Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan a környezetedben...

Van olyan a környezetedben aki nagyon korán-16-17 évesen lett szülő? Hogy boldogult?

Figyelt kérdés
2010. aug. 31. 21:33
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
23%
tartsd meg mindenképpen. ne legyél gyilkos. :S:S:S:S
2010. aug. 31. 22:21
 22/44 anonim ***** válasza:
86%
Orvosi váleményt kértél már? Úgy tudom hogy fogamzásgátlótól lehet baja a babának. Ezt is mérlegeld.
2010. aug. 31. 22:23
 23/44 anonim ***** válasza:
60%

Szia!

[link]

Tegnap találtam a neten, olvasd el, egy hozzád hasonló korú lány írta, aki ikreket szült!

Ha szeretnéd megtartani, és a párod is, légy bátor, nem lehetetlen felnevelni. De könnyű biztos nem lesz.

Az tény, hogy ha nem tartod meg, egész életedben motoszkálni fog benned, hogy most ennyi vagy annyi éves lenne, oviba menne, most kéne tolltarót venni, stb. Főleg ha később nem sikerül könnyen teherbe esni. Ezt az oldalt ismerem. Azt nem tudom, hogyha megszülöd, és nem tudsz neki megadni mindent, hogy fogsz érezni, megbánni nem hiszem hogy fogod, ha már ott lesz melletted.

De orvosnál voltál? Ha gyógyszer mellett lett, lehet hogy nagyon beteg lenne!

2010. aug. 31. 22:25
 24/44 anonim ***** válasza:
64%

Nem beleszólós a dolog, de elolvasva az eddigieket szerintem tartsd meg.Minden rendben van körülöttetek, anyagilag is bírnátok, a hozzászólásaid alapján nem tűnsz műveletlennek (bizonyára a barátod sem az), jó helyen lenne nálatok a gyerek.Persze jár bizonyos lemondásokkal, de meg lehet oldani, ráadásul annyi örömet fog adni, hogy megéri.Én ilyen esetben megtartanám, nem tudnám elvetetni.

..Ha ilyen védekezés mellett valaki teherbe esik, az nem lehet 'véletlen', ha létezik Isten/Sors/Felsőbb hatalom/Akármi, akkor annak bizonyára célja volt ezzel..valaki nagyon meg akar születni. :)

2010. aug. 31. 22:30
 25/44 anonim ***** válasza:
65%

Csak a tied a döntés.

Én megtartanám a helyedben, ha a párodnak van rendes, jól kereső munkája, és a gyereket eltudnátok tartani.

De azért nézesd meg magad orvosnál! Ismerek egy lányt, aki szintén így született, hogy közben fogamzásgátlót szedett az anyja. Nem fejlődött ki az egyik karja normálisan. Pontosabban az alkarja nem. A felső igen, és azon "lóg" a csuklója. :S

2010. aug. 31. 22:35
 26/44 anonim ***** válasza:
10%
MEG KELL TARTANI, MÁÁÁRGIT
2010. aug. 31. 22:36
 27/44 anonim ***** válasza:
57%

Én nem szedtem mellette gyógyszert, mégis végig idegeskedtem az egészet, mert mindig kitaláltak valamit az orvosok, sz*r lett az AFP-m, kevés volt a magzatvíz, meg egyéb dolgok, nem részletezem...

37 hétre született meg a kislányom, teljesen egészségesen, és semmilyen érzés nem hasonlítható ahhoz, amikor először megláttam...:-)

2010. aug. 31. 22:42
 28/44 anonim ***** válasza:
51%

Szia, igen én ismerek többet is olyat is aki 15 évesen lett terhes az elsővel és azóta van 3is, és folyamatosan kidobják őket az albérletből is, mert nem tudják fizetni, és szinte menekülniük kell a gyerekek játékait és mindüket otthagyva. Az éhezésről nem is beszélek.. De ez csak válasz volt a kérdésedre, természetesen ez egy szélsőségesebb eset.

A te helyzetedre azt mondom hogy

1. mindenképpen az orvossal kezdd nézze meg minden rendben van e egészséges e stb.

2. 18 leszel tehát már nem vagy olyan fiatalkorú hogy azt mondjam ne tudd hogy mivel jár ez az egész és ne tudjál felnőttként jó anyja lenni a gyermekednek. Egyébként rengeteg olyan lány van aki 15-16 évesen szülte meg a babáját és jó anya lett belülők. Tudod ez olyan dolog hogy FELNŐSZ A FELADATHOZ.

3. tényleg ne hallgass senkire én úgy látom a belső hang már úgyis megmondta neked mit csinálj :)

Egyébként én igaz hogy 27 éves vagyok de van egy 2 éves fiam, tény hogy rengeteg lemondással jár és teljes mértékben felfordul és megváltozik az eddigi életed, de MINDENKÉPPEN MEGÉRI! (Ha 18 évesen lettem volna terhes akkor is ezt mondanám.) Egy gyermek annyi örömet és boldogságot tud adni hogy már te magad mondasz le a régi dolgaidról és őmiatta mert megéri.

Egyébként pedig egy gyereket még nem olyan nehéz felnevelni és eltartani. Igaz nem is könnyű, de ha rendezett a körülményetek akkor biztos hogy menni fog. Tudod amire nagyon kell arra mindig kikerül valahogy ha kell a föld alól is.

És az előttem szóló irta jól: "Ha ilyen védekezés mellett valaki teherbe esik, az nem lehet 'véletlen', ha létezik Isten/Sors/Felsőbb hatalom/Akármi, akkor annak bizonyára célja volt ezzel..valaki nagyon meg akar születni. :)"

Szóval szerintem is tartsd meg! Nem fogod megbánni, mert bár más dolgok elmúlnak az életedből miatta, de sokkal jobb és boldogabb életed lesz !

A sulit pedig egyébként is folytathatod, mindent meg lehet oldani!

2010. aug. 31. 22:45
 29/44 anonim ***** válasza:
22%
16évesen szültem a lányom, 4estin leérettségiztem és szakmát szereztem de én nem tagadom szüleim nyakára tettem mert nem bírtam elvetetni, szerencsére ez nekik nem okozott gondot semmilyen szempontból és sosem hánytorgatta fel senki. nehéz lesz mert fiatal vagy, de drukkolok!
2010. aug. 31. 22:46
 30/44 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. azt hiszem, elégvalószínű hogy megtartom, bár holnap még lesz egy nagy beszélgetés az apukával..:)
2010. aug. 31. 23:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!