Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a neved? Mi lett majdnem?...

Mi a neved? Mi lett majdnem? Örülsz, hogy ez lett? Változtatnál rajta?

Figyelt kérdés

Egy korábbi kérdés inspirált nevek témakörben.

Mi lett a keresztneved?

Voltak-e olyan nevek, amelyek felmerültek, és majdnem megkaptad őket?

Szereted-e a nevet amit végül kaptál?

Szeretnél-e esetleg másik nevet, megváltoztatnád-e és ha igen, mire?

Kezdek hogy lássátok, miről van szó.

Kamilla lettem, ami akkoriban, mikor születtem (1987) ritka név volt.

A nagyszülők a Helga és Erzsébet neveket erőltették volna.

Örülök, hogy végül Kamilla lettem. Talán még a Helgával tudtam volna azonosulni, az Erzsébettel semmiképp.

Nem változtatnám meg a nevem. Volt idő, mikor túlságosan lányosnak éreztem, és jobban örültem volna valamilyen kevésbé dallamos névnek, de megbékéltem vele és szeretem.

2021. szept. 28. 12:06
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
69%
#19 és szerinted a magyar nyelvben van ilyen? Szláv nyelvekben a -ova végződés ilyen lenne, de nálunk ugye nincs ilyesmi. Azt meg nem hinném, hogy a 13. válaszoló Kovácsné László néven lenne anyakönyvezve. Az általa leírtak csak egy módon értelmezhetőek, ha egy női keresztnév az ő vezetékneve.
2021. szept. 28. 13:21
 22/65 anonim ***** válasza:
86%

Mi lett a keresztneved?

Judit

Mindenki ezt a nevet akarta nekem adni, kivéve anyukámat: Ő a Boglárkát akarta mindenáron, de végül az csak az utónevem lett.

Sokáig utáltam, mert anyu neve is ez, így én lettem JuditKA, kicsi Judit... Mármost annyira nem utálom, de nem is imádom.

Az utónevemet szerettem volna(Boglárka), de szinte senki nem szólít azon, sajnos mindenki a Juditot használja, így 26 évesen meg már én sem tudnék átszokni rá - bár hallgatok rá, mert ritkán úgy szólítanak idegenek, akik az utolsó nevemet olvassák el pl önéletrajzon/hivatalos lapon/facebookon.

2021. szept. 28. 13:29
 23/65 anonim ***** válasza:
92%
Andrea lettem. Felmerült még egyedüli másikként az András, de abban az időben még nem lehetett tudni előre a születendő nemét. Egyébként nem szeretem, mert a jelentése is ez: férfi, én pedig nő vagyok.Jobban örültem volna egy nőiesebb keresztnévnek.Megváltoztatni nem fogom.
2021. szept. 28. 13:30
 24/65 anonim ***** válasza:
92%
Beáta vagyok (szigorúan így, nem Bea!). A mama szerette volna az Alízt vagy a Zitát, szóba jött még az Andrea vagy Ildikó, de azok már voltak a családban. Ha fiú lettem volna, István (így, nem Pityu, mint apukám) lettem volna. Szeretem a nevemet és nem akarom megváltoztatni.
2021. szept. 28. 13:36
 25/65 anonim válasza:
92%

Mi lett a keresztneved? Valentina

Voltak-e olyan nevek, amelyek felmerültek, és majdnem megkaptad őket? Bianka

Szereted-e a nevet amit végül kaptál? NAGYON !

Szeretnél-e esetleg másik nevet, megváltoztatnád-e és ha igen, mire? De nem ám !!!

2021. szept. 28. 13:39
 26/65 anonim ***** válasza:
88%

Mi lett a keresztneved?

Mária

Nem, mert nagymamám és anyukám után kaptam. Ha fiú lettem volna, akkor apukám nevét kapom.

Egyetlen előnye, hogy külföldön is ismerik, nem kérdezik meg, hogy lány-vagy fiúnév-e vagy hogy melyik a kerrsztnevem.

A vezetéknevem nagyon ritka, így nem zavar, hogy sok Mária van.

A hangzása nem tetszik, főleg a vezetéknevemmel együtt, szerintem kicsit "kemény," nem dallamos.

Van, ami hangzásilag jobban tetszik, de nem változtatnám meg.

2021. szept. 28. 13:42
 27/65 anonim válasza:
94%

Mi lett a keresztneved?

Laura Renáta

Nem

Igen

Nem

2021. szept. 28. 13:46
 28/65 anonim ***** válasza:
93%

Anita, felmerült Valéria (anyukám ötlete, hogy a gyerekek Valér és Valéria nevet kapják, apukám megvétózta, jobban jártam, öcsém meg Attila lett, mondjuk így mrg túl hasonlóan hangzik.)

Szeretem, inkább semleges, változtatni nem változtatnék, sz egyetlen gond, hogy a vezetéknévhez nagyon nem passzol.

2021. szept. 28. 13:54
 29/65 anonim ***** válasza:
93%
Andrea a nevem. De a szüleim Kálmán nevet akarták adni. Amikor megszülettem, mondták anyumnak, hogy Gratulálok kislány! De anyám agya kikapcsolt,(sok vért vesztett, nehéz szülése volt) és boldogan mondta: Kálmán a neve. Orvos mondta, hogy az nem lehet.. De-de Kálmán, már megbeszéltük az apjával. Így 2 napig névtelen voltam ( 70-es évek) Majd anyám csak rábökte, hogy akkor legyen Andrea. Sosem szerettem a nevemet, de nem változtattam meg.
2021. szept. 28. 13:57
 30/65 anonim ***** válasza:
100%

21!

Nyilván nincs, azért nem értem mi a problémája

2021. szept. 28. 14:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!