Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak nekem szúr szemet, hogy...

Csak nekem szúr szemet, hogy manapság a fiataloknak egyáltalán nincs problémamegoldó képessége?

Figyelt kérdés
Millió kérdésben azt lehet olvasni, hogy két három éves házas, ez meg ez a problémám, mitől lehet, megcsal e a férjem, mit csináljak. Mégis mit csinálna???? HOva menne ha nem lenne ez az oldal? Miért nem tudnak egy problémát megoldani?na és a válaszok még hihetetlenebbek: Többnyire első tanács: Válj el. Röhej, hogy rögtön az első problémánál feladják, szerintem nem is tudják megoldani...
2010. szept. 3. 14:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
90%
Én is a "gyakorikérdésekről gyereket nevelő anyukák" táborát gazdagitom...Nem azért mert nincs önálló vélemyényem,vagy józan paraszti eszem.Meg nem is azért mert nem tudok elmenni az orvoshoz megkérdezni....hanem mert jó ilyenekről több ember vélemyényét meghallgatni,kinek mi vált be.Mivel általában mindenkinél más módszer működik.Az oldal nélkül is ugyanugy nevelem a gyerekem,meg az oldallal is,mert hid el,nem fogok olyan módszert alkalmazni amivel nem értek egyet,csak azért mert valami ismeretlen a gyakorikérdéseken azt irta.De igen,társaság hiányom van,beszélgetetnékem van,és sokszor unaztkozom,ezért jó ide feljönni,és megkérdezni olyan dolgokat is,amiről konkrét véleményem van,de érdekel másé is.Az orvosokról meg anniyt,hogy ahány orvos,annyi nézőpont...az öreganyádről meg annyit,ogy őt is okitotta a szomszéd, a mariska néni, az anyós,meg az anyuka,meg a jóisten tudja még hogy ki....A mai fiataloknak sem rosszabb a probléma megoldó képessége mint bármelyik más generációnak,de az tény és való hogy már jó pár éve rugnak fel az emberek kapcsolatokat,házaságokat,nagyon könnyen,mert az egyszerűbbnek,kényelmesebbnek tűnik mint megoldani a problémát...
2010. szept. 3. 15:16
 12/22 anonim ***** válasza:

Szerintem a legtöbb ilyen kérdésnél az illető egyszerűen csak pártatlan, ismeretlenektől szeretne tanácsot kérni, mert ők objektívebben tudják nézni a helyzetet.

Az is lehet, hogy a döntés már megvan, csak megerősítést vár a kérdező.

Nem hiszem, hogy itt a probléma-megoldó készség hibája vagy hiánya lenne a dolog mozgatórugója, korában ugyanílyen szerencsétlen emberek éltek a világban, csak ők nem számíthattak a döntések előtt külső szemlélők véleményére. Hidd el, korábban ugyanennyi rossz házasság, ugyanennyi kétely volt a kapcsolatokban, és az anyukák ugyanúgy nem tudták ellátni a gyereküket, csak net és egyéb tanácsadó médiumok híján ezeket maguk oldották meg az emberek, vagy csak a közvetlen környezetükre támaszkodva. Vagy még arra sem... Így több volt a rossz döntés, mert nagyobb volt a bizonytalanság.

Én az gondolom, hogy az emer inkább kérdezzen, ha nem tud valamit, minthogy ne kérdezze meg, de annál nagyobb hülyeséget csináljon utána.

Ez nem azt jelenti, hogy engem ne idegesítenének az olyan kérdések, mint "Milyen ruhát adjak nyolc hónapos babámra ilyen időben?" vagy "Ti mivel etetitek 15 hós babátokat?"

Ezek szerintem olyan hülye kérdések, amiken én is vakarom a fejem, már persze az örök klasszikus "Lehetek-e terhes, ha..." mellett. Mégis azt mondom, inkább kérdezze meg a buta anyuka is, minthogy +20 fokban nagykabátot adjon a gyerekre, vagy nekiálljon pörkölttel etetni egy félévest...

2010. szept. 3. 15:19
 13/22 anonim ***** válasza:
A helyesirási hibákért pedig bocs,de a gyerek szétverte a klavit,és alig működik pár gomb:-)
2010. szept. 3. 15:20
 14/22 anonim ***** válasza:
Az utolsó előtti válaszoló pedig még azt mondja meg nekem hogy egy első babás anyukának,akinek pl.az első tele a 8hónapos babájával,honnan kéne tudnia mit adjon a gyerekre?miért is ne kérdezhetné meg hogy más mit ad rá??Vagy az etetés,ha barátnők beszélgetnek egymás között is megkérdezik egymástól,ogy figy má,a te gyereked miket eszik?Mert lehet ötletet meriteni egymástól,lehet ezáltal bőviteni az étrendet,vagy épp rájönni,hogy "tényleg,akár már ezt is ehetné"...A "terhes vagyok,ma reggel másképp áll a hajam??" tipusu kérdések tényleg fárasztóak tudnak lenni,de erre én csak azt tudom mondani,hogy akinek nem tetszik,ne olvassa el,és főleg ne válaszoljon!Ezernyi értetlen kérdés van ezen az oldalon,mégis mindenki mindig az anyukákba köt bele,pedig ha egy kicsit feljebb tekersz a görgővel elolvashatod:AMIT MÁSHOL NEM MERTÉL,ITT MEGKÉRDEZHETED........akinek ez gondot okoz,a játszon pasziánszt a gépen,ne itt töltse a szabad idejét---
2010. szept. 3. 15:27
 15/22 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Nekem ez vitte ki a hajam....:D

Nem tudja, hogy mondja el a párjának, hogy szappannal mosson kezet.

Kérdező, megértelek.Az általam belinkelt kérdés is azt mutatja, hogy igazad van...:D

2010. szept. 3. 15:36
 16/22 anonim ***** válasza:
Én is észrevettem, a környezetemben sok az ilyen anyuka. A vicc az egészben, hogy én vagyok lenézve, mert mertem 22 évesen szülni és a korom miatt biztos rossz anyuka vagyok. Érdekes módon nem esek kétségbe ha főzni kell a gyerekek mellett vagy számlákat befizetni vagy takarítani és még a gyermekeimre (ikrek) és a férjemre is jut időm. Mástól meg folyton azt hallom, hogy szalad a lakás, étteremből rendeli a kaját de hó végén már nincs pénzük mert az ugye nem olcsó mulatság és azt, hogy már hónapok óta nem beszélnek a párjukkal mert nincs rá idő. Most vagy én vagyok valami szuperhős (amit kétlek) vagy ők életképtelenek. Amúgy november elején lesznek két évesek a gyerekeim, szóval már nem alusszák végig a napot és nagyon aktív gyerekek mind a ketten. Igazából az egész élet szervezés kérdése, ha abban jó valaki, akkor minden menni fog.
2010. szept. 3. 16:32
 17/22 audryenne ***** válasza:

Szerintem az a baj, hogy ezeket a dolgokat normális esetben az ember szülőktől, rokonoktól, barátoktól kérdezi. Szomorú, hogy sok ember ilyen magányos, és nincsenek olyan emberek az életében, akikkel ezeket meg tudná beszélni.

Másrészt a problémamegoldó készségég kifejlődése szempontjából nagyon fontos a nevelés. És egyre kevesebb embert látok, aki úgy neveli a gyerekét, hogy az a saját lábára tudjon állni, vagy épp logikusan végig tudja gondolni, hogy valaminek van-e értelme vagy nincs.

Például suliban volt rajtam kívül olyan gyerek, akinek a szülei nem zaklatták a tanárokat, h "a gyerek 3mast kapott", hanem azt mondták, hogy "oldd meg magad" vagy hogy "beszéld meg a tanárral, ha problémád van". Érdekes, a tanárok is sokkal jobban álltak hozzám, mint azokhoz, akik hazugságokkal uszították a szüleiket.

A kapcsolatok esetében én sem értem, miért kérnek itt felvilágosítást. Szerintem pofon egyszerű a legtöbb probléma. Pl. "még nem hagyja el a családját miattam..meddig várjak..azt mondja szeret"...stb szerű baromságok. Másrészt meg bizonyos dolgokat szerintem egy nőnek éreznie kell...pl a megcsalást.

A gyerekneveléssel meg hasonló komolyabb dolgokkal kapcsolatban meg nem hiszem, hogy egy ilyen komolyságú kérnék tanácsot...nem arra való. Illetve nekem a gyerekem egészsége, jóléte sokkal fontosabb annál, hogy a gyakorikérdésekben megbízzak.

De amúgy szerintem a legnagyobb probléma, hogy az embereknek sokszor már nincsenek igazi kapcsolataik...még a rokonaikkal sem. Pedig az ilyen dolgokat egy szülővel, rokonnal, jó baráttal kell megbeszélni, nem vadidegenekkel...szerintem.

2010. szept. 3. 16:53
 18/22 anonim ***** válasza:
Igazad van, bár nem új a dolog. Ismerek olyan nagyszülő korabeli embereket, akik a büdös életben nem tudták rendezni a dolgaikat, igaz, nem volt net, ahol kérdezhettek volna :)
2010. szept. 3. 18:09
 19/22 anonim ***** válasza:

igazatok van.De a dolgok másik oldalát is kéne nézni...mi is van ha annak az anyukának nincs senkije a férjén kívül és első gyerek...O.o

Gondolom nektek sincs kedvetek egyből orvoshoz meg mikor milyen ügyben menni.Ha már van ez az oldal akkor miért ne kérdezhetnék meg.Csak tanácsot kérnek...szerintem belefér a több mint 100 értelmetlen "vicces" kérdés mellé : )

2010. szept. 3. 19:16
 20/22 A kérdező kommentje:
Mondjuk javarészt olyanokra gondolok, hogy hogy mondjon meg a férjének valamit , stb. hogy mehetett hozzá, ha azt se tudja, hogyan kommunikáljon vele????
2010. szept. 3. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!