, nálunk is pontosan ez volt. Nagyon durván rám szálltak a gimiben páran (nem voltam kiközösített, ez a csaj pedig sokakat bántott, köztük engem kifejezetten zaklatott) de anyám nem, hogy nem védett volna meg, tudta, hogy min megyek keresztül minden nap, hagyta, sőt, ha vitánk volt kapásból a traumámmal élt vissza, hogy na ezért bánnak úgy velem bizonyos osztálytársak... Mostanra már nagyon bánja, helyettem haragszik az iskolára (ami ugye hülyeség, nem a sulival volt a baj, csak pár diákkal), viszont nem tudom, mit vár, sőt, mindig mondja, hogy jaj, más anya-lánya páros milyen jókat tud beszélni, tőlem meg csak a kemény beszédet, a kioktatást kapja...

2021. nov. 15. 22:19
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

$7 még ne vállalj gyereket!

Hazajön, elmond egy HELYZETET, amiben ő az egyik szereplő.

(Értelmes, becsületes gyerekeim vannak)

Azt is elmondja, hogy mi miért esett rosszul.

Én.neg elmondom, hogy én mit gondolok erről

Ő meg azt, hogy arról mit gondol, amit mondtam.

Néha eltart ez màsfél órát is, de mi a tökre szánják időt, ha nem a gyerekeimet?

Szeretem őket, de nem b@szogatni.

2021. nov. 15. 22:22
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy mind tesók vagyunk? :D Mondjuk anyámnak csak 3 gyereke van, de ki tudja, a másik két tesómat is állandóan elhagyta valahol.
2021. nov. 15. 23:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!