Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan szoktassam le erről...

Hogyan szoktassam le erről anyámat? Jogos amit csinál?

Figyelt kérdés

Anyai nagyszüleim sajnos már nem élnek, anyukám és én örököltük a házukat. Neki van saját háza ezért én élek ebben a házban. Anyám párjával nem vagyok jó kapcsolatban ahogy a nagyszüleim sem voltak soha. Mindenki szerint rossz hatással van rá az ember. Nem szeretném hogy ide jöjjön ebbe a házba, soha nem járhatott itt de szeretném ha ez így is maradna. Már teljesen az én stílusomra van berendezve a ház, teli van az én személyes cuccaimmal.

Viszont észre vettem, hogy anyám mikor azt hiszi nem figyelek a párjának küldözget videókat és képeket az itteni állapotokról.

Nem háborodhatok fel jogosan és nem vághatom a fejéhez mert az ő háza is. Kinek van most itt igaza?

Jelenleg még nem tudja, hogy én erről tudok..

Nyilván mivel nem csak az én háza be kell hogy engedjem amikor csak szeretne jönni, ahogy ő is teszi az ő házában velem (kulcsunk nincs egymás házához)

Mit tegyek ezzel ha nagyon zavar? Van hozzá joga?

Nagyon zavar mert én nem szeretem a párját és nem érzem, hogy köze lenne hozzá itt mi hogy néz ki és itt kiváncsiskodjon személyesen vagy akár csak a képeket / videókat lásson..

2021. szept. 23. 21:40
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
20%
9-es, az se normális, aki megvesz egy fél házat, úgy, hogy a másik feléhez nincs köze.
2021. szept. 24. 07:56
 12/24 anonim ***** válasza:
73%

Én kicsit érdeklődnék az öröklés pontos menetéről is:

- milyen jogcímen örökölhettél te is? (alapesetben a gyermek/ek/ a törvényes örökös, az unoka csak akkor, ha a gyerek már nem él)

- vannak/voltak-e anyukádnak testvérei?

- kinek milyen joga keletkezett az örökségen (pl. tulajdonjog, haszonélvezeti jog).

Ezen tények ismeretében relevánsabb tanácsot lehetne adni.

2021. szept. 24. 08:05
 13/24 anonim ***** válasza:
25%
Ez ilyen se igen, sem nem, mert jogilag övé, de neked adta, szóval nem tudom, beszélj vele! :D
2021. szept. 24. 08:10
 14/24 anonim ***** válasza:
10%

Kérdező:

"Nyilván mivel nem csak az én háza{M} be kell hogy engedjem amikor csak szeretne jönni, ahogy ő is teszi az ő házában velem (kulcsunk nincs egymás házához)."

Megkérdezhetem, hogy anyukádnak miért nincs kulcsa a saját tulajdonához?

2021. szept. 24. 08:26
 15/24 anonim ***** válasza:
66%
12-esnek igaza van, nem is értem, miért lett lepontozva.
2021. szept. 24. 08:27
 16/24 anonim ***** válasza:
69%

Nálatok nem divat egymással kommunikálni?

Én egy percig sem tudnám magamban tartani a dolgot, és anyám sem.

2021. szept. 24. 08:48
 17/24 anonim ***** válasza:
22%

15, mert bőven van eset, hogy így alakuljon az öröklés.

Pl nagypapa meghalt, anyuka örökölte az ő 50%-át. Nagymama meghalt, ő meg az unokára hagyta, vagy anyuka lemondott. Ennyi, és ez egy teljesen alap eset.

2021. szept. 24. 08:53
 18/24 anonim ***** válasza:
14%
11-es, ha elég erőszakos a vevő, kitúrja a másik fél tulaját a házból, úgy viselkedik, hogy az csak menekülni akar már.
2021. szept. 24. 08:55
 19/24 anonim ***** válasza:
97%
Vásárold ki anyukádat és nincs több gond.
2021. szept. 24. 11:21
 20/24 anonim ***** válasza:
76%
#17: Egyáltalán nem alapeset (hagyatéki ügyintézőként biztosan állítom!). Alapesetben a gyerek a törvényes örökös és passz. Semmi részletet nem közölt a kérdező, ezért érdeklődtem a tényekről, mert fontosak.
2021. szept. 24. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!