Alkoholista a férjem, úgy érzem válás lesz a vége, de hogyan?
A férjem alkoholista, amit önmagának is letagad. Dugiban iszik, minden nap több doboz sör (min. 4 doboz)... Látszik rajta hogy részeg, mégis fennhangon azt állítja : nem is vagyok részeg. Már az agyamra megy, pedig még 1 éve sincs hogy házasok vagyunk (3 éve vagyunk együtt) .
Én már úgy érzem nem is igazán szeretem, és mindez a piázás miatt van. Én szégyenlem magam miatta az emberek előtt.. Nem bírok vele megmaradni így. És hozzáteszem van egy kisbabánk is..
Itt jön a fő probléma. Amikor megtudtuk, hogy babát várok, kellett egy ház. Mivel nem vagyunk vagyonos emberek, így hitelhez kellett nyúlni. Babaváró, CSOK. Ezeket vettük igénybe. Ezek mellett nem egyszerű válni... Kérdés : ki mit tenne ebben a helyzetben? Nem szeretnék így élni, a kislányom életét se szeretném ha tönkre tenné az alkesz apja...
Ti mindenkinek úgy segítetek, hogy belenyomjátok az orrát a xarba? Én meg ehhez gratulálok. Most már biztos, hogy sokat formálódott a szemlélete a kérdezőnek, hála nektek.
A gyermekvállalás ún. normatív krízis. A krízis nem feltétlenül rossz, de az fix, hogy fenekestül felfordul miatta minden, és újra kell installálni az egészet. Ami kétféle módon sülhet el: vagy megerősödik a bizalom és a kapcsolat, vagy atomjaira hullik.
Nálunk kb. 5 házasságból 3 megy gallyra, és 60+% a gyerek születését követő 4 éven belül, a válások 70%-át a nők kezdeményezik.
Ez itt egy "tipikus eset", csak itt nem megcsalás, munkamánia, szerencsejáték vagy agresszió áll a háttérben, hanem alkohol.
Szerintem van elég baja a kérdezőnek, gyaníthatóan rájött, hogy hiba volt gyereket vállalni ezzel az emberrel, és nem ők az egyetlen pár, akiknél az egyik fél viselkedése a gyerek születése után változik meg drasztikusan, előre nem látható módon. Örülök, ha itt mindenki Nostradamus. Mehetnétek az anyakönyvi hivatalokhoz is rizsszemekből jósolni: mennyivel több párt menthetnétek meg a potyára felvett hitelek elől, ha ennyire felismeritek a lapokat a hátoldalukról is.
(#2 vtam)
Facebook-on van csok-os csoport, nagy jó tanácsokat szoktak adni, természetesen ingyen. Mindenképp lépj be, biztos tudnak segíteni.
A házasság terén tanácsadás vagy ilyesmi esetleg? Levideózni ahogy iszik a férjed és szembesíteni vele?
Én úgy nőttem fel, hogy anyámat többször láttam matt részegen leajasodva, mint józan állapotban. Rengetegszer összetörte magát, sok rossz élményt okozott. Apám meg semmit nem tudott tenni ellene. Dolgozott éjjel - nappal. Anyám elvonó után is folytatta az ívást. Utoljára megmondtam neki, annyit ígyál, hogy még tudjál járni, mert én nem viszlek sehova és engem ne hívjanak.
Mióta elköltöztem jobb a kapcsolatunk.
Egy éve költöztem el és sokkal nyugodtabb az életem, én is szoktam inni esténként 1 pohár bort vagy sört, de nálam mindig megvan a határ .
Kérdező beszélj a pároddal, ha ezt így folytatja akkor beadod a válópert ennyi. Nem tudom mennyit iszik... de 4 doboz sör/nap az még nem a világvége .
Nagyon kellemetlen volt, ezért nem is voltak igazán barátaim a faluban.
Hogyan?
1. Kicsim menj el ahaverokkal pár napra jó lesz
2. szombat -> összepakolás
3. vasárnap -> áthurcolkodás
4. hétfő -> új élet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!