Hogyan szoktassam le anyámat a tisztási mániájáról?
Figyelt kérdés
A tisztaság jó dolog, de nem érti meg, hogy mentehetelen a helyzet. Magyarország egyik legrosszabb levegőjű városában élünk, közel egy nagy kohászathoz. Az egész város úszik a mocsoktól, ismerőseim párkányán minden reggel magas fekete vasporcsík található. Ebben a városban ha 2 napig nem porszívózól, olyan mintha máshol 2 hónapig nem takarítottak volna. Menthetetlen sajnos a dolog. Én már beletörődtem. De anyám nem tudja megszolni. 2 naponta porszívózás, 4 naponta felmosás. Nem azt mondom, hogy egyáltalán nem kéne, de ez már emberileg kimerítő és hiába takarítod ki az egész lakást a lehető legalaposabban reggel, estére megint olyan mocsok lesz, hogy a semmibe veszett a munkád, hiába vigyáztál rá. Ugyanez, este takarítasz, reggelre már poros minden, fulldokolsz a portól. Anyám meg idegbeteg tőle már, sírógörcse van, hogy a semmibe veszik a munkája és folyamatosan csak takarít, takarít. Persze, besegítek neki ha tudok, én is porszívóztam, nem ő csinálta az egészet mindig. De olyan felesleges, mert csak idegbe jön, hogy megint minden poros utánam fél nap múlva, biztosan rosszul takarítok, majd ő megcsinálja. Már nem is enged engem takarítani, ezért már tényleg ráhárul az egész. Üvöltözik velem, ha takarítani akarom, mondja ő jobban tudja. De tökmindegy, másnapra az egész dolog elveszik. Nincs lehetőségünk elköltözni, anyám itt szeretne élni véglegesen. Mit csináljak vele? Menthetetlen?2020. ápr. 25. 18:03
1/19 anonim válasza:
2 napinta porszívózás, 4 naponta felmosás szerinted sok?
2/19 anonim válasza:
2 naponta porszívózás és 4 naponta felmosás az max. átlagos, ha nem kevés.
3/19 anonim válasza:
Miskolc?
Amúgy ez nem sok. Ha mindennap nagytakarítaba, az igen.
4/19 anonim válasza:
Én naponta porszívózok, és hetente legalább egyszer, de van hogy többször felmosok. Szerintem teljesen átlagos, és nem tisztaság mánia 2 naponta porszívózni.
5/19 anonim válasza:
Heti 2 porszívózás, heti 3 felmosás. Az a baj, hogy sokat megyünk ki-be, emiatt meg sok dolgot hordunk be :(
6/19 anonim válasza:
Miért lettem lepontozva? Mert szerintem ez nem sok?
7/19 anonim válasza:
Pedig igenis sok, legalábbis nekem. Heti 2 porszívózás és szintén 1 felmosás bőven elég.
9/19 anonim válasza:
Ez nem tisztaságmánia, attól függetlenül hogy én a heti 1 porszívózást tartom normálisnak, persze körülmény és helyiségfüggő. A heti 2 felmosás a konyhában teljesen normális.
Ha felváltva csináljátok akkor az heti 1-2 porszívózást, és heti 1 felmosás jelent fejenként. Azt ki lehet bírni.
#3 Szerintem a Miskolc miatt. A Diósgyőri kohászat 11 éve megszűnt. Amúgy tök mindegy a város, a tényen nem változtat.
10/19 anonim válasza:
Ha anyukád mániás, akkor én mi vagyok a naponta porszivozasommal és a 2-3 naponta felmosasommal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!