Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmennétek a volt párotok...

Elmennétek a volt párotok apukája temetésére?

Figyelt kérdés

7 évvel ezelőtt voltunk együtt kb másfél évet a volt párommal.azota joban maradtunk habár csak msn,iwiw beszélgetés,soha egy telefon sem volt kettönk között szakitás ota.láttam iwiwen hogy meghalt az apukája.nagyon nagyon összetarto család voltak,3 an vannak testvérek,imádták az apjukat.valamelyik nap rámirt a huga,hogy hallottam e mi történt.beszélgettünk kicsit.most látom iwiwen hg

ogy ki van irva a temetés időpontja a közös falra,tehát hogy mindenki tudjon ugye róla.én bevallom ,elmennék,hiába nem láttam az apukáját sem 7 éve.jóban voltunk vele is.de igy hogy nem hivtak el,ha csak odaállitok,szerintem pofátlanság.ti elmennétek?

2010. szept. 1. 06:08
1 2
 1/19 baranyi kálmanné ***** válasza:
88%
Szerintem ez nem kérdés,annyi tisztelet meg érdemel.Nálunk temetésre nem szoktak hívni,szerintem menj el.
2010. szept. 1. 06:15
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Az egykori párom eljött az édesanyám temetésére. Elvégre ismerték és szerették egymást, miért ne adta volna meg a tiszteletet a jelenlétével? Nagyon jól esett, hogy ilyen kultúráltan kezelte a helyzetet.

Te is menj el bátran!

2010. szept. 1. 06:15
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Én elmennék a helyedben! Egyeltalán nem pofátlanság. Hisz ha megmaradt a jó viszony, akkor mért ne? Hívni úgysem fognak, temetésre nem szokás. Oda az megy el, aki részvétet szeretne nyilvánítani, és utolsó útjára elkísérni az elhunytat.
2010. szept. 1. 06:33
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha tisztelted és jóban voltál vele, akkor leróhatod a kegyeletet és megadhatod neki a végtisztességet. Hiszen ezzel nem a volt párodt, hanem az édesapja iránti tiszteletedet fejezed ki.

Ilyen esetben én is elmennék.

De ha nem vagy biztos a dologban, akkor egy részvétnyilvánító emailben vagy telefonhívás keretében finoman kipuhatolhatod. De abban az esetben, ha anno nem úgy szálltál ki a kapcsolatból, hogy az illetőt megaláztad és esetleg emiatt haragszik rád a család, akkor tényleg bátran elmehetsz. A halálban, a gyászban való osztozás az egyik legnemesebb emberi érzés.

2010. szept. 1. 07:18
 5/19 anonim válasza:
100%
Én is voltam a volt párom édesapjának a temetésén,pedig azóta férjhez mentem és van egy kisfiam is.Nem hívtak,elmentem ott voltam,így éreztem tisztességesnek vele és édesapjával szemben is.
2010. szept. 1. 07:24
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Májusban volt Édesanyám temetése, és eljött rá az a volt barátom, akivel már 6 éve szakítottunk. Nagyon jól esett, hogy ott volt, szóval szerintem menj el.
2010. szept. 1. 07:28
 7/19 anonim ***** válasza:
85%
Menj el légyszi. Én is elmentem volt férjem apukájának a temetésére. Nagyon szerettük egymást.Aranyos ember volt, aki soha nem bántott meg engem. Isten nyugosztalja!
2010. szept. 1. 07:59
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen helyzetben voltam mint te. Én elmentem...a volt párom és az anyukája is örült amikor meglátott...jól esett nekik, hogy én is elmentem részvétet nyilvánítani. Szerintem mindenképpen menj el.
2010. szept. 1. 08:00
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A párom exei mind eljöttek a párom anyukájának a temetésére, pedig már vagy 8 éve még csak nem is beszélt velük, se iwiw-en , se máshol, mert sajna nem szépen váltak el egymástól:S Mégis eljöttek az exei a temetésre, sztem illik elmenni. Nem jöttek oda hozzánk részvétet nyilvánítani, tehát már a sírhoz nem jöttek oda, de a szertartáson ott voltak. Temetésre nálunk sem szoktak meghívni senkit mindenki csak oda állít, úgyh nem pofátlanság:) Ki van írva az időpont, aki tud elmegy, de nem hívnak meg sosem senkit. Úgyh sztem menj el, illik elmenni 1 normális, kulturált embernek. De ez csak az én véleményem:)

2010. szept. 1. 08:01
 10/19 anonim ***** válasza:
37%
Voltam ilyen helyzetben, bár nálunk csúnya vége volt a kapcsolatnak és a szakítás után megszakítottunk egymással minden kapcsolatot. Nem mentem el az apukája temetésére az exnek.
2010. szept. 1. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!