Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan a környezetedben...

Van olyan a környezetedben aki nagyon korán-16-17 évesen lett szülő? Hogy boldogult?

Figyelt kérdés
2010. aug. 31. 21:33
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem tartsd meg!

Ha elveteted, egész életedben bánni fogod, nem fogod tudni belül túltenni magad rajta soha, mindig ott lesz...

(Nekem nem volt abortuszom, de 2-t is tudok, akinek igen, és lelkileg nagyon megviselte őket.)

Ha 14 lennél, lehet, hogy neccesebb, de én akkor sem vetetném el. Unokatestvérem is 17 évesen szülte az elsőt, meg ismerek még ilyen eseteket.

2010. aug. 31. 22:00
 12/44 anonim ***** válasza:
65%
Csak akkor tarsd meg,ha van lakásotok,megélhetésetek, mert egy baba nem játékszer! Az abortusz pedig nem életreszóló fájdalom! Nagyobb fájdalom lesz,ha egy-két év múlva nem tudod rendesen eltartani a gyereked! Rokonokra,szülőkre nem lehet alapozni egy baba életét! Főként,ha apa nélkül egyedül maradsz vele!
2010. aug. 31. 22:01
 13/44 anonim ***** válasza:
83%

bocsi h off, de megkérdezhetem h vetted észre h terhes vagy ha gyógyszert szedtél? mert én is szedem és azt is tom h megjöhet 1 hónapban attól függetlenül. és annyira parázok h ha kiderül h becsuszott mert nem veszem észre akk már késö lesz...

gondolom nagyon nehéz lehet most, mérlegelj , rem jól döntessz

2010. aug. 31. 22:04
 14/44 anonim ***** válasza:
87%

Ezt csakis te tudod eldönteni,Te érzed,hogy merre fele húz a szíved,hogy SZÁMODRA melyik út a helyes.Ne törődj mások véleményével,csak az számít,hogy te hogyan érzel.Persze mérlegelned kell mindent és átgondolni a jövőt.Pozitívan de negatívan is elsülhet az egész...Mindent nagyon alaposan meg kell gondolnod,szerintem kérd ki anyukád véleményét is(mármint nem abba konkrétan,hogy megtartsd-e vagy sem,hanem a jövőt illetően,mi hogy lenne,ha megtartanád a picit ill.ha nem).

21/L

21/L

2010. aug. 31. 22:04
 15/44 A kérdező kommentje:

onnan vettem észre, hogy folyton ubit ettem, meg mellfeszülés, émelygés, és többen is mondták, hogy nézzem már meg..

lakás van hál' istennek, az apuka még egyetemre jár, de már jól kereső állása van, szeret, és ő is nagy káoszban van a jelenlegi helyzet miatt. de egyáltalán nem szeretnék élősködővé válni, én is dolgoztam eddig is suli mellett. mindenképp szeretnék tanulni, nyilván a baba megnehezítené a dolgot, de csak nem lehetetlen?

2010. aug. 31. 22:08
 16/44 anonim ***** válasza:
73%
Nem látok bele az életetekbe, úgyhogy én helyettetek nem dönthetek, de ismerek valakit, aki hasonló korban lett terhes hasonlóképp, ők megtartották, a kislánya kiscsoportos ovis korú kb. együtt vannak apukával még mindig, nem házasok, nem könnyű nekik, azt tudom, ő dolgozik a pici mellett, onnan ismerem, kolléganők voltunk egy ideig, most munkanélküli, a párja alkalmi munkákat csinál (mesterember). Érettségije van, ez biztos, és mostanában gondolkodik továbbtanuláson vagy szakmát vagy főiskolát, hogy a gyerkőc már megy oviba, így kicsit több ideje lesz tanulni és szerezni egy jó képesítést. Ők megoldották, szóval ez csak egy, tudom, hogy sokan nem tudják megoldani. Dönts jól, mérlegelj mindent, és az legyen a legfontosabb kérdés, hogy meg tudjátok-e oldani nélkülözés nélkül (a legalapvetőbb feltételekkel - ruha, étel, otthon) a gyereknevelést, ha megtartjátok.
2010. aug. 31. 22:11
 17/44 anonim ***** válasza:
53%
Azt szeretnéd,hogy rábeszéljünk?
2010. aug. 31. 22:11
 18/44 anonim ***** válasza:
60%
TARTSD MEG!!! Gyerek mellett is tudsz sulit végezni, ha kitartó vagy! Hidd el, ha megszölted a babát, MEGKÖSZÖNÖD MAGADNAK, hogy nem vetetted el! :-)
2010. aug. 31. 22:12
 19/44 anonim ***** válasza:
77%

együtt vagy a barátoddal akinek van keresete! ez elég jó ezért azt tanácsolom hogy tartsd meg

úgy értem hogy lehetnél olyan helyzetben hogy a barátod elhagyott, vagy nagyon nagy szegénység

akkor azt mondanám hogy inkább vetesd el

de így azt mondom:szüld meg a picit:)

2010. aug. 31. 22:19
 20/44 anonim ***** válasza:
74%
mindnekinek egyéni hogy hogyan dönt és boldogul egy ilyen helyzetben. Egy ismerősöm 17 évesen szült, már 4 éves a gyereke, és akkor abba kellett hagynia a sulit. A szülei segítették, de a párkapcsolata megromlott és csak a gyerek miatt találkoznak az akkori barátjával. 22-23 évesen nehéz ismerkedni hogy akkora gyereke van mintha az öccse lenne. Én most 24 vagyok, de most vagyok olyan szinten hogy magamról gondoskodni tudok, a gyerekvállalás pedig rengeteg áldozattal jár. Ha érettnek érzed magad az anyaságra, akkor szüld meg, ha viszont kételkedsz abban hogy tudsz gondoskodni egy kisbabáról és fel tudsz nőni a feladathoz, akkor inkább várj még pár évet.
2010. aug. 31. 22:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!